Αναπαραγωγή Χρειάζεται το αδιαφανές χώρισμα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MrNek36
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MrNek36

PB Member
Εγγραφή
28 Απρ 2018
Μηνύματα
539
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά, έχω εδώ και δυο βδομάδες το ζευγάρι στη ζευγαρώστρα με χώρισμα με κάγκελα. Παράλληλα έχω ξεκινήσει διατροφική προετοιμασία. Το αρσενικό από τότε έχει μειώσει κατα πολύ το κελάηδισμά του. Ίσως μου πει κανεις λογικό γιατί έχει το θηλυκό δίπλα. Δεν είμαι σε θέση να τα παρατηρώ καθημερινά για να δώ ταίσματα κτλ αν και αλληλεπιδρανε με τιτιβισματα μεταξύ των καγκέλων. Τα πουλιά σίγουρα δεν είναι έτοιμα ακόμα μιας και σήμερα έκανα το μινι πείραμα να βγάλω το χώρισμα υπο την επίβλεψή μου για να δώ αντιδράσεις και αυτό που είδα ήταν το αρσενικό να κυνηγά το θηλυκό και να της φωνάζει σαν να θέλει να κυριαρχίσει στο χώρο ενώ επιχείρησε να την τσιμπήσει και στο σβέρκο. Συνεχίζουμε λοιπόν με προετοιμασία και χώρισμα. Χρείαζεται και το αδιαφανές για να τονωθεί το κελάηδισμά του και να βοηθηθούν τα πράγματα; Ξέρω ότι το φως της μέρας ακόμα δεν έχει φτάσει το επιθυμητό για αναπαραγωγή. Εκτοφή εξωτερική.
 
Αφού είσαι στην προετοιμασία ακόμη βάλε το αδιαφανές χώρισμα.
Όταν τελειώσει η προετοιμασία και το φως, η θερμοκρασία και τα πουλάκια σου είναι έτοιμα άσε μόνο το χώρισμα με τα κάγκελα βάλε φωλιά νήμα και δες αντιδράσεις...
Καλή επιτυχία και δεν χρειάζεται άγχος...
 
Εγώ χρησιμοποιώ το αδιαφανές χώρισμα μόνο όταν έχω δυο αρσενικά στον ίδιο κλωβό και δε θέλω να επηρεάζονται οι διαθέσεις του ενός από τον άλλο.
Όταν βάζω ζευγάρια τις λίγες μέρες που υπάρχει χώρισμα είναι αυτό με τα "κάγκελα" για να βλέπονται, να ταΐζονται και να επικοινωνούν με ασφάλεια και χωρίς φασαρίες.
Αν όλα κυλούν ομαλά.. Το βγάζω σχεδόν αμέσως..
Αν όχι μένει μια δυο μέρες
 
Back
Top