Διατροφή Χωρίς συμπληρώματα τι κάνουμε;

spirtoulis

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2008
Μηνύματα
54
Πόλη
Περιστέρι
Καλησπέρα,
Είμαι αρχάριος και σας παρακαλώ η ερώτησή μου όσο απλή απάντηση και να έχει για κάποιον που ξέρει να μην θεωρηθεί χαζομάρα. Σε κάθε post στο forum διαβάζω για συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνες στο νερό και άλλα. Προσωπικά από τα 4-5 μαγαζιά που έχω ψωνίσει για τα πουλιά μου έχω ζητήσει, αλλα δεν έχω βρεί ούτε το grid που λέτε.
Όλοι μα όλοι μου δίνουν κάτι ζελατίνες με διάφορα σκευάσματα μέσα που μου λένε είναι πολύ δυνατά και τέτοια. Είχα μόλις την πρώτη μου γέννα και χθες προέτρεψα το τελευταίο μικρό να βγει από την φωλιά εντελώς και την έβγαλα.Ήταν το πρώτο τους βράδυ στο κλαρί. Η κανάρα μου θέλει να ξαναζευγαρώσει και διάβασα ότι το ασβέστιο είναι πολύ σημαντικό. Σουπιοκόκκαλο δεν έχω. Συμπληρώματα δεν βρίσκω. Τα πουλιά μου έχουν μόνο σπόρους, αυγουλάκι μέρα παρά μέρα και την κίτρινη βιταμίνη της orlux. Ti κάνει κάποιος στη περίπτωση που δεν είναι κάτοχοσ συμπληρωμάτων;
 
φιλε μου εισαι απο περιστερι. Ειτε στην

"https://www.ktiniatriki.gr/gr/profile.asp" στη θηβωνκατεβαινωντας πριν φτασεις στο φαναρι της τζων κεννεντυ

ειτε στο Pet City στη λ. Αθηνων (καβαλας) πριν τη στροφη για Δασος θα βρεις οτι θες

περα απο αυτο υπαρχουν και φυσικες τροφες συμπληρωματα (οχι βεβαια με την πυκνοτητα των συνθετικων). Αν δεν σε καλυπτουν οι διευθυνσεις που σου εδωσα τοτε κανουμε συζητηση και για φυσικα συμπληρωματα. Επιγραμματικα σου αναφερω το σουσαμι κια το αποξηραμενο συκο για ασβεστιο που ρωτας αλλα και αλλα
 
Σουπιοκόκκαλο είναι απαραίτητο, αν δεν βρίσκεις σε πετσοπ πάρε από ένα ψαράδικο, βράσε το και πλύντο καλά (μέχρι να μην μυρίζει ψαρίλα) και δώστο. Πρέπει να υπάρχει παντα στο κλουβί. Η άμμος επίσης πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη για την χώνεψη. Τα υπόλοιπα (βιταμίνη Ε, πολυβιταμινούχα κλπ) μπορείς να τα αντικαταστήσεις με μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Οτιδήποτε αποξηραμένο πρέπει να είναι από βιολογικά προϊόντα γιατί βάζουν χημικά για τη διατήρησή τους τα οποία πολλές φορές είναι βλαβερά για τα πουλιά. Τις ζελατίνες τις ανώνυμες μην τις πλησιάζεις καν ό,τι κι αν σου πουν. Στη διατροφή καναρινιών θα βρεις αρκετά θέματα για διάφορες φυσικές τροφές και τι προσφέρουν στα πουλιά.

ΥΓ. Πίστεψέ με καθόλου χαζομάρα δεν είναι η ερώτησή σου και καθόλου απλή δεν είναι η απάντηση. Η φυσική διατροφή των πουλιών χωρίς πολλά χημικά σκευάσματα είναι κάτι που σηκώνει πολύ συζήτηση και αξίζει να το ψάξει κανείς. Διάβαζε και ρώτα ότι θες, όσο απλό και αν σου φαίνεται, σίγουρα υπάρχουν και άλλοι με τις ίδιες απορίες που θα βοηθηθούν.
 
Κι εγω Περιστερι μενω και εκτος απο αυτα που σου ειπαν παραπανω εχω αλλα 10 να σου πω! Το Περιστερι εχει παρα πολλα πετ σοπ!
Μηπως δεν εψαξες;
 
Back
Top