Διατροφή Χρησιμεύει ο ευκάλυπτος στα καναρίνια;

χρησιμευη ο ευκαλυπτος στα καναρινια, αν ναι που τον χρησιμοποιουμε και γιατι
Μπορείς να διαβάσεις τη σχετική αναφορά Βότανα που μπορούν να ωφελήσουν τα πτηνά μας
Είναι φυτό που εγώ δεν θα τολμούσα να το προσφέρω όπως είναι στα πτηνά μου... Αν και συζητείται πάρα πολύ...
Θεωρείται (το αιθέριο έλαιο του) πολύ σημαντικό φαρμακευτικό "βοήθημα"...
Με γνώμονα τη χημική σύσταση των φύλων του ο ευκάλυπτος...
  1. Ενισχύει την αυτοσυγκέντρωση και το ανοσοποιητικό σύστημα, διευκολύνει την αναπνοή και καταπολεμά τα μικρόβια. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί σημαντικός βοηθός στις εκτροφές... αρκεί να βρεθεί η "χρυσή" αναλογία του και ο σωστός τρόπος χρήσης... Εγώ στρέφω την προσοχή μου εδώ για περαιτέρω ενημέρωση...
  2. Το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου παρουσιάζει ευεργετικές ιδιότητες για το άσθμα, τον βήχα, τον πονόλαιμο, τις βρογχίτιδες, τη γρίπη και τη φυματίωση, όπως και οι εισπνοές από φύλλα ευκαλύπτου σε νερό που βράζει.
  3. Το αφέψημα από φύλλα ευκαλύπτου έχει αντιπυρετικές και αντιβιοτικές ιδιότητες, γι' αυτό και χρησιμοποιείται στις φλεγμονώδεις παθήσεις.
  4. Διεγείρει το στομάχι, είναι χωνευτικό και βοηθά τους διαβητικούς, χάρη στην υπογλυκαιμική του δράση.
  5. Τόσο το αιθέριο έλαιο όσο και το αφέψημα του ευκαλύπτου παρουσιάζουν δράση αντισηπτική, απολυμαντική, σπασμολυτική και μικροβιοκτόνα, ενώ ο συνδυασμός τους στο νερό του μπάνιου δρα κατασταλτικά.
  6. Σε εξωτερική χρήση ο ευκάλυπτος έχει ιδιότητες απολυμαντικές, αποσμητικές, εντομοκτόνες και επουλώνει τις πληγές, τα έλκη, τα ελαφρά εγκαύματα και την πυόρροια.
  7. Έχει επίσης οι αντιβιοτικές ιδιότητες που τον καθιστούν χρήσιμο για τις μολύνσεις του αναπνευστικού, του πεπτικού και του ουροποιητικού συστήματος, ενώ εξουδετερώνει και τα παράσιτα των εντέρων.
  8. Σε ζεστή μορφή, χρησιμοποιείται για μάλαξη σε περιπτώσεις μυϊκών πόνων, ρευματοειδούς αρθρίτιδας και κακής κυκλοφορίας του αίματος.
Στις παράλιες χώρες της Μεσογείου φυτρώνουν πενήντα από τα 700 είδη του.
Ωστόσο η χρήση και η δοσολογία του πρέπει να γίνονται με προσοχή, καθώς ενδέχεται να ερεθίσει τους νεφρούς και το αναπνευστικό σύστημα αν είναι ευαίσθητο, ενώ δεν συστήνεται σε άτομα με υψηλή πίεση.
 
Στους παπαγάλους τον δίνουμε αλλά μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι παπαγάλοι κατάγονται από Αυστραλία όπως και ο ευκάλυπτος.
Γενικότερα τον χρησιμοποιούμε και σε βραστό νερό ως εισπνεόμενο μέσω υδρατμών, για διευκόλυνση όσων έχουν πρόβλημα με πνεύμονες.
 
Πόση ώρα αφήνουμε το καναρίνι να κάνει εισπνοές; Γνωρίζει κάποιος;
Δεν χρειάζεται να βάλεις τα καναρίνια σου σε αυτή τη διαδικασία. Οι πληροφορίες που διαβάζεις για τα γενικά οφέλη του ευκάλυπτου, μπορεί να ισχύουν αλλά δεν αφορούν στα καναρίνια. Εκ φύσεως οι όροι καναρίνι και ευκάλυπτος δεν έχουν απολύτως καμία σχέση. Αυτό που μπορεί να ωφελήσει πραγματικά ένα πτηνό, είναι οι τροφές, τα βότανα και οι συνήθειες που είναι κατά το δυνατόν πιο συμβατά με τη φύση τους.
 
Πρακτικα ενα καναρινι στη φυση δεν θα εβρισκε εισπνοες ευκαλυπτου, εχε την φυση ως μετρο συγκρισης και προσπαθησε να την μιμηθεις στο μέτρο του δυνατου
 
Έχει άσθμα τελικά.Ακουσε την ηχογράφηση που της έστειλα, μου είπε να αγοράσω το antiasmatiko και ευκαλυπτο,τον οποίο θα βάζω 2-3 σταγόνες μέσα σε βραστό νερό, μετά να βάλω το μπωλακι αυτό με το νερό και τον ευκάλυπτο δίπλα στο κλουβί του και να τα καλύψω με ένα σεντόνι και τα δύο ώστε να κάνει τις εισπνοες.Απλα δεν μου απάντησε στο πόση ώρα χρειάζεται να το κάνω αυτό.
 
@Tiko η γιατρός που το συνέστησε θα πρέπει να εξηγήσει και της λεπτομέρειες. Εγώ είναι η πρώτη φορά που διαβάζω κάτι τέτοιο αλλά δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να υπάρχουν οφέλη.
[automerge]1590781800[/automerge]
@Tiko μαζί γράφαμε 😌
 
Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω κανει ακόμη γιατί έχω ακούσει πολλά κακά όσον αφορά τα αιθέρια έλαια γενικότερα. Προς το παρών του έχω ξεκινήσει σήμερα το antiasmatiko και σε 5 μέρες αν δεν σταματήσει θα πάμε να πάρει δείγμα για καλλιέργεια..
 
Back
Top