Φροντίδα Χτες αγόρασα ένα budgie και χρειάζομαι συμβουλές

Theodor 73

PB New Member
Εγγραφή
20 Αυγ 2021
Μηνύματα
13
Πόλη
Βόλος
Καλημέρα με λένε Θοδωρή και εχτές αγόρασα ένα παπαγαλακι budgie. Ξέρω πώς τις πρώτες μέρες πρέπει να συνηθίσεις το περιβάλλον. Δεν τρώει πολύ ούτε τιτιβιζει. Κάνει κακά και σκληρά και λίγο νερουλά. Το κλουβί μου είναι 65 ύψος και 35 πλάτος. Έχετε κάποιες συμβουλές να μου δώσετε? Ευχαριστώ.
 

Συνημμένα

  • 20210820_095536.webp
    20210820_095536.webp
    275,7 KB · Προβολές: 40
Καλησπέρα, μπραβο που ρωτας για πληροφορίες. Το κλουβί που εχεις ειναι στρογγυλό? Δεν ειναι καλό για τα πουλια και θα ελεγα να το αλλαξεις το συντομότερο με ενα ορθογωνιο.
 
Καλώς ήρθες Θοδωρή! Να σου ζήσει το πουλάκι σου είναι πανέμορφο!
Το κλουβί μου είναι 65 ύψος και 35 πλάτος.
Αρχικά το κλουβί πρέπει να έχει περισσότερο φάρδος παρά μήκος για να μπορεί το πουλί να ειναι ευκίνητο και να πετάει άνετα μέσα σ' αυτό. Τα κάγκελα πρέπει να ειναι οριζόντια ώστε να μπορεί να σκαρφαλώνει.Σχάρα έχει στον πάτο; Πατίθρες ξύλινες σε διάφορα μήκη και μεγέθη.
Δεν τρώει πολύ. Κάνει κακά και σκληρά και λίγο νερουλά.
Αν ακόμα δεν έχει φάει,βάλε μια αυγοθήκη ή ένα μπολάκι με σπόρους στο εσωτερικό.Ούτε νερό έχει πιει; Αν όχι βάλε την μπανιερίτσα του.
ούτε τιτιβιζει.
Λογικό είναι.Νέα πρόσωπα νέο περιβάλλον,χωρίς άλλα πουλιά του είδους του...Μεγάλο σοκ...
Έχετε κάποιες συμβουλές να μου δώσετε?
Σχετικά με τι; Τη διατροφή τους; Τη φροντίδα τους...;
[automerge]1629445414[/automerge]
θα έχει πρόβλημα το παπαγαλακι?
Θα έχει. Τα κυκλικά κλουβιά εμποδίζουν τα πουλιά να αισθάνονται ασφάλεια και δεν προσφέρουν χώρο για σκαρφάλωμα. Το ότι αισθάνονται ότι απειλούνται σίγουρα τα κάνει νευρικά.Για τα μπάτζι συγκεκριμένα έχει σημασία το μήκος, όχι το ύψος, γιατί πετούν οριζόντια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλώς ήρθες στην παρέα μας και να το χαίρεσαι! Σχετικά με το κλουβί προσπάθησε να το επιστρέψεις και να πάρεις κάτι άλλο. Αφού το αγόρασες χθες μπορεί να μην σου αρνηθούν. Συμφωνώ με τα παιδιά, το κατάλληλο κλουβί είναι με τουλάχιστον 60cm μήκος και όσο παραπάνω μπορείς λόγω χώρου ακόμη καλύτερα. Αν σκέφτεσαι κάποια στιγμή να πάρεις και δεύτερο για παρέα, θα σου πρότεινα ζευγαρωστρα που αφαιρείται εύκολα το ταψάκι και η σχάρα χωρίς να ταράζονται τα πουλιά. Το βασικό σε σχέση με την τροφή είναι να είναι πάντα συσκευασμένη και όχι χύμα αλλά για να βοηθήσουμε παραπάνω πες μας τι έχεις προμηθευτεί και τι ακριβώς άλλο θες να μάθεις.😉
 
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας , από τροφές έχω συσκευασμένες και από μάρκες. Το κλουβί θα προσπαθήσω να το αλλάξω και ναι θέλω να πάρω και δεύτερο παπαγαλακι.
 
Καλώς ήρθες! Να σου ζήσει το γλυκούλι σου!
Ειδικά αν δεν είναι ήμερο, χρειάζεται κάποιες μέρες για να ηρεμήσει από το σοκ αλλαγής περιβάλλοντος.
Να του μιλάς ήρεμα και να αποφεύγεις τις απότομες κινήσεις. Με υπομονή και αγάπη μπορείς να καταφέρεις να έρχεται και στον ωμο σου!
Εγώ πριν πολλά χρόνια είχα αγοράσει ενα άγριο αρσενικό budgie και σε λιγότερο απο ενα χρόνο, ερχόταν στον ωμο μου.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, προτείνω κι εγώ με την πρώτη ευκαιρία να πάρεις ενα ορθογώνιο κλουβί. Προτίμησε ξύλινα παιχνίδια (ή με μη τοξικά υλικά), κρεμαστά και μια σκαλίτσα να σκαρφαλώνει.

Όσο για τη διατροφή, προσπάθησε να του δίνεις και φρούτα, λαχανικά, αυγό, ξηρούς καρπούς.
Υπάρχουν και σχετικά άρθρα στο φόρουμ για να πληροφορηθείς.
Καλως ήρθες και πάλι!
 
Πολύ ωραίο το κλουβί! Όντως τα στικάκια είναι πολύ βλαβερά, όμως για να μην πάει χαμένο μπορείς να το κρατήσεις για επιβράβευση.Ως επιβράβευση στο εξής χρησιμοποίησε millet. Τα περισσότερα πουλάκι το λατρεύουν! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο λαχανικό ή φρούτο που του αρέσει πολύ. Για παράδειγμα τα δικά μου λατρεύουν το μπρόκολο!
από τροφές έχω συσκευασμένες και από μάρκες.
Και καλά κάνεις.Η ποιότητας στις περισσότερες ειναι εγγυημένη σε αντίθεση με τις χύμα.Δες εδώ σχετικό άρθρο.
θέλω να πάρω και δεύτερο παπαγαλακι.
Να έχεις στον νου σου να τηρήσεις την καραντίνα στα πτηνά.
να του δίνεις και φρούτα, λαχανικά, αυγό, ξηρούς καρπούς.
Σωστά.Περισσότερο λαχανικά και κατά τη διάρκεια της πτερόρροιας αυγό 2-3 φορές την εβδομάδα.Εκτός περιόδου πτερόρροιας με μέτρο το αυγό. Φρούτα και ξηρούς καρπούς πιο σπάνια.Τα φρούτα περιέχουν αρκετά σάκχαρα και δεν ειναι κάλο να τα προσφέρουμε πολύ συχνά. 2,3 φόρες την εβδομάδα, μπορεί και λιγότερο.Το ίδιο ισχύει και τους ξηρούς καρπούς.Να προσφέρονται αραιά, 1,2 φορές το μήνα σε μικρές ποσότητες.
Μπορείς επίσης να προσφέρεις διάφορα βότανα.
Να η λίστα ασφαλών και τοξικών φυτών για τα πουλιά.Προσωπικά τη βρήκα υπερβολικά χρήσιμη!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μια χαρα με το κλουβι. Μπραβο! Τωρα στην πρωτη ευκαιρια αλλαζεις τις πατηθρες με ξυλινες.😉 Επισης αν θες κατεβασε τις δυο μεσαιες πιο κατω για να εχει χωρο για να πεταει και προσεξε τις δυο στις ακρες να μην φτανει η ουρα του στα καγκελα και φθειρεται. Να υποθεσω οτι στην αυγοθηκη ειναι αυγοτροφη; Βαλε την κοντα σε πατηθρα για να την φτανει πιο ευκολα. Οπως και την ποτιστρα καλυτερα απο την πισω πλευρα κοντα σε πατηθρα αλλα μακρια απο την αυγοθηκη. Τα πας περιφημα.😄
 
Kαλορίζικο το πουλάκι και πολύ ωραίο το νέο του κλουβί. Αν μας βάλεις κοντινές και καθαρές φωτο του κεφαλιού του πουλιού στο φως της ημέρας ίσως μπορέσουμε να σου πούμε περισσότερα για το φύλο και την ηλικία του.
 
Καλημέρα σήμερα πήρα και δεύτερο παπαγαλακι budgie τώρα από φύλλο δεν ξέρω τι είναι , δεν τα πάω άλλωστε και για ζευγάρωμα. Τους έβαλα και ξύλινη κούνια και στήριγμα, σιγά σιγά το φτιάχνω το κλουβί.

received_561545745264142.webp
 
Εδώ έχω κοντινές φωτό για να μου πείτε το φύλο τους αν μπορείτε, ευχαριστώ.
 

Συνημμένα

  • received_531359121256019.webp
    received_531359121256019.webp
    63,3 KB · Προβολές: 12
  • received_4735401859804244.webp
    received_4735401859804244.webp
    57,5 KB · Προβολές: 12
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@Theodor 73 Η καραντίνα είναι απαραίτητη κάθε φορά που φέρνουμε ένα νέο πουλί στο σπίτι. Αν τώρα πήρες ένα δεύετερο πουλάκι απο το ίδιο μαγαζί με το πρώτο μέσα σε λίγες μέρες τότε δεν βλέπω και το νόημα να την κρατήσει αφού είχαν εκτεθεί το ένα στο άλλο στο ίδιο μαγαζί.

Σχετικά με το φύλο που ρώτησες, το πρώτο πουλάκι που αγόρασες είναι αρσενικό και το δεύτερο θηλυκό. Δείχνουν επίσης μικρά σε ηλικία.
 
Back
Top