Γενικά Χρειάζεται να κάνω κάτι ακόμη στο καναρίνι που βρήκα στην πυλωτή;

katerinoylitsa

PB New Member
Εγγραφή
13 Φεβ 2014
Μηνύματα
222
Πόλη
Θεσσαλονίκη
το σάββατο που μας πέρασε το πρωί βρήκα στήν πυλωτή ένα καναρινάκι σε άσχημη κατάσταση από πείνα. εντελώς καταβεβλημένο έγερνε το κεφάλι τόσο μπροστά που έπεφτε κάτω. έδωσα άμμεσα αλμόρα και νερό. Μετά από μισή ώρα έβαλα μήλο. έτρωγε σαν τρελό στήν αρχή μήλο μετά σπόρους και λαχανικά. μέχρι σήμερα τρώει ασταμάτητα αλλά δεν έχει κάνει όυτε τσί. εντυπωσιακό είναι ότι δεν το έφαγαν οι γάτες, ενώ είχε τόσο μεγάλα νύχια που δεν μπορούσε να βαδίση καθόλου.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Κάτια μου να σου ζήσει ο επισκέπτης. Καλότυχο ήταν το καημένο. Εσύ δεν είσαι που βρήκες και το άλλο στα σκουπίδια;
 
ναι μαρία εγώ είμαι σας είπα κατά ένα περίεργο τρόπο ότι πέφτει από τόν ουρανό γράφει πρός κατερίνα!
 
Από τον τίτλο και μόνο κατάλαβα αμέσως πώς θα ήσουν εσύ Κατερίνα! Δεν έχω λόγια για αυτό που κάνεις για τα ζωάκια που χάθηκαν! Τους δίνεις μία ευκαιρία να ζήσουν ήρεμα και χωρίς να τους λείπει τίποτα! Τους δίνεις μία ευκαιρία να ζήσουν σε ένα περιβάλλον φροντίδας, αγάπης! Εύχομαι ο Θεός όλη αυτήν την καλοσύνη και συμπόνοια που δείχνεις προς το κάθε πλάσμα να σου το ανταποδώσει! Αξίζεις συγχαρητήρια!

Να το χαίρεσαι το νέο σου καναρίνι και εύχομαι να ξεκινήσετε μία νέα όμορφη φιλία! Φιλικά!
 
Τι να πω... Τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Μήπως να το σκεφτόσουν σοβαρά να ανοίξεις μια "Κιβωτό πτηνών";
Να σου ζήσει και ο καινούριος φίλος.
 
Αχ είναι και πολύ όμορφο το πεινασμένο! φτου φτου
 
ομορφουλι το νεο σου πουλακι να σου ζησει πραγμα δεδομενο με εσενα να το φροντιζεις! Και νασαι παντα καλα με την ιδια δυναμη και ορεξη να φροντιζεις ολα σου τα ζωακια:)
 
Αχ καλέ θα τρελαθώ! Κι άλλος επισκέπτης; Να το χαίρεσαι! Είναι πανέμορφο και πολύ ξεχωριστό! :D
 
βρε κατια τι γινεται με εσενα.
εσυ τα βρισκεις η αυτα σε βρισκουνε
οπου ταλαιπωρημενο και σε ασχημη κατασταση πουλακι σε εσενα παει σαν να εχουν μιλησει μεταξυ τους
< < εχεις προβλημα στην κατια γρηγορα > >
μαραρι καθε πουλακι που εχει προβλημα να ερχετε στα χερια σου γιατι ολοι εχουμε καταλαβει ποσο αγαπας τα πουλακια
 
Και για να ευθυμήσουμε λίγο μάλλον αυτό που βρήκες είναι ένα από αυτά που έφυγαν τις προ άλλες από την Εύα χα χα
 
επιτέλους άνοιξα τόν ☹γιούπι! Παιδια ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Πραγματικά και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό. Δεν διαμαρτύρωμαι όμως αν και οι ώρες που έχω εκτός της εργασίας μου είναι πραγματικά ελάχιστες. Πραγματικά όμως με ευχαριστή να βάζω έστω ένα μικρό λιθαράκι στην επιβίωση των άτυχων. όσο για το καναρινάκι είναι πραγματικά πανέμορφο από σήμερα κελαιδάει λίγο λίγο και χαίρετε τήν παρέα με τα υπόλοιπα καναρίνια. Πάντως αν πραγματικά κάπιος το ξέρει ότι το έχασε η το αναγνωρίζει σαν δικό του ευχαρίστως να το πάρει πίσω. Να του κόβει τα νύχια όμως.😱δράμα τα νύχια δράμα😡
 
Και για να ευθυμήσουμε λίγο μάλλον αυτό που βρήκες είναι ένα από αυτά που έφυγαν τις προ άλλες από την Εύα χα χα
😀 θα ηταν πολυ απιθανο να παει τοσο μακρυα! Εγω τα βρηκα ομως και σε λιγες μερες θα ξαναεχουμε τον γιωργη μας μια που θα πανε διακοπες οι νεοι μας φιλοι που τον προσεχουν κ θα τους τον φροντισουμε!
 
το καναρινάκι είναι μπόμπα συνήρθε εντελώς και κελαιδάει τόσο όμορφα που όλοι ψάχνουν να δούνε που είναι. Ο τυχερούλης περνάει πτερόροια και είναι σε άσχημη κατασταση και άρχεισα να ανυσηχώ αν θα τα καταφέρει. εχτές πέθανε το πρώτο αρσενικό καναρίνι που είχα πάρει πρίν 16 χρόνια. Ο κύκλος τής ζωής βλέπεις.
 
Τι να πεις για ένα καναρίνι που έζησε 16 χρόνια! Καλό του ταξίδι. Μακάρι πολλά πουλάκια να είχαν την τύχη του.
Τον τυχερούλη προσπάθησε μέσω της διατροφής και με κανένα ντουζάκι να τον κάνεις να περάσει πιο μαλακά την πτερόρροια.
Μήπως ζηλεύει και από τα κατορθώματα του νεοφερμένου; Μήπως καλύτερα να είναι μακριά μεταξύ τους;
Να το χαίρεσαι και το καινούργιο, τυχερό κι αυτό :)
 
τον έβαλα πρίν μέρες μαζί με τήν θυλικιά πάλι γιατί ήταν στεναχωρεμένος μόνος του. Τώρα από διάθεση είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν έχει καθόλου φτερά είναι γυμνός. του βάζω αυγό, μαρούλι,ρίγανη, μήλο, χαλικάκι ασβεστίου, κάθε μέρα μπάνιο και σήμερα που βρέχει τον έβαλα μέσα για να μήν κρυώνη. Κάνω ότι πρέπει για να συνέρθει αλλά ο καιρός που περνάει τον βοηθάει με πολλή αργούς ρυθμούς. η αιματολογική που του έκανα πρίν 1 εβδομάδα λέει ότι έχει ακόμα βαρέα μέταλλα στο αίμα του όχι όπως είχε πρίν 4 μήνες αλλά έχει. Ξέρω καλά ότι ο κρόκος κοζάνης καθαρίζη το αίμα δεν μπορώ να βρώ όμως τήν σωστή δόση γιατί σε μεγάλη ποσότητα είναι υπατοτοξικό. Θα το βρώ όμως.
 
Νομίζω και το καρβουνάκι βοηθάει σ' αυτή την περίπτωση.Δεν ανοίγεις ένα νέο θέμα να σου πουν κάποιοι που ξέρουν; Πρώτη φορά ακούω στην πτερόρροια να ξεγυμνώνεται ένα πουλάκι συνήθως αδειάζει σταδιακά το πτέρωμα.
 
Back
Top