Ασθένειες Χτυπημένο, ζαλισμένο περιστέρι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης hera
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

hera

PB New Member
Εγγραφή
9 Οκτ 2023
Μηνύματα
3
Καλησπερα
Μόλις βρήκα κι εγώ με τη σειρά μου ένα περιστέρι. Στεκόταν στην άσφαλτο , με το κεφάλι πεσμένο και την ουρά και τα φτερά όρθια. Παρατήρησα ότι κουνιέται οπότε έριξα ένα πανί που είχα στο αμάξι και το μάζεψα. Μέχρι αύριο που θα το πάω στην ανιμα καθώς δεν γνωρίζω και πολλά , το έβαλα με το πανί σε μια κούτα με τρύπες και του εδωσα νερό με σύριγγα.
Ζήτημα να ήπιε 1ml και αυτό με το ζόρι, δεν πολυανοιγε το Ράμφος του.
Δεν είδα κάπου πληγή, λίγο μαδημενο μου φάνηκε (ας πούμε στις μασχάλες) και γενικότερα δεν μπορεί να στηριχθεί (περπάτησε λίγο κάπως αργά και σαν να παραπατάει , γέρνει προς τα εμπρός και δεξιά,να πετάξει ούτε λογος.) κατά τα άλλα φουσκωτό φουσκωτό είναι και η μύτη του μου φάνηκε πολύ νορμαλ(χωρίς κάτι εξογκώματα που έχω δει σε άλλα δηλ).
Το κατω μέρος του ράμφους , μου φάνηκε λιγο μαδημενο, προς το λαιμό δηλ.
Θεωρειτε πως μπορώ να κάνω κάτι άλλο μέχρι αύριο το πρωί;
 
@hera καλημέρα. Καλά έκανες κ το μάζεψες. Επειδή μπορεί να είναι άρρωστο, να χρησιμοποιείς γάντια μιας χρήσης. Αν μπορείς βράσε του αυγουλάκι (12 λεπτά υπό βρασμό) κ δώσε του λίγο. Κ αν μπορείς λίγο νεράκι με λίγη ζάχαρη, για να πάρει ενέργεια.
 
@hera Πολύ καλά νέα! Σίγουρα θα το φροντίσουν καλά εκεί!
Δείτε αν μπορείτε να τους πάρετε μια πρώτη εκτίμηση, είναι χτυπημένο ή άρρωστο? Δεν δίνουν άλλες πληροφορίες, αλλά κάποιες φορές απαντάνε στα βασικά!
Όλα καλά θα πάνε, με τη δική σας συμβολή ευτυχώς!
 
@chrisa2102
Με μια πρώτη εκτίμηση , καθώς δεν ήταν ο κτηνιατρος εκεί, έχει ένα χτύπημα στο κεφάλι. Ισως να είχε κάποια διάσειση λέει. Κατά τα άλλα δυνατό δείχνει και τροφαντό ☺️. Αυτοί εφόσον γίνουν καλά τα αφήνουν σε περιστεριώνες και από εκεί βρίσκουν το δρόμο τους.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές όλους σας!
Όντως νερό , ζάχαρη, αβγό όπως πολύ σωστά αναφέρατε και απομόνωση σε κουτί είναι οι πιο σωστές πρώτες βοήθειες που μπορείς να προσφέρεις.
 
Back
Top