Φροντίδα Χρειάζεται η προληπτική εξέταση σε πτηνίατρο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikolina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikolina

PB Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2020
Μηνύματα
424
Πόλη
Κεφαλονιά
Καλησπερα! Τον επόμενο μήνα θα ανεβω αυθημερόν στην Πάτρα και σκέφτομαι να παρω μαζι το Χορχιτο να επισκεφτούμε εναν πτηνίατρο.
Εχω διαβάσει ότι είναι καλό να γίνεται εξέταση μια φορά το χρόνο.
Απ ότι βρήκα στο φόρουμ υπάρχουν 2 πτηνιατροι εκεί. Έχετε εμπειρία από κάποιον;
Είναι 10 μηνών ο μικρός. Θεωρείτε και εσείς ότι πρέπει να τον πάω προληπτικά και αν ναι, τι εξετάσεις πρεπει να γίνουν;
Ευχαριστώ!
 
@ianos καλημέρα! Ευχαριστώ για την απάντηση!
Είναι μια χαρά, απλά επειδή είναι ο πρωτος μου παπαγαλος έλεγα μήπως θέλει να έχει ένα γιατρό που έχει εμπειρια ,να τον ελέγχει μια φορά το χρόνο!
 
μήπως θέλει να έχει ένα γιατρό που έχει εμπειρια
Το ζητούμενο είναι να υπάρχει γιατρός με εμπειρία. Από εκεί και πέρα τα πράγματα γίνονται ευκολότερα. Το πόσο έμπειρος και αποτελεσματικός είναι ένας γιατρός το καταλαβαίνεις όταν υπάρχει ασθένεια. Σε ένα υγιές πτηνό, όλοι καλοί είναι.

Πιστεύω κι εγώ ότι τα υγιή πουλιά δεν χρειάζονται προληπτικές επισκέψεις στο γιατρό.
 
Θα συμφωνησω ότι αν ο γιατρός δεν έχει εμπειρία,απλώς δεν έχει νόημα. Να ρίξει μια ματιά να πει οκ το βλέπω, 30Ε παρακαλώ? Αν δεν γίνουν εξετάσεις εργαστηριακές, δύσκολα θα δει ο γιατρός κάτι που δεν βλέπετε εσείς. Τώρα, μιας και το πουλάκι είναι καινούργιο, προσωπικά θα έκανα έναν γενικό έλεγχο, τίποτα επιβαρυντικό, ειδικά αν βρέθηε στον δρόμο σας με περίεργο τρόπο. Και από εκεί και πέρα μόνο αν έχετε κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες, πχ να το βγάζετε με το κλουβί έξω με τις ώρες χωρίςνα είστε εκεί, που δεν συνισταται ούτως ή άλλως, θα ρπέπει να γίνονται κάποιες εξετάσεις για παράσιτα κάθε χρόνο, αλλιώς δεν θα μπορεί να κάνει και πολλά ένας γιατρός, ακόμα και ειδικός.
 
@Nausicaa όχι όχι, το πηρα μικρό από εκτροφεα.
Δε βλέπω κάτι περίεργο. Εγώ σκεφτόμουν απλά να έχω μια πρωτη επαφή με εναν πτηνιατρο, έτσι ώστε αν χρειαστώ κάτι να έχω το θάρρος να τον ενοχλήσω στο τηλεφωνο και να του έκανε μια εξέταση κοτσυλιας και τετοια.
Το σκεφτόμουν γιατί διάβασα γενικά ότι πολλες φορες μπορεί οι παπαγαλοι να έχουν κάτι και να μη το δείχνουν και όταν δείξουν συμπτώματα να είναι αργά, όποτε έλεγα να τον πήγαινα μια φορά το χρόνο προληπτικα, αυτό!
Απ ότι κατάλαβα από τις απαντήσεις όμως , δεν είναι απαραίτητο!
Ευχαριστώ πολυ!
 
@Nikolina Έχετε απόλυτο δίκιο, πάντα είναι καλό να έχει έτοιμο τον αξιόπιστο κτηνίατρο. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ένας πανικόβλητος ιδιοκτήτης άρρωστου παπαπάλου είναι να ψάχνει κάποιον που μπορεί να βοηθησει. Από την άλλη, δεν υπάρχουν και πολλοί, σε όλη την Ελλάδα οι επιλογές είναι ελάχιστες. Προσωπικά θα έκανα μια επαφή, όπως λέτε, ακριβώς για τον λόγο αυτό, το έκτακτο περιστατικό στην μέση της νύχτας, χωρίς όμως να ειναι μια πιεστική ανάγκη. Επειδή έχω χρονια άρρωστο παπαγαλάκι όπου επιβάλλεται ο τακτικός έλεγχος για να μην είναι αργά, έχω μια άλφα έκπτωση ώστε να τσεκάρονται και τα άλλα παπαγαλάκια μου πού και πού, έτσι για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Άλλωστε το ένα μπήκε από το παράθυρο, ποιος ξέρει πού και πώς ηταν προτού μας έρθει, το άλλο ζούσε με 25+ πουλιά οπότε και πάλι ήταν λεπτή η κατασταση. Εφόσον όμως το έχετε μέσα, το προσε΄χετε κλπ δεν θα έκανα υπερβολές με τα τεστ.
 
Back
Top