Ασθένειες Χτύπημα ποδιών σε cockatiel

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Emma
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Emma

PB New Member
Εγγραφή
25 Αυγ 2017
Μηνύματα
8
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας!

Χτες δυστυχώς χτύπησε το κοκατιλ μου κ μάλλον θα πρέπει να του έπιασε τα δαχτυλάκια η πόρτα! Στο ένα έχει απλά σπάσει το νύχι του κ στο άλλο ποδαράκι έχω την υποψία ότι ίσως να του έχει σπάσει το δάχτυλο του! Τι να κάνω δεν ξέρω! Πάντως πονάει αλλά παίζει!
 
Αν θέλεις βάλε μας κοντινές καθαρές φωτογραφίες και των δύο ποδιών του πουλιού αλλά επειδή υπάρχει πληγή υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης και έτσι κι αλλιώς το ιδανικό είναι να το δει ειδικευμένος κτηνίατρος. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στη λίστα μήπως βρεις κάποιον κοντά σου https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/.
Μην το αμελήσεις, πέραν της υποτροπής, ο συνεχής πόνος μπορεί να καταβάλει το πουλάκι.
Βέβαια πρέπει να παρατηρήσεις και να κάνεις αλλαγές ώστε το κλουβί να γίνει ασφαλές στο μέλλον.
Για ό,τι χρειαστείς ή σκέφτεσαι μη διστάσεις να ρωτήσεις και πάλι.
Περαστικά σας και καλώς ήρθες στο petbirds!
 
Μου λέει ότι το αρχείο ειναι πολύ μεγάλο κ δεν την ανεβάζει! Σας ευχαριστώ! Αν ειναι σπάσιμο τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση γνωρίζεται;
 
Μου λέει ότι το αρχείο ειναι πολύ μεγάλο κ δεν την ανεβάζει!
Διάβασε εδώ petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-αρχείου-σε-Μήνυμα.9996/ και χρησιμοποίησε το link που δίνεται για resize κάτω-κάτω και κάνε σμίκρυνση των φωτογραφιών σου. Μετά με ανέβασμα αρχείου.
Αν ειναι σπάσιμο τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση γνωρίζεται;
Θα της βάλει νάρθηκα ο γιατρός και θα αποκατασταθεί κανονικά.
 
Την είδα αλλά δεν καταλαβαίνω τι τραυματισμό έχει. Τα πόδια πάντως θέλουν λίγη περιποίηση μετά την αποκατάσταση αυτού του προβλήματος. Δεν μπορείς να το πας να το δει γιατρός; Του έχεις κόψει τα νύχια;
 
Όχι βρήκα απο αυτο που μου στείλατε κ συμπτωματικά ειναι κ εκείνος που πηγαίνω το σκυλάκι μου δεν το γνώριζα ότι ειναι κ πτηνιατρος! Τα έχω 2 μήνες μόνο κ δεν γνωρίζω πολλά ακόμη για τα cockatiel! Αν είδατε το δεξί ποδαράκι του κόπηκε το νύχι κ το αριστερό δεν το λυγίζει μιλάω κ για τα δυο μεσαία! Κ αν δεν κάνω λάθος ειναι πρησμένα! Αλλά θα παω το απόγευμα που ανοίγει ο γιατρός να το δει! Πάντως κ πετάει κ παίζει απλά δεν μου κελαηδάει σχεδόν καθόλου κ χάνει την ισορροπία του που κ που! Μου δείχνει ότι πονάει! τα νυχια του τα έχω κόψει 2 φορές την μια με την βοήθεια μιας κοπέλας που έχει παπαγαλάκια κ γνωρίζει για να μου δείξει! Απλά φοβάμαι να τα κόψω περισσότερο κ στην φωτογραφία που είδατε του έχω βάλει betadine!
 
Ωραία πήγαινέ το στο γιατρό σου και περιμένουμε νέα σας. Πες μας και ποιος είναι ο γιατρός και τι σας είπε-πρότεινε.
 
Ο γιατρός ειναι ο Δημητριαδης Κωστας! Έχει εξάρθρωση στο ένα του δάχτυλο στο οποίο δεν μπαίνει νάρθηκας θα περιμένουμε 7 μέρες να δούμε αν θ αρχίσει να το λυγίζει κ μετά θα μου πουν!
 
Μπράβο σου που το έτρεξες!
Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Πρόσεξε εν τω μεταξύ την αιτία του ατυχήματος. Σου είπε να κάνεις κάτι ανακουφιστικό ή απλά περιμένεις;
 
Απλά περιμένουμε να δούμε αν θ αρχίσει να το λυγίζει κ μετά θα δούμε! Ειναι κ πρησμένο τώρα! Όποτε υπομονή να περάσουν οι μέρες! Εγώ τα έχω ελεύθερα μέσα στο δωμάτιο μου! Ειναι ημέρα γι αυτο! Δυο έχω! Ο γιατρός μου είπε ότι κάπου μάγκωσε το ποδαράκι κ εκείνο το τράβηξε με αποτέλεσμα την εξάρθρωση! Στο άλλο έσπασε μόνο το νύχι! Ελπίζω μόνο να του περάσει!
 
Όταν λείπεις πρέπει να τα έχεις στο κλουβί πάντως.
 
Αυτο θα κάνω! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον κ την βοήθεια!
 
Προσωπικά θα έκανα βέβαια πρώτα μια ερώτηση στο γιατρό αλλά θα του έκανα ποδόλουτρο με άλατα θειϊκού μαγνησίου- επταϋδρικό - epsom salts, κάνουν 7 ευρώ το κιλό συσκευασμένα και τα βρίσκεις σε κανονικό φαρμακείο. (αν βρεις χύμα, μπορεί να είναι και φθηνότερα). Μπορείτε κι εσείς, με τη μητέρα σου να τα χρησιμοποιείτε για ποδόλουτρο, είναι πολύ ανακουφιστικά και μειώνουν τα πρηξίματα.
Σε νερό ελάχιστα χλιαρό προς κρύο, απλά να μην είναι παγωμένο.
 
Τώρα ο γιατρός ανοίγει την Δευτέρα! Πάντως σήμερα ειναι καλύτερα θα δω αν θ αρχίσει να κελαηδάει! Πάντως κ παίζει κ την όρεξη του δεν έχει χάσει κ επάνω μου έρχεται!
 
Back
Top