Φροντίδα Χρειάζεται να πάω τον παπαγάλο μου σε πτηνίατρο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Όπως έχω ξανα αναφέρει αρχές της φετινής χρονιάς ξεκίνησα να ασχολούμαι με πτηνά-παπαγαλους και παρόλο που έχω μάθει αρκετά πράγματα για αυτά, πολλά πράγματα ακόμα δεν τα ξέρω. Το ερώτημα μου στο συγκεκριμένο ποστ είναι αν πρέπει να πάω τον κονιουρο μου σε πτηνιατρο, όχι πως παρουσιάζει κάτι, απλά όπως πχ για έλεγχο (check up), εμβόλια (δεν γνωρίζω αν κάνουν οι παπαγάλοι), και οτιδήποτε. Εσείς δηλαδή με τους παπαγάλους σας τι ακριβώς κάνετε στους πτηνιατρους; Κάθε πότε πηγαίνετε; Επίσης προτείνετε μου κάποιον έμπιστο πτηνιατρο περιοχή Πετράλωνα-Ταυρο-Καλλιθεα.
 
Διάβασε και τις αξιολογήσεις.
Σε γενικές γραμμές δεν ακολουθείται η ίδια πορεία από τους κατόχους παπαγάλων.άλλοι πηγαίνουν τα πτηνά τους για μια γενική εξέταση αυτών και άλλοι όταν υπάρχει μια ανησυχία.
 
, εμβόλια (δεν γνωρίζω αν κάνουν οι παπαγάλοι)
Οι παπαγάλοι δεν κάνουν εμβόλια.
Προαιρετικά μπορείς μία φορά το χρόνο να κάνεις μια επίσκεψη με τον παπαγάλο σου σε ένα γιατρό της επιλογής σου, για αντικειμενική εξέταση του πτηνού, και εργαστηριακή εξέταση των περιττώματων του για την ύπαρξη μικροβίων, βακτηρίων, παρασίτων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι για ένα χρόνο είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου αρρωστήσει.
Απλά βλέπεις την κατάσταση της υγείας του παπαγάλου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που γίνονται οι εξετάσεις.
 
Back
Top