Αναπαραγωγή Χρειάζεται να δίνω και αυγό βραστό πριν το ζευγάρωμα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Aineias
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Aineias

PB New Member
Εγγραφή
29 Οκτ 2016
Μηνύματα
82
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα εχω καποιες αποριες εχω ενα ζευγαρι αχατες κ εχω ξεκινισει στον αρσενικο μου διατροφη γιατι θελω να τα ζευγαρωσο προς το τελος φευρουαριου ειναι σε ζευγαρωστρια 60 αρα κ τα δυο πουλια του παρεχω μαρουλι σπανακι 2 φορες τιν εβδομαδα, μηλο η καροτο μια φορα τιν ευδομαδα αυγοτροφη 2 φορες τιν εβδομαδα εχει σουπιοκοκαλο οστρακα αυτα θα τα προαφερο 2 βδομαδες περιπου στον αρσενικο μετα θα δωσο στην θυλικια τα ειδια ακρηβος η διαφορετικα πραγματα; χριαζετς να του δινω κ αυγο βραστο 2 φορες τιν βδομαδα η οχι κ αν ναι μονο το ασπρο η κ το κιτρινο; Το τσοφλι ναι η οχι; Κ μετα απο 2 βδομαδες να βαλο κ στιν θυλικια αυγο;
 
Βραστο αυγό είναι απαραίτητο θα έλεγα για το πυρωμα μαζί με το στοφλι εγώ στα χρώματος τους αφήνω και το κορκο.
Τέτοια εποχή δεν βάζω φρούτα και λαχανικά εκτός από το μπροκολακι ( βάζω και στις θηλυκές). Καλό είναι να τους βάλεις και ασβέστιο αλλά στη θηλυκιά αφού δεν δίνεις αυγοτροφη βαλτω στο νερό για 15 μέρες πριν τα βάλεις μαζί επίσης μην ξεχάσεις κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου βιταμίνη Ε απαρετητα. Τη θυληκια μη τη φοβάσαι, πάντα πυρωνουμε το αρσενικό πρώτα και λόγο κλουβιου μπορεί να περιμένει τη θυληκια:) τώρα για τη κούκλα σου μη βιαζεσε και λίγο τη διατροφή να της αλλάξεις μπορεί να σου πυρωσει ποιο γρήγορα από το αρσενικό. Εγώ στα θηλυκά βάζω λίγο καναβουρη παραπάνω όταν αρχίζω την προετοιμασία γιατί και τα παχαινει λίγο και τα πυρώνει και στην συνέχεια αυξάνω την πρωτεΐνη κτλ.
 
Η ετοιμότητα των καναρινιών επιτυγχάνεται με την αύξηση:
  1. της έντασης του φωτισμού
  2. της διάρκειας του φωτισμού (περίπου 14 ώρες ημερήσιο φως)
  3. με την αύξηση της διατροφής κυρίως με πρωτεϊνούχες τροφές και τέλος και
  4. με την αύξηση της θερμοκρασίας.
Το βραστό αυγό στη φάση της αναπαραγωγής είναι ένα από τα "όπλα" που έχουν οι εκτροφείς προκειμένου να υπάρχει επιτυχία στην προσπάθειά τους.
Τα αρσενικά καναρίνια θα πρέπει να μπαίνουν στο τελικό στάδιο της προετοιμασία 30 - 40 μέρες νωρίτερα από τα θηλυκά γιατί καθυστερούν να έρθουν στον οίστρο που θα τα κάνει γόνιμα.
Και είναι εύκολο να δούμε ένα έτοιμο αρσενικό από τη συνολική του στάση που περιλαμβάνει έντονο και αδιάκοπο τραγούδι, νευρικότητα μέσα στο κλουβί, επιθετική συμπεριφορά προς άλλα αρσενικά και τάσεις επιβολής στα θηλυκά κλπ.
Αν λοιπόν έχεις "κοντά" σε τέτοια κατάσταση το αρσενικό σου ... Τότε μπορείς να του ξεκινήσεις και το αυγό για να ολοκληρωθεί η ψευδαίσθηση πως ήρθε η Άνοιξη και να ολοκληρωθεί αυτό που σχεδιάζεις με επιτυχία.
Αν όμως δεν είναι έτοιμο ... κινδυνεύεις με το αυγό να τον κάνεις "ανίκανο"... εξ αιτίας του πάχους που θα αποκτήσει στα σίγουρα από το αυγό...
Χρειάζεται λοιπόν προσοχή.
Όταν έχεις έτοιμο το αρσενικό με την ίδια "στρατηγική" προετοιμάζεις και το θηλυκό... Το οποίο θα χρειαστεί μόνο λίγες μέρες... Αν το θηλυκό μπει σε τελικό στάδιο αναπαραγωγικής ετοιμότητας χωρίς έτοιμο το αρσενικό τότε θα υπάρχουν άσπερμες γέννες αυγών.
Από την περίοδο που διανύουμε (αρχές Γενάρη) υποθέτω πως τα πουλιά βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο
Η απορία που έχω δεν έχει να κάνει με τη διατροφή του αλλά με το αν πληρούνται τα άλλα τρία από τα πιο βασικά προαπαιτούμενα...
Μπορείς να μας τα περιγράψεις;
μονο το ασπρο η κ το κιτρινο; Το τσοφλι ναι η οχι;
Αν δεν σκοπεύεις να πας σε εκθέσεις και διαγωνισμούς όπως είναι... κομμένο και με το τσόφλι.
 
@maria p το σπανάκι δεν εχει οξαλικά; Αν μας το επιβεβαιώνεις, τότε ο φίλος μας δεν θα πρεπει να προσφέρει σπανάκι στο θηλυκό πουλακι, γιατι έτσι θα του αποσπά το ασβεστιο απο τον οργανισμό.
Επίσης, έχω ένσταση για το πρόσθετο ασβεστιο απο πριν. Σου προτείνω κόκκαλο σουπιας μόνιμα στο κλουβι της θηλυκιας και αν θα δώσεις ασβεστιο στο νερό, ίσως το κανεις μονο απο την απόθεση του τρίτου αυγού έως την ολοκλήρωση της ωοτοκίας. Βέβαια η απορρόφηση ασβεστίου εχει να κάνει με τη βιταμίνη D, η οποία παράγεται απο το σώμα σε εξωτερική εκτροφή και οχι εντός σπιτιού στο οποίο φιλτράρονται οι UVb ακτίνες του ηλίου. Οι υπόλοιποι με εσωτερικές εκτροφές δίνετε συμπληρωματικά ασβεστιο και αν ναι, πόσο;
 
το σπανάκι δεν εχει οξαλικά;
Ναι και το μπρόκολο και καλό είναι να δίνονται με μέτρο στα θηλυκά κατά την αναπαραγωγική προετοιμασία ή να δίνονται μετά από ελαφρύ βρασμό.
Υπάρχουν αρκετά ακόμα πράσινα με οξαλικά και αναφέρονται αναλυτικά σε ειδικό πεδίο στο τέλος του άρθρου για τα ασφαλή και μη φυτά
https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/.
 
Επίσης, έχω ένσταση για το πρόσθετο ασβεστιο απο πριν.
Σωστά...
Αλίμονο αν χρειάζεται ασβέστιο πριν την ωοτοκία.
Οι υπόλοιποι με εσωτερικές εκτροφές δίνετε συμπληρωματικά ασβεστιο και αν ναι, πόσο;
Το ασβέστιο Γιάννη γίνεται "δηλητήριο" στον οργανισμό των πουλιών σε μεγάλες δόσεις και η άσκοπη χορήγηση τείνει να αναστείλει εντελώς την παραγωγή του από τον οργανισμό του πουλιού.
Επειδή υπάρχει όμως η ανασφάλεια σε όλους σχεδόν τους εσωτερικούς εκτροφείς και όχι μόνο... χορηγείται.
Προσωπικά δίνω 2-3 σταγόνες στην ποτίστρα του νερού όταν το θηλυκό γεννήσει και το δεύτερο αυγό για δυο μέρες... ίσως και τρεις... στη δεύτερη γέννα αυγών.
 
Μεταξύ των ατόμων που ασχολούμαστε με τα πουλιά, η συχνότερη περίπτωση δεν είναι η υπερασβεστιαιμία αλλά η υπασβεστιαιμία (η έλλειψη ασβεστίου).
Ακόμα και στην περίπτωση συνεχούς, διαχρονικής και επίμονης υπερδοσολογίας ασβεστίου, (που απαγορεύεται φυσικά) με αποτέλεσμα την δημιουργία υπερασβεστιαιμίας, τα συμπτώματα είναι:
Αποτιτάνωση των νεφρών, προβλήματα στο στομάχι, χωλότητα, σκληρό κέλυφος αυγών με αποτέλεσμα να μην σπάει για να εκκολαφθούν οι νεοσσοί, δυσκοιλιότητα και κοιλιακό άλγος.
Η καλύτερη λύση είναι να έχουμε ειδικά στα θηλυκά διαθέσιμες πηγές ασβεστίου καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου, για χρήση κατόπιν δικής τους επιλογής, με ελαφρά ενίσχυση κατά την περίοδο της ωοτοκίας και φυσικά μια πλούσια σε πρασινάδες διατροφή.
Πως λειτουργεί ο οργανισμός και τι πρέπει να κάνουμε πριν φτάσουμε στο παρά πέντε, περιγράφεται αρκετά καλά στα δύο άρθρα, για την δυστοκία και την πρόπτωση αμάρας.
Μην ξεχνάμε τα υπόλοιπα στοιχεία της καλής αναπαραγωγικής κατάστασης, γυμναστική, βιταμίνη D3, πλήρες φυσικό ή τεχνητό ηλιακό φάσμα, λίπος, βιταμίνη Ε, σελήνιο και νάτριο.
 
σε μεγάλες δόσεις και η άσκοπη χορήγηση τείνει να αναστείλει εντελώς την παραγωγή του από τον οργανισμό του πουλιού
Γιάννη, υπάρχουν επιπλέον στοιχεία σχετικά με αυτό;
 
σε μεγάλες δόσεις και η άσκοπη χορήγηση τείνει να αναστείλει εντελώς την παραγωγή του από τον οργανισμό του πουλιού.
Προφανώς πρόκειται περί συντακτικού λάθους, απλά για να μην υπάρξουν παρανοήσεις από νέα παιδιά.
Ο οργανισμός των πουλιών δεν παράγει ασβέστιο, αξιοποεί κάτω από κάποιες λειτουργικές οργανικές διαδικασίες όποιες πηγές ασβεστίου προσλαμβάνει.
 
Αλίμονο αν χρειάζεται ασβέστιο πριν την ωοτοκία.
Βάση της κ. Δουκακης ασβέστιο χορηγουμε από πριν τουλάχιστον 2 εμβομαδες νωρίτερα πριν τα πρώτα αυγά δοσολογίες σύμφωνα με οδηγίες προϊόντος. Επίσης το σουπιοκοκκαλο δεν έχει ασβέστιο;
 
το σουπιοκοκκαλο δεν έχει ασβέστιο;
Ασφαλώς και έχει Σταμάτη... και δεν πρέπει να λείπει ποτέ.
Για extra υγρό ασβέστιο κάνω λόγο...
Και έγραψα τι κάνω εγώ... στη δική μου εκτροφή.
 
Ασφαλώς και έχει Σταμάτη... και δεν πρέπει να λείπει ποτέ.
Για extra υγρό ασβέστιο κάνω λόγο...
Και έγραψα τι κάνω εγώ... στη δική μου εκτροφή.
Εγώ που δεν τους βάζω σουπιοκοκκαλο όλο το χρόνο τους δίνω ασβέστιο στην προετοιμασία όχι απαραίτητα υγρό και σε σκόνη αλλά θέλει το λιγότερο 2 βδομάδες πιο πριν. Τώρα για την ιστορία μετά από τόσο διάβασμα εδώ ξεκίνησα και τους δίνω και σουπιοκοκκαλο
 
θελω να τα ζευγαρωσο προς το τελος φευρουαριου
Γιατί τόση βιασύνη; Που έχεις τα πουλιά; Ποια είναι η θερμοκρασία δωματίου και πόσες ώρες ημερήσιου φωτισμού (τι ώρα ξυπνάνε δηλαδή και τι ώρα κοιμούνται); Χωρίς να γνωρίζεις και να μας πεις αυτές τις πληροφορίες δεν μπορείς να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή.

δυο πουλια του παρεχω μαρουλι σπανακι 2 φορες τιν εβδομαδα, μηλο η καροτο μια φορα τιν ευδομαδα αυγοτροφη 2 φορες τιν εβδομαδα εχει σουπιοκοκαλο οστρακα αυτα θα τα προαφερο 2 βδομαδες περιπου στον αρσενικο μετα θα δωσο στην θυλικια τα ειδια ακρηβος η διαφορετικα πραγματα; χριαζετς να του δινω κ αυγο βραστο 2 φορες τιν βδομαδα η οχι κ αν ναι μονο το ασπρο η κ το κιτρινο; Το τσοφλι ναι η οχι; Κ μετα απο 2 βδομαδες να βαλο κ στιν θυλικια αυγο;
Φαίνεται ξεκάθαρα πως ακόμα δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει διατροφική προετοιμασία και γι αυτό είμαστε εμείς εδώ!
Ξεκινώ λοιπόν.. όταν από τον χειμώνα (που είμαστε τώρα) προχωράμε προς την άνοιξη και την περίοδο αναπαραγωγής, σταδιακά η μέρα αρχίζει να μεγαλώνει και η θερμοκρασία να ανεβαίνει. Σταδιακά λοιπόν θα αρχίσεις να δίνεις συχνότερα αυγοτροφή ή αυγό μέχρι να δίνεις καθημερινά. Δηλαδή ξεκινάς με 1 φορά την εβδομάδα αυγοτροφή, διατηρείς τη συχνότητα αυτή για 2 εβδομάδες, μετά η συχνότητα γίνεται 2 φορές την εβδομάδα για άλλες 2 εβδομάδες, την επόμενη θα δώσεις 3 φορές την εβδομάδα για κάποιο διάστημα και όσο θα περνάνε οι εβδομάδες θα αυξάνεις και τη συχνότητα που παρέχεις πρωτεινούχες τροφές (αυγό ή αυγοτροφή). Το ίδιο θα κάνεις και για τους έξτρα σπόρους (κία, καμελίνα, κινόα, σπόροι υγείας κτλ) και για τα λαχανικά και φρούτα. Σιγά σιγά δλδ κάνουμε τη διατροφή πιο πλούσια για να μοιάζει με την άνοιξη στην άγρια φύση που όλα βλασταίνουν και ανθίζουν! Αυτό μόνο καλείσαι να κάνεις εσύ! Να αυξάνεις σιγά σιγά τη συχνότητα που δίνεις την αυγοτροφή, τα λαχανικά, το μηλαράκι και τους έξτρα σπόρους. Αυτό είναι ουσιαστικά η διατροφική προετοιμασία! Αλλά για να πας από το δίνω 1 φορά στις 10 μέρες, στο να δίνεις κάθε μέρα μια πλούσια διατροφή, πρέπει να περάσουν 2 μήνες και ίσως και παραπάνω, γιατί πρέπει η διατροφή να αλλάξει σταδιακά όπως κάνει και ο καιρός, και η θερμοκρασία και γενικότερα έτσι λειτουργεί η φύση! Η μετάβαση απ την μια εποχή στην άλλη δεν γίνεται απότομα. Όταν η θερμοκρασία θα είναι στους 17-20 βαθμούς και οι ώρες ημερήσιου φωτός στις 13-14 τότε τα καναρίνια σου θα πυρώσουν από μόνα τους από το ένστικτό τους! Και το ζευγάρι σου ακούγωντας και ακολουθώντας το ένστικτό που τους προστάζει η φύση θα ζευγαρώσουν και θα σου χαρίσουν μικρά!

Όσο για το ασβέστιο, μόλις δεις το πρώτο αυγό θα δώσεις ασβέστιο στη θηλυκιά σου έξτρα μέχρι να ολοκληρώσει την ωοτοκία. Μπορείς να ψάξεις για ασβέστια που μπαίνουν στο νερό υπάρχουν και άλλα που μπαίνουν στην αυγοτροφή. Ότι βολεύει εσένα! Επίσης όσον αφορά την απορρόφηση ασβεστίου πρέπει να αποφεύγονται όντως κάποια λαχανικά (όπως το σπανάκι) και επίσης χρειάζεται και η Βιταμίνη D από τον ήλιο. Αλλιώς κινδυνεύει το θηλυκό από δυστοκία. Τα δικά σου έχουν άμεσα επαφή με τον ήλιο; Που είναι ακριβώς; Και τέλος έχεις σκοπό να τους δίνεις αυγό ή αυγοτροφή; Όλα αυτά που σε ρωτάω, είναι βασικές πληροφορίες για να προχωρήσει κάποιος σε αναπαραγωγή! 😉
 
πρέπει να περάσουν 2 μήνες,ίσως και παραπάνω, γιατί πρέπει η διατροφή να αλλάξει σταδιακά όπως και ο καιρός και η θερμοκρασία και γενικότερα έτσι λειτουργεί η φύση! Η μετάβαση απ την μια εποχή στην άλλη δεν γίνεται απότομα.
... Εδώ κρύβονται όλα!👍😉
 
Γιατί τόση βιασύνη; Που έχεις τα πουλιά; Ποια είναι η θερμοκρασία δωματίου και πόσες ώρες ημερήσιου φωτισμού (τι ώρα ξυπνάνε δηλαδή και τι ώρα κοιμούνται); Χωρίς να γνωρίζεις και να μας πεις αυτές τις πληροφορίες δεν μπορείς να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή.
Καλησπερα τα πουλια τα εχω κιριος στο μπαλκονι σε εξοτερικο χωρο δηλαδη εκτος τις μερες που εχει αρκετα κρυο κ τα βαζω μεσα η καποια βραδια ποτ η θερμοκρασια ειναι αρκετα χαμηλη. Το τι ωρα ξυπνανε δεν μπορω να πω με σηγουρια αλλα πολι πρωη φανταζομε 6:00 η ωρα η κοιμουντε με το που θα νοιχτωσει κατα τις 18:00 η 19:00 αναλογος οσο για τιν βιασινει προς το τελος φεβρουαριου με αρχες μαρτιου πρωτα ο θεος να ειναι καλος ο καιρος πισευω θα ειναι ειδανικος κ αρκετα ζεστος.

Που είναι ακριβώς; Και τέλος έχεις σκοπό να τους δίνεις αυγό ή αυγοτροφή;
Αυτο ρωταω πρεπει να τους δινω κ τα δυο η φτανει μονο η αυγοτροφη; Κ αν πρεπει να δινω κ στην θυλικια η οχι πριν το ζευγαρομα;

Γιατί τόση βιασύνη; Που έχεις τα πουλιά; Ποια είναι η θερμοκρασία δωματίου και πόσες ώρες ημερήσιου φωτισμού (τι ώρα ξυπνάνε δηλαδή και τι ώρα κοιμούνται); Χωρίς να γνωρίζεις και να μας πεις αυτές τις πληροφορίες δεν μπορείς να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή.


Φαίνεται ξεκάθαρα πως ακόμα δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει διατροφική προετοιμασία και γι αυτό είμαστε εμείς εδώ!
Ξεκινώ λοιπόν.. όταν από τον χειμώνα (που είμαστε τώρα) προχωράμε προς την άνοιξη και την περίοδο αναπαραγωγής, σταδιακά η μέρα αρχίζει να μεγαλώνει και η θερμοκρασία να ανεβαίνει. Σταδιακά λοιπόν θα αρχίσεις να δίνεις συχνότερα αυγοτροφή ή αυγό μέχρι να δίνεις καθημερινά. Δηλαδή ξεκινάς με 1 φορά την εβδομάδα αυγοτροφή, διατηρείς τη συχνότητα αυτή για 2 εβδομάδες, μετά η συχνότητα γίνεται 2 φορές την εβδομάδα για άλλες 2 εβδομάδες, την επόμενη θα δώσεις 3 φορές την εβδομάδα για κάποιο διάστημα και όσο θα περνάνε οι εβδομάδες θα αυξάνεις και τη συχνότητα που παρέχεις πρωτεινούχες τροφές (αυγό ή αυγοτροφή). Το ίδιο θα κάνεις και για τους έξτρα σπόρους (κία, καμελίνα, κινόα, σπόροι υγείας κτλ) και για τα λαχανικά και φρούτα. Σιγά σιγά δλδ κάνουμε τη διατροφή πιο πλούσια για να μοιάζει με την άνοιξη στην άγρια φύση που όλα βλασταίνουν και ανθίζουν! Αυτό μόνο καλείσαι να κάνεις εσύ! Να αυξάνεις σιγά σιγά τη συχνότητα που δίνεις την αυγοτροφή, τα λαχανικά, το μηλαράκι και τους έξτρα σπόρους. Αυτό είναι ουσιαστικά η διατροφική προετοιμασία! Αλλά για να πας από το δίνω 1 φορά στις 10 μέρες, στο να δίνεις κάθε μέρα μια πλούσια διατροφή, πρέπει να περάσουν 2 μήνες και ίσως και παραπάνω, γιατί πρέπει η διατροφή να αλλάξει σταδιακά όπως κάνει και ο καιρός, και η θερμοκρασία και γενικότερα έτσι λειτουργεί η φύση! Η μετάβαση απ την μια εποχή στην άλλη δεν γίνεται απότομα. Όταν η θερμοκρασία θα είναι στους 17-20 βαθμούς και οι ώρες ημερήσιου φωτός στις 13-14 τότε τα καναρίνια σου θα πυρώσουν από μόνα τους από το ένστικτό τους! Και το ζευγάρι σου ακούγωντας και ακολουθώντας το ένστικτό που τους προστάζει η φύση θα ζευγαρώσουν και θα σου χαρίσουν μικρά!

Όσο για το ασβέστιο, μόλις δεις το πρώτο αυγό θα δώσεις ασβέστιο στη θηλυκιά σου έξτρα μέχρι να ολοκληρώσει την ωοτοκία. Μπορείς να ψάξεις για ασβέστια που μπαίνουν στο νερό υπάρχουν και άλλα που μπαίνουν στην αυγοτροφή. Ότι βολεύει εσένα! Επίσης όσον αφορά την απορρόφηση ασβεστίου πρέπει να αποφεύγονται όντως κάποια λαχανικά (όπως το σπανάκι) και επίσης χρειάζεται και η Βιταμίνη D από τον ήλιο. Αλλιώς κινδυνεύει το θηλυκό από δυστοκία. Τα δικά σου έχουν άμεσα επαφή με τον ήλιο; Που είναι ακριβώς; Και τέλος έχεις σκοπό να τους δίνεις αυγό ή αυγοτροφή; Όλα αυτά που σε ρωτάω, είναι βασικές πληροφορίες για να προχωρήσει κάποιος σε αναπαραγωγή! 😉
Σ ευχαριστω πολι για τιν τοσο αναλιτικη σου απαντισει...
 
τα πουλια τα εχω κιριος στο μπαλκονι σε εξοτερικο χωρο δηλαδη εκτος τις μερες που εχει αρκετα κρυο κ τα βαζω μεσα η καποια βραδια ποτ η θερμοκρασια ειναι αρκετα χαμηλη.
Δυστυχώς φίλε μου αν συνεχίσεις έτσι τα πουλάκια σου θα μπερδευτούν εντελώς και πιθανότατα δε θα πυρώσουν. Και αν πυρώσουν με το μέσα έξω θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα. Πρώτα απ όλα πρέπει να αποφασίσεις που θα τα έχεις μέσα ή έξω; Μόνιμα όμως... Και ας έχει κρύο δεν παθαίνουν τίποτα αρκεί να μην τα πιάνει ο αέρας και η βροχή και φυσικά να είναι προστατευμένα από τα αρπακτικά. Αν μπορέσεις να το καταφέρεις αυτό και τα έχεις μόνιμα έξω θα είναι πιο χαρούμε και ζωηρά και θα πυρώσουν όταν θα έρθει η άνοιξη. Αν θες τη γνώμη μου φτιάξε το χώρο έξω και άστα μόνιμα έξω. Στα πολύ κρύα μπορείς να βάζεις λίγο έξτρα καναβούρι μες το μείγμα σπόρων που τρώνε. Αρκεί. :)

προς το τελος φεβρουαριου με αρχες μαρτιου πρωτα ο θεος να ειναι καλος ο καιρος πισευω θα ειναι ειδανικος κ αρκετα ζεστος.
Αν τα έχεις έξω δεν θα είναι ούτε ιδανικός ούτε αρκετά ζεστός. Τα καναρίνια ζευγαρώνουν όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται 17 - 20 βαθμούς και όταν το φως του ήλιου και η μέρα διαρκεί 13 με 14 ώρες. Και τον Φλεβάρη Μάρτη δεν είναι αυτές οι συνθήκες. Περίπου τέλη Μαρτίου πλησιάζονται αυτές οι συνθήκες. Οπότε ακόμα είναι νωρίς. Την διατροφική προετοιμασία θα την ξεκινήσεις μέσα Φλεβάρη περίπου.

Κ αν πρεπει να δινω κ στην θυλικια η οχι πριν το ζευγαρομα;
Εγώ γενικά δεν ξεκινάω νωρίτερα στα αρσενικά. Κάνω την ίδια διατροφή και προετοιμασία και σε αρσενικά και σε θηλυκά. Όταν ενώνω τα ζευγάρια μου έχει μπει η άνοιξη το έχουν νιώσει τα καναρινάκια μου και έχουν πυρώσει. Και αυτό φαίνεται απ την όλη συμπεριφορά τους. Η διατροφή απλά που τους παρέχω υποστηρίζει το έργο που κάνει η φύση. Δλδ σε θηλυκά και αρσενικά απλά αυξάνω σταδιακά τα έξτρα που δίνω. Όπως σου είπα στο παραπανω μήνυμά μου. Αν δεν κατάλαβες τι πρέπει να κάνεις πες το μου να το εξηγήσω πιο αναλυτικά. :)

Αυτο ρωταω πρεπει να τους δινω κ τα δυο η φτανει μονο η αυγοτροφη;
Εγώ δίνω και έτοιμη αυγοτροφή και φτιάχνω και μια δικιά μου σπιτική και δίνω εναλλάξ. Εγώ φτιάχνω αυτή: https://community.petbirds.gr/threads/Η-δικιά-μου-σπιτική-αυγοτροφή.18764/
Έτσι ξέρω ότι τρώνε βότανα, λαχανικά, μήλο, και ό,τι έξτρα θέλω να τους δώσω. :)
 
Back
Top