Διατροφή Χρειάζομαι για τα παπαγαλάκια κάτι άλλο εκτός από minerals;

miltosbitoulis2

PB New Member
Εγγραφή
6 Σεπ 2008
Μηνύματα
96
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους. Έχω μία ερώτηση. Στα παπαγαλάκια και στο καναρίνι μου δίνω στην αυγοθήκη τους το minerals της cede. Είναι σαν grit. Αναρωτιέμαι χρειάζονται κάτι άλλο όπως σουπιοκόκαλο ή κάποια πετρούλα για να ακονίζουν και το ράμφος τους ή είναι αρκετό... Επίσης αυτές οι κλασσικές καρδούλες που βάζουν πολλοί στα πουλιά σε τι χρησιμεύουν... Σαν μούφες μου φαίνονται.🙄

Αυτό είναι το προϊόν που χρησιμοποιώ:
The Pet Express - Cede 1200g Bird Minerals (eggshell & Skeleton) - Minerals Sharp Stomach Grit CeDe Minerals provide requirement masselements

Ευχαριστώ προκαταβολικά...
 
Θα σου πρότεινα να τους έβαζες μια πέτρα ή ένα σουπιοκόκαλο για να ακονίζουν την μύτη τους, όποτε θέλουν.
Το minerals το καταναλώνουν ή το πετάνε; Γιατί τα δικά μου το σκορπάνε... Οπότε τους έχω και σουπιοκόκαλο (το οποίο δεν το πολυχρησιμοποιούν) και τους δίνω και το calci-lux, ώστε να προσλαμβάνουν την ποσότητα ασβεστίου που απαιτείται σίγουρα.
 
Όχι δεν το πετάνε. Το τρώνε πολύ... Όσο για την πέτρα τι εννοείς...😕 Την καρδούλα που αναφέρω παραπάνω...😕

Παιδιά συγγνώμη που γράφω χωρίς ερωτηματικά, αλλά δε μου βγάζει ούτε απ' αυτά ούτε από τ' άλλα τα θαυμαστικά... 😀
 
Υπάρχουν και κάποια άλλα εκτός από τις καρδούλες... Που είναι με πετραδάκια. Αν πας σε κάποιο pet shop θα τα βρεις σίγουρα. Και οι καρδούλες όμως κάνουν την δουλειά τους πιστεύω, στους παπαγάλος μπορείς να βάλεις και κομμάτια ξύλου για να ακονίζουν το ράμφος τους. Πρόσεχε να είναι από επιτρεπτά δέντρα τα κλαδάκια και να μην είναι χυμώδεις. Πλύσιμο καλό και στέγνωμα και είσαι έτοιμος!
 
Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Στο κλουβί τους έχω ξύλα μηλιάς, αλλά περνούν και αρκετές ώρες στο σταντ που έχω φτιάξει μόνος μου με ξύλα μηλιάς και ελιάς. Υπάρχει και παρουσίαση. https://community.petbirds.gr/threa...ταντ-που-έφτιαξα-για-τα-παπαγαλάκια-μου.7593/ Οπότε όπως καταλαβαίνεις όλη μέρα ροκανίζουν και δαγκώνουν. Στο καναρίνι έχω και καρδούλα. Οπότε στα παπαγαλάκια θα μείνω με το minerals και δε θα βάλω καρδούλα που δε μου αρέσει κιόλας για να πω την αλήθεια.
 
Οκ... Κάνε ότι σε βολεύει και σε εξυπηρετεί καλύτερα!
 
Back
Top