Φροντίδα Χρειάζομαι συμβουλές για την εκπαίδευση παπαγάλου Αμαζονίου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TinaX
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TinaX

PB New Member
Εγγραφή
14 Απρ 2009
Μηνύματα
13
Πόλη
Βοιωτία
Καλημερα!
Απο χτες το βραδυ εμεινα μονη μου, με την κοκο!
Η κοκο ειναι 18 μηνων αμαζονιου με κιτρινο κεφαλη.Απ'οτι μου ειπαν θα κιτρινισει ολο το κεφαλι της. Δεν ξερω την ακριβη ονομασια. Θα ψαξω και θα την βρω ομως.Αμα βρω χρονο θα βαλω και φωτο.
Την κοκο την δωσανε στον πατερα μου σαν δωρο. Επειδη ομως και οι 2 γονεις μου δουλευουν, ο πατερας μου λειπει και για αρκετες μερες λογω δουλειας, συμφωνησα να την παρω εγω δοκιμαστικα να δουμε πως θα παμε. Με τον πατερα μου εχει ερωτα.Ανεβαινει στον ωμο του και κανουν πραγματα μαζι αρκετα. Εμενα μια φορα ανεβηκε, μονο και μονο για να την παω στον πατερα μου που τον εψαχνε!:D
Το παλευω... Το πρωι δεν ετρωγε απο το χερι μου.. Μετα ομως μετα απο λογακια και ψησιμο εφαγε..
Να προσθεσω οτι προχτες εψαχνα να βρω κτηνιατρο να της κοψει τα φτερα και τα νυχια αλλα ενας που ασχολειτε και με πουλια ειχε μολις φυγει σε αδεια... Εψαξα εψαξα(μενω σε επαρχεια)αλλα εδω οι κτηνιατροι ειναι μονο για καμια προβατινα! 😛(χιουμορ ετσι...)
Τεσπα... Μπηκα εδω στο φορουμ ειδα πως περιπου γινεται και τα ψαλιδισα εγω.. Τα νυχια.. Δεν μπορεσαμε... Θα περιμενω 10 σεπτεμβρη τον κτηνιαΤΡΟ.
Ενα αλλο θεμα που με απασχολει ειναι οτι εχω κι ενα κοριτσακι 14 μηνων. Θελω παρα πολυ να τα πανε καλα.. Ομως ομολογω πως φοβαμαι αρκετα. Σημερα εδωσα στο κοριτσακι μου ενα κομματι πιπερια για να το δωσει στην κοκο. Το εφαγε απο το χερι της.. Θελω να με συμβουλεψετε για την ασφαλεια της μικρης...
Το κλουβι της ειναι αρκετα ευρυχωρο. Εξω εχουμε μια τεραστια βεραντα οπου περναει μια καρυδια απο μεσα. Εχω εξω 3 καναρινια και ενα rosella. Τον Μακη. Ο μακης ειναι πολυ φοβιτσιαρης! Δεν εχουμε επαφη τρελη.. Τον αγαπαμε ομως του μιλαμε και γνωριζει που ειναι το σπιτι του. Τον εχουμε 4 χρονια. Πριν 2 χρονια ειχε φυγει κατα λαθος εμεινε 1 βραδια εξω(καπου θα ειχε λουφαξει)αλλα γυρισε το πρωι και μπηκε μονη της στο κλουβι της.. Το ιδιο και τα καναρινια ολα εχουν κανει τον περιπατο τους! Τα καναρινια τα πηγαινουν μια χαρα με τον Μακη.. Εκεινα κελαιδανε και ο Μακης προσπαθει να τραγουδησει... Με αποτυχια βεβαια... Τωρα με την κοκο... Τι να σας πω.. Ξερω οτι τα τρομαζει το κραξιμο του παπαγαλου... Θα δουμε..
Την κοκο την αφηνω εξω. Το βραδυ την σκεπαζω για να μην μας ξυπναει το πρωι... Ειναι βλακεια; Φωναζει απο πολυ νωρις... Εχω και το μωρο... Να νιωθω τυψεις. Γυρω στις 830 την ξεσκεπαζω. Σημερα ειπα να την βαλω μεσα λιγο να εγκλιματιστουμε ολοι μαζι.. Τωρα κοιμαται και το μωρο και η κοκο.:DΤης εχω ανοιξει το κλουβι και καθεται απο πανω του και κοιμαται.
Για την διατροφη της εχω διαβασει αρκετα. Σκεφτομαι να της γραψω και μια κασετα να της βαζω.. Ειδικα οταν ειναι μονη της με διαφορες λεξεις.. Ποσες και ποιες λετε;
Εχω αγχος θελω να τα παμε καλα.. Το μονο που με απασχολει ειναι η ασφαλεια της κορουλας μου.. Τρεμω

Συγνωμη για το κατεβατο, ελπιζω να μην σας κουρασα
Χρειαζομαι συμβουλες
 
Καλός ήρθες στη παρέα μας. Να τα χαίρεσαι τη κορούλα σου και τα πουλάκια σου!

Νομίζω οτη μιλάς για Yellow-headed Amazon (Amazona oratrix) (φωτο 1, 2). Ολο το κεφάλι σ΄αυτά τα πουλιά ειναι κίτρινο ή μπορεί να ειναι Yellow-crowned Amazon (Amazona ochrocephala) (φωτο 3, 4) σ΄αυτα τα πουλιά κίτρινο ειναι μονο μέτωπο και πάνω μέρος του κεφαλιού.

Οτι είδος και να ειναι να την χέρσε την Κοκο σου. Εισαι σίγουρη οτι ειναι Θηλυκιά;
Μην ανησυχείς, θα σε συνηθίσει σιγά σιγά... αρκεί να την δόσεις καθημερινή προσοχή. Τα πουλιά χρειάζονται πολυ υπομονή.
Μην τησ κόβεις τα νύχια μονη σου, ειναι λιγο δύσκολο να το κάνεις για πρώτη φορά μονη σου, καλλίτερα πήγαινε τησ στο πτινιατρο και ασ να κόψει αυτός. Καλα κάνεις που την σκεπάζεις... απλα φρόντισε για να βλέπει το φως πάντα 10- 12 ώρες την ημέρα.

Με τη κορούλα σου μπορούνε να γίνουνε καλοί φίλοι... Μονο μη βιάζεσαι. Για να μη γινετε επιθετικό το πουλί πιο βασικό είναι να μη ζηλεύει...

... Και περιμένουμε της φωτογραφίες!
 

Συνημμένα

  • 180px-Amazona_oratrix_-Cougar_Mountain_Zoological_Park_-hand-8a.webp
    180px-Amazona_oratrix_-Cougar_Mountain_Zoological_Park_-hand-8a.webp
    5,9 KB · Προβολές: 133
  • 300px-Amazona_oratrix_-Vancouver_Aquarium-8a-4c.webp
    300px-Amazona_oratrix_-Vancouver_Aquarium-8a-4c.webp
    9,5 KB · Προβολές: 145
  • Wallpapers - Parrots - 15.webp
    Wallpapers - Parrots - 15.webp
    55,4 KB · Προβολές: 319
  • Yellow-crowned-Amazon.webp
    Yellow-crowned-Amazon.webp
    14,9 KB · Προβολές: 193
Σέυχαριστω πολυ Wind-sa! Να σαι καλα! Κι εσυ το ιδιο!

ok αυτη ειναι η κοκο!
μηπως ειναι πολυ μικρη η φωτο;

Για θηλυκια την φερανε τωρα λες να μας βγει αρσενικο;
Για τις ροσελα ξερω ειναι θεμα χρωματος... Τα θηλυκα εχουν ξεθωριασμενα χρωματα. Τωρα για τους αμαζονιου... Θα σιγουρευτουμε μετα τις 10 σεπτεμβρη που γυρναει ο πτηνιατρος.
Ευχομαι να τα πανε καλα με την μικρη.. Τωρα στο θεμα ζηλιας τι να σου πω σανα εχω 2 μικρα παιδια ειναι. Τι αλλο μπορω να κανω...η μαλλον τι να ΜΗΝ κανω.
Καμια φορα καθεται με το 1 ποδι ορθιο και τρεμει το στηθος του τι εννοει η ποιητρια;διαβασα οτι το ποδι ειοναι καλο, σημαινει οτι νιωθει ανετα, αλλα το τρεμουλο;θελω να της χαιδεψω λιγο το κεφαλακι οπως ο μπαμπας μου αλλα με κραζει...
Με τους αντρες τα παει καλυτερα😡Στον αντρα μου ανεβαινει επανω αλλα δεν την αφηνει ακομα να την χαιδεψει.. Ξερω ξερω...υπομονη..
 

Συνημμένα

  • phphaPLnOAM.webp
    phphaPLnOAM.webp
    1,5 KB · Προβολές: 242
αλλη μια φωτο η κοκο μας
 

Συνημμένα

  • phpiqwUchAM.webp
    phpiqwUchAM.webp
    15,4 KB · Προβολές: 190
κουκλακι ειναι δεν νομιζω οτι πρεπει να ανισιχεις για την σχεση παπαγαλου - παιδιου κ εγω εχω μια κορουλα δν εχω μεγαλο παπαγαλο αλλα κ οι 2 παπαγαλοι που εχω τις περισσοτερες ωρες τις μερας ειναι ελευθεροι απλα δεν αφηνω την μικρη να πλησιαζει παραπανω απο οσο πρεπει την αφηνω μεχρη εκει που καταλαβενω οτι μπορω να εχω τον ελενχο για την ασφαλεια του παιδιου αλλα κ των πουλιων να περνατε καλα!
 
Μπράβο Tίνα που προλαβαίνεις όλα! Σχετικά με την ασφάλεια της μικρής μπορείς να ρωτήσεις τον Παιδίατρό σου τι να προσέξεις. Αν τηρείς αυστηρά τους κανόνες υγιεινής & προσέχεις όταν η Κόκο είναι ελεύθερη την κόρη σου, μήπως τρομάξει, δαγκώσει κ.ά. Πιστεύω ότι θα μεγαλώσουν μαζί (18 μηνών η Κόκο - 14 το κοριτσάκι σου), ευχάριστα, μια και οι Αμαζόνιοι είναι απολαυστικά, παιχνιδιάρικα και φιλικά κατοικίδια πουλιά και θα κοινωνικοποιηθεί σωστά από τα μικρά σου! Σχετικά με το κόψιμο των νυχιών θα χρειαστεί να αφαιρέσεις μικροσκοπικά μόνο τμήματα του νυχιού, μόνο το άγκιστρο σε όσο το δυνατό πιό μικρά τμήματα, ή να δοκιμάσεις να τα λιμάρεις με χαρτολίμα. Και στις δύο περιπτώσεις προσέχοντας να σταματήσεις πριν τα αιμοφόρα αγγεία. Να τα χαίρεσαι όλα, παιδιά, την Κόκο, τα καναρίνια και τη ροζέλλα! Χαρά Θεού!
 
Σας ευχαριστουμε πολυ ολους για τις ευχες σας!

Το κατα δυναμην παιδια.. Προσπαθω ομως. Τα νυχια θα τ'αφησω στον πτηνιατρο και πιστευω πως μεχρι τον σεπτεμβρη θα εχουμε γνωριστει καλυτερα..
Εινα πολυ ησυχη δεν το περιμενα..Λιγο το πρωι θα φωναξει οταν φυγουμε απο το οπτικο της πεδιο. Σκεφτομαι να την παρουμε μαζι στις διακοπες. Θα παρω τηλ εκει που εχουμε κλεισει να δω αν υπαρχει προβλημα.. Αλλιως θα την αφησω στην γιαγια στην Αθήνα που εχει ξαναμεινει η στα πεθερικα μου...ΑΝ μπορεσουν...
Εσεις τους παπαγαλους σας τους εχετε μεσα στο σπιτι; Το χειμωνα εννοειτε μεσα.. Ολοι οι υπολοιποι ειναι εξω το καλοκαιρι. Σημερα που εχει πολυ ζεστη την ειδα εξω που λαχανιαζε απ την ζεστη και την εβαλα μεσα.. Το κανουν και τα καναρινια μου καμια φορα και τους βαζω μπανιερα ειδικα στις πολλες ζεστες. Μεσα εχω κλιματισμο μονο στο σαλονι για ολο το σπιτι δεν πιστευω να εχει προβλημα.. Ισα ισα που πιανει μεσα. Την ψεκαζω με νερακι που και που για δροσια..η με το λαστιχο σαν βροχη και της αρεσει πολυ. Πια η γνωμη σας να την εχω εξω η μεσα;οι συνεχεις μετακινησεις λετε να την πειραξουν; Θελω να την εχω οπου ειμαι κι εγω.. Να μην ειναι μονη της και να της μιλαμε..Χτες την ειχαμε στο σαλονι που βλεπαμε τηλεοραση και κοιταζε το ενυδρειο με τα ψαρακια μας.. Εχουμε 300 λιτρα χρυσοψαρα.. Το βραδυ δεν την εβγαλα εξω απλα την σκεπασα.
Νομιζω πως προσαρμοστηκε πολυ ευκολα..φτου να μην το ματιασω... Ποσο καιρο λετε να κανει να με συνηθισει; Εγω ειμαι ολη μερα μαζι της τον αντρα μου θελει αυτη... Το αφεντικο ειναι μονο ενα η 2; Καπου διαβασα πως οι αμαζονες ειναι ζηλιαρες και με την πρωτη ευκαιρια δαγκωνουν την συζηγο...😀... Ελπιζω να μην εχουμε τετοια προβληματα, δεν θα τ'αντεξω!
Συγνωμη για την φλυαρια μου!Βρηκα λιγο χρονο τωρα που κοιμαται η μπουμπου μου!
 
Τινα να την χαιρεσαι ειναι πολυ ομορφη! Σου ευχομαι να τα περνατε τελεια!
 
Τινα καλο ειναι να την εχεις μεσα ειδικα τωρα που εχει ζεστη σε δωματιο που να μην εχει κλιματιστικο. Το κλιματιστικο δεν κανει καλο στο αναπνευστικο τους συστημα. Εξω φυσικα εχει πολυ ζεστη και παλι δεν ειναι καλο. Καλο ειναι να την βγαζεις εξω με επιβλεψη. Να εισαι κοντα της γιατι καραδοκουν πολλοι κινδυνοι, αρπακτικα πουλια και γατες(εξαρταται που μενεις). Να μην την αφηνεις μονη της. Το καθημερινο μπανακι τους αρεσει και τους κανει καλο, ειδικα τωρα το καλοκαιρι.
Να περνατε ομορφα μαζι. Μην εχεις αγχος. Ολα θα πανε καλα.
 
Τίνα θα συμφωνήσω με την Μαρία (Mariah). Καλό είναι να μην την έχεις έξω όταν έχει πολλή ζέστη. Άστην μέσα δεν πειράζει, αλλά προσοχή με το κλιματιστικό.

το αφεντικο ειναι μονο ενα η 2?

Συνήθως οι παπαγάλοι προσκολλώνται περισσότερο σε ένα άτομο. Αυτό δεν σημαίνει ότι με τους υπόλοιπους θα είναι επιθετική, αλλά ότι στον έναν -πιθανόν- θα έχει περισσότερη αδυναμία.

Προσπάθησε να την περιποιείσαι εσύ και όχι ο άντρας σου... Να την καθαρίζεις, να της βάζεις φαγητό και νερό και να της δίνεις τις αγαπημένες της λιχουδιές με το χέρι για να σε συνηθίσει και να είναι πιο ανεκτική μαζί σου και να μην σε δαγκώνει.
 
Einai https://community.petbirds.gr/threads/orange-winged-amazon-amazona-amazonica.6385/ ( Venezuela Amazone).
μπορείς να διαβάζεις λίγο για αυτά τα πουλιά σ' αυτό το άρθρο.

Καλύτερα κανε κανένα τεστ ΔΝΑ... μπορεί να σου έχωνε πει οτι νάνε για το φύλο της. Το κεφαλή τησ δεν θα γίνει ολο κίτρινο...
 
shadylady να σαι σιγουρη εγω την περιποιουμαι μονο.. Ο αντρας μου δουλευει ολη μερα.:)
Αρα καλα κανω που την εχω μεσα! Θα την βγαζω το βραδακι εξω. Εχω και το κλουβι της ψηλα.. Της αρεσει
Αυτο που διαβασα στο αρθρο που μου εδειξε ο φιλος Wind-sa ειναι οτι δεν θελει συνεχεια εξω απ το κλουβι της γιατι κακομαθαινει.. Ε μαλλον θα την περιορισω λιγο γιατι την εχω συνεχεια εξω!
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σας! 🙂
 
Δεν είναι κι ότι καλύτερο να την έχεις σε ψηλό σημείο. Τα κλουβιά των καναρινιών τα κρεμάμε ψηλά... Τα κλουβιά των παπαγάλων καλό είναι να τα έχουμε σε ένα χαμηλό σημείο, ακουμπησμένα σε ένα τραπεζάκι ας πούμε για να είναι τα πουλιά κάτω απ' το ύψος των ματιών μας.
 
α οκ ! Επειδη διαβασα οτι το ειδος της ζει σε ψηλα δεντρα σκεφτηκα οτι θα της αρεσει:DΣτο σπτι την εχω σε τραπεζακι. Εξω μονο την κρεμαω ψηλα.Απλα ανεβαινει και πανω στο κλουβι και ειναι ακομα πιο ψηλα!
Ευχαριστω
 
Back
Top