Αναπαραγωγή Χρειάζομαι βοήθεια για τις τις πρώτες εβδομάδες νεογέννητων Parrotlet

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης StF
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

StF

PB New Member
Εγγραφή
1 Φεβ 2022
Μηνύματα
15
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, πριν από περίπου 2 εβδομάδες άρχισαν τα πρώτα αυγά να σπάνε και να βγαίνουν τα μικρά. Συνολικά φτάσαμε στα 6 νέα μικρά μας... Κάποια είναι μεγαλύτερα καθώς ήρθαν πρώτα στην ζωή, τα τελευταία όμως πιθανόν υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο που ταΐζονται ( από την μάνα τους) και δυστυχώς σήμερα ένα ( πιθανόν το πιο πρόσφατο) δεν τα κατάφερε. Τι μπορώ να κάνω ώστε να επιβιώσουν όλα και από πότε συνηθίζεται να τα ταΐζουμε εμείς με κρέμα μέσω σύριγγας; Όποιος γνωρίζει και κάτι άλλο εξίσου χρήσιμο για την ανάπτυξη τους ή αν υπάρχει κάποια άλλη ανάρτηση χρήσιμη που θα με βοηθήσει για την φροντίδα τους, παράκληση να μου την στείλετε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.Screenshot_2023-06-21-15-39-02-367_com.miui.gallery.webp
 
Τι μπορώ να κάνω ώστε να επιβιώσουν όλα και από πότε συνηθίζεται να τα ταΐζουμε εμείς με κρέμα μέσω σύριγγας;
Θα πρέπει να δεις αν ταΐζονται όλα τα μικρά, και περισσότερο αυτά που βγήκαν τελευταία και υστερούν σε ανάπτυξη.
Αυτό μπορείς να το καταλάβεις από τον πρόλοβο τους, εάν είναι γεμάτος σημαίνει ότι ταΐζονται κανονικά, εάν όχι τότε και μόνο τότε αναλαμβάνεις εσύ.



; Όποιος γνωρίζει και κάτι άλλο εξίσου χρήσιμο για την ανάπτυξη τους ή αν υπάρχει κάποια άλλη ανάρτηση χρήσιμη που θα με βοηθήσει για την φροντίδα τους, παράκληση να μου την στείλετε.
Διάβασε το παρακάτω άρθρο.

 
@StF οτι χρειαζεσαι ανεξαρτητα απο ωρα και μερα μπορεις να μου στελνεις και στο viber στο ###

καλυτερα κανε μερικες αλλαγες στο κλουβι, προσθεσε ταιστρα κοντα στη φωλια με αυγοτροφη και σπορους ωστε να μειωσεις τη κουραση των γονεων. το ιδιο και το νερο.
παρακολουθεις τα μωρα τουλαχιστον 3 φορες την ημερα αν ταιζονται και παρατηρεις τη συμπεριφορα του ζευγαριου. συνηθως οταν αυξανεται η θερμοκρασια δεν μενουν ολη τη μερα μεσα οποτε μπορεις να ελεγξεις πιο ευκολα τους νεοσσους.
εχεις σκοπο να ταισεις με κρεμα;
 
@Geokilkis Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για το τηλέφωνο. Από χθες ξεκινήσαμε να δίνουμε κρέμα, τα βγάζουμε και οποίο φαίνεται να μην έχει φάει του δίνουμε κρέμα. Την τροφή, το αυγό καθώς επίσης και το νερό τα έχουμε κοντά στην φωλιά, απλά ο αρσενικός πλέον δεν είναι στο κλουβί γιατί μας την "έκανε" ο μάγκας και πλέον παλεύει μόνη της η θηλυκιά. Την αυγοτροφη την αναμειγνύουμε μαζί με τα σπόρια. Βοηθάει ή χρειάζεται ξεχωριστά;
 
Δεν βοηθάει κάπου η μίξη.
Αφού επιλέγει τι θα φάει και σε τι ποσότητα.
Προσοχή στη σωστή θερμοκρασία της κρέμας, αν ταιζεις με βελόνα σίτισης στη σωστή είσοδο και σταθερότητα της καθώς και όχι υπερβολές στη ποσότητα γιατί δημιουργεί άλλα προβλήματα.
 
@Geokilkis με βελόνα σίτισης δώσαμε αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς την ποσότητα που μπορούμε να δώσουμε, δεν μας είπανε και γι'αυτό δίνουμε σταγόνες και σχετικά λίγο. Τόσο όσο δλδ να φαίνεται ότι δεν αναζητά παραπάνω. Μήπως γνωρίζεις ποια είναι η μέγιστη ποσότητα που μπορούμε να δώσουμε ή ποια είναι η αντίδραση του όταν είναι ικανοποιητική η ποσότητα που κατανάλωσε το νεογνό;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν θυμάμαι ακριβώς τη ποσότητα γιατί πλέον ταϊζω βάσει εμπειρίας. Δίνουμε τόσο ώστε να μην είναι έτοιμο να διογκωθεί πέραν των ορίων. Προσέχουμε να μην μπει αέρας και οπωσδήποτε μέσα στο 24ωρο να αδειάζει ο προλοβος.
 
@Geokilkis Ένα θέμα με τον αέρα το παρατήρησα αλλά πίστευα πως ήταν αναγκαίο κακό.
Δλδ, τι παρατήρησες;
Σε γενικές γραμμές θα δεις ότι όταν το πουλάκι είναι χορτάτο, ακόμα κι αν ακουμπήσεις το ραμφάκι του, δεν ανασηκώνει το κεφάλι και δεν ανοίγει το στόμα του για να ζητήσει φαγητό...πιστεύω ότι αυτό θα σου φανεί χρήσιμο για να καταλάβεις ότι δεν χρειάζεται άλλη τροφή. Επίσης το ίδιο (το ακουμπάς μαλακά στο ράμφος) θα σου δείξει πότε πεινάει πάλι και χρειάζεται να τραφεί.
 
@ianos Καλημέρα, φαίνεται στον προλοβο από τα μικρότερα μέσα να έχει αέρα - κενό. Το μισό δηλαδή να είναι με κρέμα και το άλλο μισό αέρας, αλλά πίστευα ότι με την σύριγγα είναι αναπόφευκτο κάτι τέτοιο. Μάλλον έκανα λάθος στον τρόπο που τα τάισα.
 
@StF , όταν ξεκινά κανείς να ταΐζει με σύριγγα, ήδη έχει πιέσει τη σύριγγα ώστε να αρχίσει να βγαίνει η κρέμα. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι η κρέμα δεν είναι υγρό ώστε να μπορείς τόσο εύκολα να βγάλεις τον αέρα και για αυτό τη γεμίζεις με την κρέμα και προσπαθείς με το έμβολο να τα πατικώσεις και να γεμίσεις πάλι το κενό έως να μην υπάρχει αέρας, το οποίο δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικό.
Τον αέρα τον βγάζουμε πατώντας ελαφρά τον πρόλοβο, αλλά δεν σου το συνιστώ διότι υπάρχει περίπτωση να τραυματιστεί το πουλάκι.
Θα έλεγα να τους δίνεις κάποια γεύματα και να αφήνεις και τη μητέρα να δίνει κάποια άλλα, όσο το δυνατό περισσότερα.
 
φαίνεται στον προλοβο από τα μικρότερα μέσα να έχει αέρα - κενό. Το μισό δηλαδή να είναι με κρέμα και το άλλο μισό αέρας,
Καλημέρα.
Για να διώξουμε τον αέρα από το πρόλοβο πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι του μωρού πάνω και να πιέσουμε ελαφρά με δυο δάκτυλα τη φούσκα αέρα στο πρόλοβο του, έτσι ώστε ο αέρας να πάει πάνω στον οισοφάγο προς το ράμφος.
Αν σφίξουμε το φαγητό κι όχι τον αέρα το πουλάκι μπορεί να πνιγεί.
Συνήθως ακούγεται ένα μικρό ρέψιμο όταν φεύγειι ο αέρας.
Πράγματι η παρουσία αέρα δείχνει ότι δεν γίνεται σωστά το τάισμα .
Εφόσον άρχισες να ταΐζεις διάβασε και το παρακάτω άρθρο.
 
Sorry, έχει ή δεν έχει μεταλλική βελόνα με μπίλια που προσαρμόζεται πάνω στη σύριγγα;
 
Back
Top