Γεια σε όλους! Όπως γνωρίζετε εδώ και τρεις μήνες έχω ένα αρσενικό budgie τον Bengie. Αυτός ο κύριος λοιπόν μας έχει δυσκολέψει πάρα πολύ στην εκπαίδευση. Αντιμετωπίζεται με πολύ φροντίδα και από την πρώτη στιγμή της αγοράς του τα παιδιά, τα οποία είναι και υπεύθυνα για την φροντίδα του, του διαβάζουν παραμύθια και του τραγουδάνε. Όμως αυτό δεν είχε αποτέλεσμα! Την δεύτερη εβδομάδα αρχίσαμε να βάζουμε το δάχτυλο κοντά του μέσα στο κλουβί για 5 λεπτά. Αυτό συνεχίστηκε για ένα μήνα. Να ανέβει; Με την καμία! Προσπαθήσαμε να το δελεάσουμε με κεχρί. Το απεχθάνεται! Ούτε καν σε σπόρους μέσα στην ταΐστρα δεν το τρώει! Δοκίμασα και άλλα προϊόντα όπως διάφορα στικ και μείγμα σνακ της Verselle Laga. Τίποτα! Συνεχίσαμε την προσπάθεια. Μια μέρα μας άφησε να τον χαϊδέψουμε (ακούμπησε ηθελημένα το κεφάλι του στο δάχτυλο) για 2 λεπτά. Ο χαρακτήρας του είναι πολύ ιδιόρρυθμος. Όμως παρά τις σκληρές προσπάθειες έχει φτάσει ο τρίτος μήνας κατοχής του και τίποτα. Σε ένα pet shop συγκεντρώνονται "πηγαδάκια" ιδιοκτητών πτηνών. Ρώτησα κάποιους που μιλούσαν για budgie και μου είπαν να στραφώ σε σκληρή εκπαίδευση. Να τον αφήσω νηστικό μια μέρα και την επόμενη να βάλω τροφή στο χέρι μου και έτσι το ένστικτο της επιβίωσης θα τον αναγκάσει να έρθει. Εγώ το βρίσκω αυτό πολύ βάναυσο και δεν θέλω με τίποτα να το κάνω, αλλά πρέπει να μάθει για να αρχίσει να βγαίνει έξω και να ασκείται. Χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια! Επίσης τοποθέτησα και το άλλο κλουβί με το νέο υποτιθέμενο θηλυκό budgie γιατί η καραντίνα τελείωσε. Το θέμα είναι ότι αν είναι το δεύτερο αρσενικό δεν θα τα βάλω με τίποτα μαζί γιατί θέλω να υπάρχει οπωσδήποτε ένα θηλυκό και όχι μόνο δυο ομόφυλα. Για την εκπαίδευση να απομακρύνω τα κλουβιά για λίγο καιρό ακόμα; Βάζω και φωτό για να με βοηθήσετε με το φύλο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ: Καλύτερα να μην μου στείλετε άρθρα όσοι δεν έχετε budgie, γιατί έχω διαβάσει ότι υπάρχει στο διαδύκτιο. Ευχαριστώ πάντως!

ΥΓ: Καλύτερα να μην μου στείλετε άρθρα όσοι δεν έχετε budgie, γιατί έχω διαβάσει ότι υπάρχει στο διαδύκτιο. Ευχαριστώ πάντως!