Γενικά Χτυπημένο πουλί

kostas kompos

PB New Member
Πόλη
Χαλκίδα
σήμερα το πρωί βρήκε στο δρόμο ένας φίλος μου ένα πουλί. Μπορειτε να μου πείτε τι να κανω και τι είδος πουλί ειναι πρέπει να ειναι χτυπημένο στο πόδι του

Για κάποιο λόγο δν μπορω να στείλω φωτό λόγω του ότι είμαι απο κινητό

Λοιπον προτα απο ολα δοσε του λιγο ζαχαρονερο με μια σιριγκα χωρις την βελονα. Δευτερον βαλε φοτο(προσπαθησε απο οπιοδηποτα pc) και μετα θα δουμε τι θα κανουμε.

Τι πουλί είναι Κώστα; Είναι νεοσσός; Είναι αρπακτικό; Η ΑΝΙΜΑ είναι μέχρι τις 7 ανοιχτά και είναι στην Καλλιθέα. Σήμερα όμως δεν μπορείς να το στείλεις με ΚΤΕΛ, εκτός αν το φέρεις ο ίδιος.

Λοιπόν παιδιά επειδή το πουλί λογικά είναι μικρό σαΐνι το έχει ένας φίλος μου που μένει μακριά απο μένα σε χωριό με ρώτησε τι μπορει να κάνει για να το φροντίσει

Να ρωτήσω κάτι άλλο το σαΐνι ειναι διαδεδομένο στην χώρα μας;

Επειδή ειναι μαθητής δν ξέρει αν μπορει να πάει σε κτηνιατρείο η σε κάποιο ορνιθολογικο κέντρο σύντομα μιας και μένει σε χωριό για αυτο και με ρώτησε πως μπορει να το φροντίσει απο μόνος του

Και πάλι ευχαριστώ πολυ για την άμεση ανταπόκριση σας και το ενδιαφέρον σας

Είναι ένα πουλί που εμφανίζεται σε ικανοποιητικό πληθυσμό στην πατρίδα μας.
Τηλεφώνησε άμεσα για οδηγίες σε ΕΚΠΑΖ ή ΑΝΙΜΑ .
Θα σου δώσουν οδηγίες και θα αναλάβουν να το πάρουν...
Τι ακριβώς έχει;

Αφού ενδιαφέρεται το παιδί οι κινήσεις είναι απλές. Τηλεφωνάει στο 2109510075 του δίνουν τις πρώτες οδηγίες για να ζήσει το πουλί μέχρι αύριο, πως θα το "πακετάρει" σωστά για το ταξίδι και αύριο πρωί-πρωί το βάζει στο ΚΤΕΛ για Αθήνα και το παραλαμβάνουν εκείνοι. Είναι απλά τα πράγματα. Θα γλιτώσει και το παιδί αγωνίες και απορίες και το πουλί ίσως την ζωή του.

Ξέρεις, το παιδι και κάθε σχεδόν παιδι, συμπεριλαμβανομένου κι εμού, πιθανά να εχει την τάση να το κρατηςει, να το κάνει καλά και να παραμεινουν φίλοι. Κι, αυτο συχνα περιπλέκει τα πραγματα, καθώς υπάρχουν απώλειες με τον έναν ή τον άλλο τροπο. Απώλειες οχι μονο απο τη φύση, και τους μελλοντικούς απογόνους του πουλιού, αλλά και του ίδιου του άγριου πουλιού, που κινδυνεύει στην προκειμένη περίπτωση σε ενα έως δυο 24 ωρα απο πλήρη κατάρρευση σκελετού. Επισης, ο κοινωνικός περίγυρος σε ενα μικρό μέρος, δημιουργεί αντιλήψεις συχνα αποκαρδιωτικές όπως έλα μωρέ, και τι δουλειά εχεις εσυ να ξοδεύεται και να ταλαιπωρείσαι κιόλας ή άστο να βρει το δρόμο του, ξέρει η φύση κτλπ.

Παιδιά τέλος καλο όλα καλα το πουλί σε μέγεθος μεγαλύτερο απο κοκατιλ κατάφερε να πατάξει μετα απο δυο απόπειρες που είχε βέβαια το πρόβλημα του ακομη δν το έχω καταλάβει ουτε εγω ουτε ο φίλος μου και λογω του ότι μένει σε εξοχή έφυγε κατευθείαν

Μπορω να σας πω ότι και εγω και ο φίλος μου στεναχωρηθήκαμε λογω του ότι κατευθείαν έφυγε και δν πρόλαβε να το φροντίσει αλλα απο την άλλη σημαίνει δν είχε σοβαρό τραύμα (βασικά μπορει να μην ηταν καν χτυπημένο μπορει φοβισμένο) δεν ξέρω τι να πω και θα συνεχίσει το ταξίδι του

Μια χαρά, μπράβο για το ενδιαφέρον και των δύο σας. Άλλη φορά θα γνωρίζετε λεπτομερώς τα βήματα.

Αλλα πραγματικά ειναι υπέροχα πουλιά να τα βλέπεις να πετάνε (όλα τα αρπακτικά)
Όλα τα ελεύθερα πουλιά πετάνε όμορφα.
Αν είχε τραύμα πιθανόν να το ξανα-φτάσει στη θέση που το βρήκατε εσείς.
Εύχομαι να είναι καλά κι αν όχι να πέσει σε χέρια που θα το οδηγήσουν σωστά και με ασφάλεια στην ίαση.
Πως έφτασε το πουλί στα χέρια του φίλου σου;

Back