Φροντίδα Χτυπημένο ποδαράκι σε καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikolina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikolina

PB Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2020
Μηνύματα
424
Πόλη
Κεφαλονιά
Καλησπέρα! Μετά την επίθεση που είχαν τα καναρινάκια μου πριν μια εβδομαδα, το ένα ήταν λίγο χτυπημένο στο ποδαρακι και δεν το πατούσε. Του έβαλα 2 μέρες τεραμυκίνη σκόνη , είναι αντιβιοτικό. Το αίμα είχε πηξει από την αρχή. 3η μέρα άρχισε να το παταει και απλά ήταν σα σπασμένο το νυχάκι του το πισω. 2 μέρες τώρα παλι δεν το παταει και είδα εκεί που είναι μαυρο το δάχτυλο ότι τελικά το νυχι έφυγε. Πολυ με αγχώνει το μαυρο δάχτυλο, τι μπορώ να κάνω; ευχαριστώ.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220328_133832.webp
    IMG_20220328_133832.webp
    29,9 KB · Προβολές: 151
@Nikolina
Στην πληγή betadine όπως σου είπε και ο Γιάννης, στα δάχτυλα του epithol γιατί νομίζω ότι υπάρχουν ακάρεα.
 
Το γεγονός οτι απουσιάζει και άλλο νύχι απο το άλλο πόδι(αν διακρίνω καλά) ,θα έλεγα οτι πρόκειται για ευλογιά παρά για τραυματισμό. Ούτως ή άλλως κάτι πέραν του μπεταντίν,σαν βοηθητικό, δεν υπάρχει.
 
Καλη εβδομαδα και χρόνια πολλα! Το ποδαρακι του μικρου μου ακόμα είναι κόκκινο και λίγο πρησμένο και είναι κόκκινο όλο μέχρι πανω... Υπάρχει περιπτωση να το ενοχλεί το βραχιολι, να πρεπει να το βγάλω; αν και το έχει ένα χρόνο και επειδή το κοίταξα δεν είναι στενό στο ποδαρακι του. Είναι σιλικόνης.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220418_095615.webp
    IMG_20220418_095615.webp
    30,9 KB · Προβολές: 27
Στην πρώτη φωτογραφία που ανέβασες, το πόδι του δεν φαίνεται κόκκινο στο καλάμι. Επομένως (κι αν δεν με μπερδεύει ο φωτισμός) ο ερεθισμός (βασικά νομίζω ότι καλύτερα είναι να μιλήσουμε για μόλυνση) προχωρά. Επικίνδυνο θα έλεγα. Το βραχιόλι όχι, δεν επηρεάζει καθόλου την κατάσταση.
Θα σου προτείνω να το πας σε πτηνίατρο. Αν όμως δεν υπάρχει στην περιοχή σου, κανόνισε μήπως και μιλήσεις τηλεφωνικά (ή / και μέσω προγραμμάτων με κάμερα) με κάποιον πτηνίατρο, ώστε να σου δώσει την κατάλληλη θεραπεία. Αν και αυτό δεν είναι εφικτό, συζήτησέ το με το εργαστήριο της Κομοτηνής και αν και αυτοί δεν έχουν κάτι να προτείνουν, δώσε του από μόνη σου αντιβίωση ευρέως φάσματος (μακάρι να 'ξερα να σου προτείνω) ώστε να βοηθηθεί. Όλα αυτά σύντομα αν γίνεται. Περαστικά!
 
Του έβαζα betadin 3 μερες, μέχρι που τον είδα ότι το πατουσε πια κανονικα. Epithol του έβαλα τη μια μέρα, αλλά επειδή από κοντά που το βλέπω δε φαίνεται να έχει ακάρεα, είπα να μη τα μπλέκω και τα δυο και συνέχισα μόνο με betadin, αφου είδα όμως ότι το πατουσε σταμάτησα.

Νομίζω ότι ήταν από πριν κόκκινο μέχρι ψηλά, απλά το μαζευει και δε μπορω να το βγάλω φωτογραφία μόνη μου αν δε με βοηθήσει κάποιος.
Είχα διαβάσει σε ενα άλλο άρθρο εδώ, ότι αυτό το κόκκινο που φαίνεται είναι το νευρο του, γι αυτο για να μαι ειλικρινής δε φοβήθηκα, αφου είδα ότι το πατησε μετά.
[automerge]1650274035[/automerge]
Πάντως όλο αυτό ξεκίνησε από όταν δέχτηκαν την επίθεση,
 
Τελευταία επεξεργασία:
Συγκρίνοντας τα 2 πόδια φαίνεται ότι το ένα έχει εμφανή ερυθρότητα, τα δάχτυλα που χάθηκαν τα νύχια φαίνεται να έχουν επουλωθεί.
Ίσως το πόδι να γδάρθηκε κατά την επίθεση ή να ερεθίστηκε από το betadine και την epithol, άφησε το να ηρεμήσει και παρακολούθησε το μερικές ημέρες, άρχισε να του βάζεις και μπάνιο.
 
Back
Top