Φροντίδα Χρειαζομαι συμβουλες για τη φροντιδα παραδεισιων zebra finches

bassilikigk

PB New Member
Εγγραφή
1 Οκτ 2014
Μηνύματα
11
Πόλη
Θεσσαλονίκη
γεια χτες πηρα δυο ζευρακια παραδεισια ζευγαρακι ❤️️️️ το ενα το λενε ζιμπι και το αλλο κικα :) ειναι τελεια κανουν συνεχεια πι-πι-πι και μιλανε με τον παπαγαλο μου (budgie) :) επειδη ομως δεν ξερω εκτος απο τα βασικα τπτ αλλο για την φροντιδα τους μπορειτε να μου πειτε κανα δυο συμβουλες; :)

ευχαριστω :)
 
Βασιλική κανονικά θα έπρεπε να σε μαλώσω.
Πρώτα μαθαίνουμε τις ανάγκες των ζώων που θα φιλοξενήσουμε και στη συνέχεια τα φέρνουμε στο χώρο μας.
Ελπίζω να τα αγαπάς και να τα περιποιηθείς όπως πρέπει... Οπότε...
Χρειάζονται ποικιλία σπόρων, ειδικά δηλαδή μείγματα για εξωτικά πουλιά, αλλά τρώνε και έντομα και πρασινάδες. Να βάλεις δυο τουλάχιστον ταΐστρες η μια για σπόρια και η άλλη για τις άλλες τροφές.
Πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους φρέσκο δροσερό νερό, σε πολύ καθαρή ποτίστρα και τις ζεστές μέρες να αλλάζεις συχνά.
Ως μη ειδικός θα σταματήσω εδώ προτρέποντάς να περιμένεις τους πιο ειδικούς και μέχρι να γίνει αυτό μπορείς να διαβάσεις κάτι σχετικό εδώ...
 
ευχαριστω πολυ αν και αυτα οπως ειπα και πιο πανω δηλαδη τα βασικα τα ηξερα ηδη :) απλα ειπα μηπως υπηρχε κατι παραπανω που θα επρεπε να ξερω η αν καποιος εχει να μου δωσει καμια επιπλεον συμβουλη :)

ευχαριστω παντως
 
ευχαριστω πολυ αν και αυτα οπως ειπα και πιο πανω δηλαδη τα βασικα τα ηξερα ηδη :) οποτε δεν χρειαζεται να με μαλωσεις 😛 απλα ειπα μηπως υπηρχε κατι παραπανω που θα επρεπε να ξερω η αν καποιος εχει να μου δωσει καμια επιπλεον συμβουλη :)

ευχαριστω παντως
Φυσικά δεν θα σε μαλώσω... απλά το ανέφερα ως επισήμανση για τους αναγνώστες του κειμένου που σκέφτονται να αγοράσουν κάποιο ζώο... κάθε είδους ζωντανό. Και φυσικά θα χαρούμε αν μας τα δείξεις σε κάποιες φωτογραφίες.
 
Σε γενικές γραμμές ίδια φροντίδα με το παπαγαλάκι σου. Φιλοξενεία σ' εσωτερικό χώρο, το κλουβάκι καλό το βλέπω, συσκευασμένη τροφή ειδική γι' αυτά, αυγοτροφή αν δώσεις έτοιμη επίσης συσκευασμένη (να γράφει eggfood, όχι τα κίτρινα σακκουλάκια τα χύμα), μπόλικα πράσινα, χόρτα, σπανάκι, μπρόκολο κυρίως τα φύλλα του, κουνουπίδι, καρότα, λίγα φρούτα, μήλα, αχλάδια, σουπιοκόκκαλο πάντα στο κλουβί γιατί γεννάνε και συχνά, κεχρί το μίλλετ τους αρέσει πολύ, αρωματικά βότανα χλωρά και ξηρά θα ήταν ευχής έργον να έδινες, (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, δενδρολίβανο, δυόσμο κτλ).
Αν σε απασχολεί κάτι συγκεκριμένο, ρώτησε ελεύθερα, να σου ζήσουν!
 
Να ρωτησω κι εγω κατι; Το θηλυκο ειναι αυτο που δεν εχει ροδακινι μαγουλα; 😛
 
Back
Top