Γενικά Χρειάζονται μόνιμα κούνιες στο κλουβί με τα σκοτς;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xaxo4
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xaxo4

PB Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.318
Πόλη
Ραφήνα
Ευχαριστώ Σταμάτη. Χρειάζονται μόνιμα κούνιες μέσα στο κλουβί τους ή όταν θα γεννηθούν τα μικρά; Πρέπει να προσεξώ κάτι ιδιαίτερο με τα σκοτς;έχουν πολλά κοινά με τα ιαπωνικά από ότι ξέρω.
 
Γενικά είμαι υπέρ της κούνιας για όλα τα καναρίνια μέσα στη κλούβα πτήσης. Γεγονός είναι ότι για τα συγκεκριμένα καναρίνια πιστεύω ότι είναι απαραίτητο. Τώρα από τη στιγμή που θα κλαροσουν για τα καλά δηλαδή περίπου στης 45 μέρες ζωής τους βάλε κούνιες εγώ λόγο εκθέσεων για τους πρώτους 6 μήνες έχω μόνο κούνιες εκτός από τη πατηθρα που είναι στην ταιστρα τους. Έχουν πολλά κοινά με τα Japan αλλά με μεγάλη απόκλιση από το μέγεθος τους μιας και τα Japan περιορίζονται στα 11,5 εκ , και θα καταλάβεις ότι το μέγεθος το κερδίζεις χιλιοστό χιλιοστό και το χάνεις πόντο πόντο.
 
Η κούνια είναι ένα από τα σημαντικότατα "εργαλεία" για την εκγύμναση όλων των πτηνών με την προϋπόθεση πως δεν μειώνει το ζωτικό χώρο πτήσης τους.
Είναι ένα εργαλείο που σπάζει τη μονοτονία της κλούβας, μειώνει το κυνηγητό μεταξύ των "ανταγωνιστών", δίνει τροφή για παιχνίδι στα πουλιά, αποσπά την προσοχή των πουλιών από τις "ουρές" των συγκατοίκων τους και πολλά ακόμη.
Σύμφωνα μάλιστα με τον συντοπίτη μου και συλλογικό ομόσταυλό μου @JAPAN HOSO11 είναι απαραίτητη για κάποιες μεταλλάξεις καναρινιών όπως τα japan hoso, τα scotch fancy και πιθανόν και για κάποιες άλλες.
Μάλιστα θα τον παρακαλούσα στο επίπεδο που μπορεί να μας κάνει κάποια αιτιολογημένη σχετική ανάπτυξη.
 
Γιαννη πολύ ευχάριστος και όπως είπες στο επίπεδο που μπορώ. Φυσικά θα προτιμούσα να συνδιασω αυτά που θα λέω και με φωτογραφίες αλλά λόγο κάποιον τεχνικών προβλημάτων είναι αδύνατον για αυτές τις μέρες(από το κινητό γράφω). Εκτός από τους λόγους λοιπόν που προαναφερες εγώ να πω από αυτά που έχω παρατηρήσει και όχι μόνο αλλά και γνώμες από άλλους εκτροφείς των συγκεκριμένων καμπορικων.
Για το λόγο ότι η σωστή στάση σε αυτά τα πουλιά είναι το μισοφέγγαρο και θα έλεγα ότι στα Scotch ακόμα καλύτερα η ουρά να περνά και κάτω από τη πατηστρα, έχει παρατηρηθεί λοιπόν ότι προσπαθώντας να κρατήσουν την ισορροπία και το σώμα τους σε όρθια θέση στην κούνια απάνω, αυτό το πετηχενουν με την ουρά όπου πολλές φορές υπερβάλλουν από μόνα τους και έτσι μετά από καιρό όταν πλέον θα πατήσουν σε σταθερές πατηστρες τους έχει μείνει η συνήθεια θα βάζουν την ουρά κάτω από την πατηστρα.
Φυσικά θέλει πολύ καλό μάτι από τον εκτρωφεας γιατί πολλές φορές έχουμε αρνητικά αποτελέσματα σε ορισμένα πουλιά, γιατί βάζοντας υπερβολικά την ουρά από κάτω αναγκάστηκα τραβανε και το σώμα τους προς τα πησω χαμηλώνοντας τα πόδια τους σε οριζόντια θέση σε σχέση με την πατηστρα.
Αν λοιπόν κάποιος δει αυτό το πτηνό θα πει ότι δεν μπορεί να κάτσει στα πόδια του δεν μπορεί να κρατηθεί.
Αυτο το διορθώνουμε με τα χαρτονακια στα πλάγια όπου και αναγκάζεται το πτηνό να τεντώνεται για να δει το διπλανό του(έχουμε ξανα πεί για αυτο). Μην ξεχνάμε την πολύτιμη βοήθειά του ήλιου γιατί στα καμπουρικα βοηθάει στο να περνούν καταπληκτική στάση την ώρα που χαλαρώνουν κάνοντας την ηλιοθεραπεία τους. Πρόσφατα τι διαπίστωσε και ο Κωστας ( καρδερίνες).

Τέλος να πούμε ότι το DNA είναι το άλφα και το ωμέγα, αλλά φανταστείτε να έχετε ένα καταπληκτικό καμπουρικο αλλά να θέλει λίγο βοήθεια στην στάση του...
 
Άλλη μια ερώτηση σχετική με το θέμα..άκουσα πως έκτος από την κούνια τα σκοτς χρειάζονται ξύλινες πατήθρες.. Βοηθά και αυτό στον σχηματισμό της καμπούρας τους; Επίσης, εκτός από τις κλασικές ατομικές μικρές κούνιες, υπάρχουν μεγαλύτερες σε μήκος;δεν έχω βρει κάπου.
 
Άλλη μια ερώτηση σχετική με το θέμα..άκουσα πως έκτος από την κούνια τα σκοτς χρειάζονται ξύλινες πατήθρες.. Βοηθά και αυτό στον σχηματισμό της καμπούρας τους; Επίσης, εκτός από τις κλασικές ατομικές μικρές κούνιες, υπάρχουν μεγαλύτερες σε μήκος;δεν έχω βρει κάπου.
Σε όλα τα καναρίνια πρέπει να χρησιμοποιούνται ξύλινες πατηθρες. Όσο για της κούνιες ανάλογα το μέγεθος του κλουβιου αφαίρεσε μία πατηθρα και βάλε κούνια,ΕΚΤΟΣ την αναπαραγωγική περίοδο ΟΧΙ κούνιες!
Οπότε μπορέσεις σε άλλο θέμα ανέβασε το ζεβγαρακι να το δουμε!

Τώρα για κούνιες αν θες κάποιο μέγεθος συγκεκριμένο, μπορείς να φτιάξεις μόνο σου πολύ εύκολα και γρήγορα και πολύ ποιο οικονομικά. Έχω ανεβάσει σχετικό θέμα στις ιδιοκατασκευές πάρε μία ιδέα και φτιάξε την δικιά σου
 
Back
Top