Αναπαραγωγή Χρειάζεται μόνο υπομονή

Μιχαλης Π

PB New Member
Εγγραφή
30 Αυγ 2017
Μηνύματα
171
Πόλη
Αρτέμιδα
Μετα απο αρκετες ωρες παρακολούθηση και τελικά απο οτι εδειξαν τα ζευγαρια μου οτι και να τους κανεις οσες φορές και να αλλαξεις τις φωλιες οταν θα ερθει η ωρα τους αυτο που ειναι θα κανουν μονα τους. Απλα πρεπει να τους παρεχεις οτι χρειάζονται απο την αρχή Διατροφή νερο φωλια νημα και οπως εδειξε ησυχία και τα αλλα θα τα βρουνε μονα τους. Ευχαριστώ ολους οσους με βοηθησαν σε οτι χρειάστηκε και μου απαντησαν αρκετα γρήγορα και μου εδωσαν τις σωστες Οδηγίες
 
Μετα απο αρκετες ωρες παρακολούθηση και τελικά απο οτι εδειξαν τα ζευγαρια μου οτι και να τους κανεις οσες φορές και να αλλαξεις τις φωλιες οταν θα ερθει η ωρα τους αυτο που ειναι θα κανουν μονα τους. Απλα πρεπει να τους παρεχεις οτι χρειάζονται απο την αρχή
Πραγματι Μιχαλη στην εκτροφη χρειαζετε υπομονη η φυση φερνη τα παντα στην ωρα τους.
Θα έλεγα το προφανές: δλδ ότι η εκτροφή είναι μια υβριδική κατάσταση φύσης και ανθρώπινης παρέμβασης την οποία θα πρέπει αναλόγως των συνθηκών που τροποποιούνται να τροποποιούμε ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος.
Το ότι "η φύση φροντίζει ή ξέρει" είναι γεγονός. Αλλά όπως φροντίζει για το ζευγάρωμα, έτσι φροντίζει και για την ασθένεια, τον θάνατο κλπ, οπότε κανείς λαμβάνει μέτρα.
Άλλες φορές λοιπόν λέμε...υπομονή και όλα θα γίνουν στον χρόνο τους, και άλλες έχουμε πει...χώρισε το ζευγάρι, απομόνωσε το αδύνατο, ασθενικό πουλί.
Μάλιστα όσον αφορά στο ζευγάρωμα, η φύση των πουλιών (στο κλουβί μας) προστάζει ας πούμε συνεχόμενες γέννες έως ενίοτε εξάντλησης του θηλυκού, εγκατάλειψη των νεοσσών γιατί κάτι δεν πήγε καλά, και τόσα άλλα, τα οποία εμείς ανατρέπουμε θέτοντας όριο στις γέννες, ταΐζοντας μικρά πουλάκια κ. Α.
Για την ισορροπία κόστους - οφέλους θα έλεγα ότι υπάρχουν πολλές οπτικές βάσει των οποίων μπορεί αυτό να ερμηνευτεί (και κατ' επέκταση να ερμηνευτεί και η λειτουργία της φύσης στο νου μας): Π.χ. η θεωρία του εγωιστικού γονιδίου, η οποία προτάσσει ότι όταν οι συνθήκες ευνοούν, η τάση είναι η κληρονόμηση των γονιδίων σε επόμενες γεννεές. Η ισορροπία του να μεταναστεύουν σε άλλες περιοχές νεαρά (απογαλακτισμένα) αρσενικά ή θηλυκά άτομα - απόγονοι μιας οικογένειας, με όλους τους κινδύνουν που ελοχεύουν για την επιβίωσή τους, ώστε να αποφευχθεί η ενδογαμία που θα οδηγούσε το είδος ενδεχομένως και σε αφανισμό. Η εγκατάλειψη των νεοσσών από τους γονείς όταν υπάρχει κίνδυνος ή αντιθέτως η προστασία τους από πλευράς των γονέων με κίνδυνο τη ζωή τους, και τόσα άλλα παραδείγματα μας δείχνουν ότι ναι, η φύση κάνει τη δουλειά της, με σκοπό τη διαιώνιση ή μη ενός είδους.
Από την άλλη, εμείς οι άνθρωποι στις εκτροφές μας, δεν βλέπουμε το είδος (που ποιος ξέρει αν θα μπορούσε να επιβιώσει στη φύση), αλλά το άτομο ή αλλιώς τα μεμονωμένα άτομα που θα δώσουν απογόνους.
 
Πολυ σωστα οσα αναφερης, ειδικα οταν μιλαμε για καναρινια που ο παραγοντας φυση εχει παραγκωνισθη απο τον ανθρωπο σε μεγαλο ποσοστο τοτε καθε περιπτωση ειναι μοναδικη κ ξεχωρη κ θελη την αναλογη κατα περισταση αντιμετωπιση
 
Back
Top