Αναπαραγωγή Χωρις ανασα, εχει κανει ηδη 3 γεννες και παει και για 4η

Εγγραφή
9 Μαϊ 2008
Μηνύματα
161
Πόλη
Άγιοι Ανάργυροι
Καλημερα και καλο μηνα σε ολους. Γεια να μην σας κουραζω θα μπω στο ψητο. Η Εμμανουελα(κοινη κιτρινη) επειδη καποια απο τα πουλια τα εχω σε εσωτερικο χωρο, πυρωσε απο τον Φλεβαρη και απο τοτε παιζει το χωρις ανασα, εχει κανει ειδη 3 γεννες και θελει να παει και για τεταρτη(βεβαια ειναι ωρα να την σταματησω γιατι ειναι ταλαιπωρημενη). Το θεμα ειναι οτι εχει μια ιδιορυθμια. Πριν προλαβουν καν να βγουν απο την φωλια τα μικρα και να φανε μονα τους, σταματαει την φροντιδα και αρχιζει να μαδαει απο κατω απο την φωλια τα νηματα για να την ξαναφτιαξει. Τις 2 πρωτες φορες δεν με πειραξε και απλα οταν ανεξαρτοποιηθηκαν τα μικρα, αφου δεν ηθελα να αλλαξω το ζευγαρι, εβαζα τα μικρα μονα τους, εβγαζα την φωλια, την χαλαγα, την καθαριζα, ψεκαζα και την εβαζα παλι μεσα. Τωρα που θελω να την σταματησω τι προτεινετε;να την βγαλω και να αφησω τον πατερα;(που ειναι απιστευτος)η να περιμενω να μπορεσει να φαει μονο του το μικρο και σε περιπτωση που κανει αυγα απλα να τις τα παρω και να την χωρισω απο το αρσενικο;(αυτη την φορα πριν καν ντυθει το μικρο, αρχισε να ξαναφτιαχνει φωλια, αφου καποια στιγμη σκεπαζε το μικρο και πηγαινε ο καναρος και το φροντιζε). Εμμανουλα η ασταματητη. Πρωτη γεννα 4 στα 4, δευτερη γεννα 2 στα 4 και την τριτη 1 στα 4.
 
δεν απαντα κανεις; κι εμενα με ενδιαφερει το θεμα. ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας
 
φιλε αφου αρχισε να κανη φωλια αστην τωρα και τελος,τα μικρα που εχει τωρα ασε να τα ταιζει ο αρσενικος
 
Αντρέα η γνώμη μου ειναι να την αφήσεις να γεννήσει και μολις κανει τα αυγά να τα πάρεις και να το βάλεις πλέον μόνο του το πουλάκι.
 
Ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες. Το μικρο αρχισε να τρωει μονο του, οποτε αυριο θα βγαλω τον αρσενικο και το μικρο και θα τις παρω τα αυγα, αρκετα κουραστηκε.
 
Back
Top