Ασθένειες Χτυπημένο άγριο πουλί, μάλλον γεράκι, χρειάζεται βοήθεια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kristy74
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kristy74

PB New Member
Εγγραφή
8 Σεπ 2018
Μηνύματα
271
Πόλη
Αθήνα
Τη βοήθειά σας πάλι βρε παιδιά γιατί δεν το πιστεύω αυτό που μου συμβαίνει πια με τα πουλιά. Γυρνώντας με το παιδί από το σχολείο βλέπω ένα μεγάλο πουλί που δεν μου έμοιαζε για Περιστέρι. Εμφανώς Χτυπημενο στη φτερούγα.Ήταν χωμένο πίσω από μια γλάστρα. Όταν το πλησίασα άρχισε να τρέχει το άμοιρο.Ακριβώς έξω από το σπίτι μου αυτή τη στιγμή έχει λαϊκή. Πήγε και κρύφτηκε κάτω από ένα παγκο. Οι άνθρωποι από τη λαϊκή ωστόσο μου είπαν ότι το βλέπουν όλοι το πρωί τ αυτή τη κατάσταση. Με βοήθη σαν να το πιάσω όμως. Το έχω βάλει στο κλουβάκι του Αστέρη προς το παρόν και δεν ξέρω πως να το βοηθήσω. Παίρνω τον Ακριβό έντομα τάξη στο κινητό μήπως μπορέσω και του το πάω το απόγευμα αλλά έχει τον τηλεφωνητή. Θα ξαναπάρω φυσικά.Αλλά αυτό είναι πολύ τρομαγμένος μπορεί να πονάει και να πεινάει. Σκέφτηκα να του βάλω σ ένα κεσεδάκι λίγο ζάχαρο νερό αλλά φοβάμαι μη το χυσει και βραχεί. Που αλλού μπορώ να απευθυνθω; έχει κάποιος κάποιο τηλέφωνο που μπορώ να πάρω για να το βοηθήσουν γιατί αυτή την ώρα δεν μπορώ να βρω τίποτα εδώ.
 
που αλλού μπορώ να απευθυνθω; έχει κάποιος κάποιο τηλέφωνο που μπορώ να πάρω για να το βοηθήσουν γιατί αυτή την ώρα δεν μπορώ να βρω τίποτα εδώ.
Εδώ Χριστίνα https://community.petbirds.gr/threads/Πως-να-βοηθήσετε-ένα-τραυματισμένο-πουλί-πρώτες-βοήθειες.593/

Ανέβασε φωτό.
 
20200113_135705.jpgγεράκι λέω εγώ τώρα ότι πρέπει να είναι. Δεν ξερως τι άλλο μπορεί να είναι το κακομοιρο. Του έβαλα και μια πετσέτα στο κλουβί για να είναι λίγο μαλακά. Το σκέπασαν και με ένα Ρίχτάρ να αισθάνεσαι λίγο προστάτευμενο..
 
Ωραία παιδιά. Ευχαριστώ. Μόλις μίλησα με το ΑΝΜΑ στον Ταυρο.. Μου είπαν που βρισκονται.. Μου είπαν να το βάλω σε ένα χαρτο κουτο και να τους το πάω. Ούτε κουτί δεν ξέρω τώρα που θα βρω άλλα και πως θα μπορέσω να το πάω. Θα δω τι θα κάνω και θα σας πω..
 
Δυστυχώς δεν τα κατάφερε το πουλάκι Αντώνη μου και είμαι να σκάσω αυτή τη στιγμή και εγώ και η μικρή μου. Μέχρι τις πέντε παρά προσπαθούσα να βρω άκρη για να τους το πάω. Βρήκα κουτάκι. Του είχα βάλει ένα παλιο πουλοβερ εκεί και καθόοταν ορθιο. Δεν έκανε κάποια κίνηση να φύγει. Το είχα στο δωμάτιο της μικρής με το κλιματιστικό να το κρατάει ζεστό. Κάποια στιγμή το είδα πως είχε ακουμπήσει το πρόσωπο του πάνω στο κουτί και καθοταν ακίνητο. Ορθιο ομως ακομα. Δεν μπορούσα να δω το τραύμα του καθαρά αλλά η φτερούγα του κρεμοταν εντελώς. Πρέπει να πονούσε το κακομοιρο και ήταν σαφώς κατατρομαγμενο. Στις πέντε τους ξαναπηρα τηλέφωνο και τους εξήγησα πως δεν έχω τροπο να τους το παω πριν αύριο το πρωί. Τους ρώτησα αν μπορούν να στείλουν κάποιον να το πάρει. Τους εξήγησα πως φοβάμαι οτι δεν θα βγάλει τη νύχτα και οτι χρειάζεται γιατρό. Μου είπαν πως δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκονται μονο δύο άτομα εκεί και δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν κάποιον στη περιοχή μου.. Είχα εντομεταξη διαλύσει λίγο αλμορα σε νεράκι και είχα καταφέρει να του δώσω λίγο.. Τους το είπα και μου είπαν πως καλά έκανα και πως δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Μου είπαν να το κρατήσω ζεστο στο κουτάκι και να τους το πάω το πρωί.. Μετά απο κανενα μισάωρο το είδα πως ενώ ήταν ακομα ορθιο.. Το κεφαλακι του είχε μια κλίση προς τα κάτω. Το έπιασα με μια πετσέτα.. Το σήκωσα το κράτησα και ξεψυχίσε στα χέρια μου.. Όταν πεθανε είδα και τη πληγη του καλά. Έχω την εντύπωση πως του ελείπε κομμάτι εκεί ρε παιδιά αλλά δεν έμοιαζε και με φρέσκια πληγή.Αν δεν βρισκομασταν μες τη πολη θα υπεθετα πως κάποιος το έχει πυροβολήσει. Οπως και να έχει πίστεψα πως μπορεί και να τα καταφέρει. Μέχρι που το έπιασα για να του δώσω το νερό μου φαινόταν καλύτερα. Τώρα σκέφτομαι μήπως τρόμαξε πολύ η μήπως πονεσα το τραύμα του περισσότερο απ οτι άντεχε. Δεν ξέρω τι να πω.. Έχω και τύψεις που δεν τα κατάφερα να το πάω άμεσα στους γιατρούς. Τώρα το έχω τυλιγμένο στο πουλοβερ και κλεισμένο στο κουτάκι. Δεν μου πάει φυσικά η ψυχή να το πετάξω αλλά δεν ξέρω και που μπορώ να το θάψω ώστε να μη το ξεθαψουν τα σκυλιά.
 
Τι έγινε βρε Χριστίνα;
Την ώρα που το έστελνα, έστελνες κι εσύ τα νέα. Κρίμα το πουλί, Μπράβο σου Χριστίνα, ειλικρινά μπράβο για τις καλές σου προθέσεις και για την προσπάθεια που έκανες. Δυστυχώς για όλους μας, κάποτε έρχεται και αυτή η ώρα.
 
Οι καλές προθέσεις δυστυχώς δεν είναι πάντα αρκετές.Ήμουν μόνη μου με το παιδί και δεν έβρισκα έναν άνθρωπο μες το μεσημέρι να μας πάει η να το πάρει να τους το πάει.έπρεπε να είχα ζητήσει και από εδώ πιο άμεση βοήθεια αλλά κόλλησε το μυαλό μου εκείνη την ώρα.. Έχει σφιχτει άσχημα η ψυχη μου αποψε.. Μακάρι να είχα μπορέσει να το βοηθήσω πραγματικά. Δεν είχα ξαναδεί γεράκι από τόσο κοντά.Ήταν πανέμορφο. Και τώρα το σκέφτομαι παγωμένο στο κουτί και άστα να πάνε βραδιάτικα.
[automerge]1578950822[/automerge]
Είχε κόλλησε το μυαλό μου κι εμένα εκείνη την ώρα Αντώνη.Ήταν και η ώρα μυστήρια. Όλα στραβά μας πηγαν δυστυχώς.
.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έκανες ότι μπορούσες Χριστίνα μου και (πάλι) μπράβο σου! βλέπεις κάποια γεγονότα δεν μπορούμε να τ΄αποφύγουμε, ''πρέπει'' να γίνει έτσι.. Σημαντικό να βρεις μια ζεστή γωνιά και να πεθάνεις σε μια αγκαλιά.
 
Βάλσαμο είναι τα λόγια σου πάντα Σισσυ μου..χτες έψαχνα στο ιντερνετ για να βεβαιωθώ αν ηταν γεράκι η κάποιο άλλο είδος. Είδα αρκετές περιπτώσεις όπου κινητοποίηθηκαν ολόκληρες περιοχές και ένα σωρό άνθρωποι για να σώσουν αλλά τραυματισμενα γερακια.. Κι αυτό θα μπορούσε να είχε σωθεί. Η κοπέλα που μίλησα στο τηλέφωνο μου είπε απλά κρατήστε το σε ένα κουτί και όταν μπορείτε μας το φέρνετε. Είχα σκοπό να αφήσω το παιδί στο σχολείο το πρωί και να τους το πάω με το τρένο. Δεν το περίμενα πως δεν θα αντέξει μέχρι τότε. Θύμωσα μαζί τους και ηθελα να τους πάρω μετά ένα τηλέφωνο να τους τα πω λιγάκι αλλά δεν το έκανα.. Τώρα σκέφτομαι μήπως φταίει που το έπιασα να του δώσω νερό. Μήπως πέθανε στη κυριολεξία από το φόβο του το κακομοιρο.Ήταν που ηταν κατατρομαγμενο.. Το έπιασα και με τη πετσέτα. Σίγουρα θα το πονούσε και το τραύμα του πολύ. Καλά ηταν πριν το πιασω .. Με το που το άφησα στο κουτί πάλι δεν το έβλεπα καλά.στο τεταρτο επανω πεθανε.. Η κοπέλα μου είπε να του φτιάξω λίγο νερό με ζάχαρη. Της είπα ότι έχω almora και μου είπε πως δεν χρειάζεται να του ανοίξω με κάποιο τρόπο το ράμφος αλλά να του το σταξω απλά στα ρουθούνια. Θα ηταν καλύτερο να μη το είχα πιάσει καθόλου σκέφτομαι και να το άφηνα στην ησυχία του.
[automerge]1579072460[/automerge]
Είχα το άγχος μου.. Είχα και τη μικρη απο κοντά να μας τραβάει βίντεο. Με το που το έπιασα άρχισε να αναπνέει με δυσκολία.φοβηθηκε το κακομοιρο..
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Νεύρα ακόμα τους έχω που δεν έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους να έρθουν να το πάρουν. Εγώ στη θέση της θα ερχόμουν και με τα πόδια. Τέλος πάντων κατά τη γνώμη μου άδικα χάθηκε το πουλάκ.. Και τελειώνει εδώ..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Χριστίνα, σέβομαι τις σκέψεις που έχεις κάνει, αλλά θα ήθελα να σταθώ σε ένα σημείο... Το πουλί ήταν να πεθάνει τότε που συνέβη αυτό. Δεν μπορούμε βέβαια να είμαστε σίγουροι, και το παραπάνω το ισχυρίζομαι με την εκ' των υστέρων λογική. Αλλά, το πουλί ήταν στην λαϊκή και κρυβόταν, το έπιασες και πριν, διότι διαφορετικά δεν θα μπορούσες να το πας στο σπίτι... Θα μπορούσε και τότε να είχε πεθάνει με την ίδια συλλογιστική. Και... Μια χαρά Χριστίνα μου τα έκανες.
Να συμπληρώσω ότι κι εγώ ένιωσα μια στενοχώρια και μια υποψία τύψεων που δεν είχα ανοίξει το φόρουμ πιο πριν, να δω το πρόβλημα της μεταφοράς και να έρθω να σας πάρω.
 
🙂 Παιδιά CarduelisAthens ianos να είστε σίγουροι πως η Χριστίνα δεν εννοεί αυτά που έγραψε... Ο πόνος και η στεναχώρια ''μιλάνε'' είναι θέμα χρόνου να ισορροπήσουν τα συναισθήματα μέσα της...
Να συμπληρώσω ότι κι εγώ ένιωσα μια στενοχώρια και μια υποψία τύψεων που δεν είχα ανοίξει το φόρουμ πιο πριν, να δω το πρόβλημα της μεταφοράς και να έρθω να σας πάρω.
Είχα οδοντίατρο εκείνη την ώρα... κι εγώ Γιάννη διαβάζοντας ένιωσα τις ενοχές μου (σε σχέση με την προσφορά μεταφοράς), ο πανδαμάτωρ χρόνος όμως.
 
Back
Top