Διατροφή Χρωματίζει τα φτερά ο κρόκος του αυγού;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TheBigL

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.911
Πόλη
Αθήνα
Τώρα που ξεκίνησε η πτερόρροια είχα μια απορία. Ο κρόκος του αυγού είναι πιθανών να χρωματίσει φτερά;Να αποφύγω να τον δώσω; Την τετάρτη έδωσα το αυγό με τον κρόκο αλλά μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία.Ίσως χαζή ερώτηση αλλά μην δούμε από μένα τελικά το πορτοκαλί timbrado και γελά ο κάθε πικραμένος που έλεγε ο Μιχάλης :)
 
Υπάρχουν απόψεις που υποστηρίζουν με θέρμη πως ναι... ίσως λόγω και των χρωστικών που περιέχει και ο ίδιος για να έχει αυτό το έντονο χρώμα που πρέπει. Η ένσταση που έχω στο θέμα της βαφής είναι πως αν βάφει (κατά τη γνώμη μου) δεν κοκκινίζει τα φτερά των κίτρινων πουλιών... αλλά κιτρινίζει τα φτερά που θα έπρεπε να είναι λευκά.
Από το αυγό περισσότερο χρήσιμο είναι το ασπράδι του.
Θα περιμένω μαζί με σένα και άλλες γνώμες.
Μέχρι να τις δούμε... ας θυμηθούμε μερικά χρήσιμα...
  1. https://community.petbirds.gr/threads/Η-ιστορία-του-αυγού.22915/
  2. https://community.petbirds.gr/threads/Κρόκος-η-ασπράδι-είναι-καλύτερο-για-τα-πουλάκια-μας.22719/
[/dls]
 
Από το αυγό περισσότερο χρήσιμο είναι το ασπράδι του
Εξαρτάται. Αν αυτό που ενδιαφέρει κάποιον είναι η πρωτεΐνη, το ασπράδι περιέχει σε μεγάλο ποσοστό και μάλιστα πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας. Κατά τα άλλα, ο κρόκος περιέχει αρκετές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως η βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, λιπαρά οξέα Ω3 και άλλα. Αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μειονέκτημα του αυγού (κρόκου), είναι ότι μεταξύ των λιπαρών του περιέχει και χοληστερόλη και γι' αυτό το αποφεύγουν όσοι έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.
 
Θεωρώ πως ο κρόκος του αυγού από μόνος του δεν επηρεάζει το χρώμα του πτερώματος. Για του λόγου το αληθές παραθέτω δύο φωτογραφίες της αγαπημένης μου κανάρας. Στην πρώτη φωτογραφία είναι 4 μηνών κατά τη διάρκεια πτερόρροιας, που έτρωγε αυγό μαζί με τον κρόκο. Στην δεύτερη φωτογραφία είναι 9 μηνών έχοντας "ντυθεί" πλήρως με νέα λευκά φτερά.

11denzbc.webp 228ho2m0.webp
 
Γνώμη μου είναι πως δεν μπορεί ο κρόκος να βάψει, αλλά μπορεί να παίξει ρόλο στον τόνο του χρώματος, είτε είναι κίτρινο είτε κοκκινο
 
Θεωρώ πως ο κρόκος του αυγού από μόνος του δεν επηρεάζει το χρώμα του πτερώματος.
Η ζημιά γίνεται στα εκθεσιακά πουλιά... Που δυστυχώς για μας... στα έμπειρα μάτια των κριτών είναι διακριτή...
 
Back
Top