Αναπαραγωγή Χωρισμός από τους γονείς

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jpapg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jpapg

PB New Member
Εγγραφή
11 Αυγ 2008
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Η παρακάτω συμπεριφορά μου φαίνεται περίεργη και επειδή είναι η πρώτη φορά που είχα γεννητούρια από τα πουλάκια μου, θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Πριν από 2 ημέρες χώρισα το μοναδικό νεαρό νεοσσό από τον μπαμπά του, αφού ήταν ήδη 30 ημερών και αφού διαπίστωσα ότι ο μπαμπάς του το τσίμπαγε, όπως έχω περιγράψει και σε αυτό το post. Σημειώστε ότι είχα ήδη δει το μικρό να τριμπάει τροφή, όσο ήταν με τον πατέρα του.

Εβαλα τo πουλί σε ξεχωριστό κλουβί, δίπλα σε αυτό του αρσενικού, με αυγό, μηλαράκι και σπόρια μαλακωμένα. Πιστεύω ότι το μικρό δεν πρέπει να τσίμπησε ούτε μία μπουκιά, όπως άλλωστε καταλάβαινα κοιτώντας τις τροφές, παρά μόνο έκλαιγε και ζητιάνευε φαγητό από τον πατέρα του, οποίος προσπαθούσε να το δώσει, αλλά δεν έφτανε, διότι τα κλουβιά δεν μπορούσαν να έρθουν πιο κοντά. Αυτό γινόταν εδώ και 2 ημέρες. Τα σφυρίγματα - κλάματα του μικρού ακούγονταν μέχρι μέσα στο σπίτι.

Οντας πολύ στενοχωρημένος σήμερα, πήρα το μικρό μέσα στο σπίτι, ώστε να μη βλέπει, ούτε να ακούει το αρσενικό. Μετά από λίγα λεπτά, μόλις συνήθισε τη νέα θέση, ως εκ θαύματος το είδα να ξεκινά επιδρομή στη τροφή... Συνέχισε να τριμπάει για 2 ώρες και φυσικά σταμάτησε να κλαίει και τα σφυρίγματά του έγιναν normal. Μόλις βράδιασε, άραξε στη κούνια, νανουρίστηκε και την έπεσε για ύπνο.

Αποφάσισα να το κρατήσω μέσα στο σπίτι μέχρι να πάρω τη γνώμη σας...
Δείτε παρακάτω το μικρό μόνο του και όλη την οικογένεια, πριν τους χωρίσω ...

Thanx in advance for any feedback ...
 

Συνημμένα

  • family.webp
    family.webp
    8,9 KB · Προβολές: 109
  • alone.webp
    alone.webp
    14,1 KB · Προβολές: 105
Αφού είδες ότι "δούλεψε" το σύστημά σου, κράτησέ το μέσα 2-3 μέρες μέχρι ν' αρχίσει να τρώει απ' όλα και μετά ούτε που θα θυμάται τον πατέρα του.
jpapg είπε:
και σπόρια μαλακωμένα
Αν εννοείς βρεγμένους, μουσκεμένους σπόρους, να ξέρεις ότι αυτήν την εποχή είναι λιγάκι επικίνδυνοι αν δεν τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες κατά την παρασκευή τους αλλά και την παραμονή τους στο κλουβί. Είναι πολύ εύκολο να αναπτύξουν μύκητες. Βάζε του ξερούς σπόρους και θα αρχίσει σιγά σιγά να τους τρώει και αυτούς.
 
βρεγμένους, μουσκεμένους σπόρους

Τους μαλακωμένους σπόρους τους φτιάχνω βράζοντάς τους μέχρι να απορροφήσουν το νερό και κατόπιν τους φυλάω στο ψυγείο. Μετά γεμίζω το πολύ μια αυγοθήκη και τους δίνω στα πουλιά. Την επόμενη μέρα τους απομακρύνω. Εχω διαπιστώσει ότι αρέσουν στα πουλιά, επειδή δε χρειάζεται να τους μασάνε πολύ. Την ιδέα την πήρα κάπου από το φόρουμ της αναπαραγωγής, δε θυμάμαι όμως που ακριβώς.
Φαντάζομαι ότι ο κίνδυνος για ανάπτυξη μολύνσεων εξαρτάται από το πόσο τους αφήνεις μέσα στο κλουβί, γιατί όσο είναι βρασμένοι και στο ψυγείο είναι ΟΚ. Τους αφήνω το πολύ μια μέρα...
Αν ισχύει κάτι άλλο, οποιαδήποτε υπόδειξη είναι σεβαστή, καθότι και γω από δω παίρνω ιδέες και γνώμες.
 
Φαντάζομαι ότι ο κίνδυνος για ανάπτυξη μολύνσεων εξαρτάται από το πόσο τους αφήνεις μέσα στο κλουβί, γιατί όσο είναι βρασμένοι και στο ψυγείο είναι ΟΚ. Τους αφήνω το πολύ μια μέρα...
Θα πρέπει καταρχήν να πούμε ότι τους σπόρους δεν τους βράζουμε. Απλώς τους μουσκεύουμε για μερικές ώρες με συγκεκριμένη διαδικασία έως ότου "σκάσουν" – βγάλουν φύτρα.

Πρόκειται για πολύ θρεπτική τροφή και είναι καλό να τη δίνουμε σε πουλιά της ηλικίας που αναφέρεις. Υπάρχει όμως πραγματικά ο κίνδυνος ανάπτυξης μικροοργανισμών (μυκήτων περισσότερο) και κατά την παρασκευή τους, αλλά και κατά την παραμονή τους στο κλουβί. Ένας από τους τρόπους παρασκευής περιγράφεται εδώ Σπόροι φυτρώματος
Μετά γεμίζω το πολύ μια αυγοθήκη και τους δίνω στα πουλιά. Την επόμενη μέρα τους απομακρύνω.
Νομίζω πώς θα ήταν καλύτερο να τους απομακρύνεις από το κλουβί μετά από 4-5 ώρες, τους καλοκαιρινούς μήνες. :)
 
Φιλε μου καλα εκανες και το εκοψες γιατι οσο το αφηνες εκει τοσο θα ζηταγε τροφη απο τους γονεις του. Επειδη ειναι πιο ευκολο για αυτο να το ταιζουν απο το να φαει μονο του διαλεγε τον ευκολο τροπο. Θα σου συνιστουσα να μην δινεις συνεχεια βλαστωμενους σπορους λογω επειδη ειναι πιο ευκολο να το φαει θα τρωει μονο απο αυτο με αποτελεσμα μη σωστη διατροφη διαρροια και κινδυνος για την ζωη του.
 
Αυγουλακι και αυγοτροφη, σπορους απο καλη συσκευασμενη τροφη, νερακι και αν μπορεις προβιοτικο, προκειμενου να προλαβεις πιθανο στρες απο τον αποχωρισμο. Ολα καλα θα πανε να σου ζησει...
 
Γεια χαρα!
Το πουλακι οσο καλομαθημενο και να ειναι οταν ειναι 25 μερων και πανο ειναι ετημο να φαει και μονο του αλλα πολλα δεν το κανουν μονο και μονο γιατι ειναι πιο ωραιο και ευκολο για αυτα να τα ταισουν παρα να φανε μονα τους.
Τα τσιμπηνατα απο τον αρσενηκο ειναι τσιμπηματα αγαναχτησης να σταματησει ο μπεμπη τους επητελους να τους ζηταει να τον ταισουν και να αρχηζει να τρωει μονος του.
Οταν τον χωρηζουμε καλο θα ηταν να μην εχει οπτηκη επαφη με τους γονεις του γιατι ετσι δεν μπορει να συμβηβαστει στο νεο του περηβαλον γιατι ουτε μιαλο εχει να φαει ουτε και να ηρεμησει και μεσα στο κλουβι και πρεπει να εχουμε ολα τα καλα για φαγητο για να μπορει να διαλεγει και να τρωει οτι θελει αυτος
 
Το καναρινι σου απλα ηθελε να συνεχισει με τους γονεις του.Αυτο που εκανες ειναι καλο αλλα αν το δεις και δεν τρωει να το βαλεις με χωρισμα στο κλουβι με τους γονεις του για να το ταιζουν αυτοι μεσα απο το χωρισμα.
φιλικα κωστας
 
Ανακατεψε στους σπορους λιγο νιζερ. Εΐναι πολυ θρεπτικος σπορος και πολυ μαλακος. Ειναι οτι καλυτερο για πουλια αυτης της ηλικιας.
 
Back
Top