Διατροφή Χύμα και συσκευασμένη τροφή για cockatiel

submarine1981

PB New Member
Εγγραφή
13 Νοε 2008
Μηνύματα
50
Πόλη
Αθήνα
ερωτηση... αγοραζω απο το πετσοπ τροφη για κοκατιλ. μου δινει σε διαφανη σακουλακι μια που εχει μεσα στρογγυλα(παπαγαλινη) φυστικια, ηλιοσπορους και διαφορα.
Μου ειπε οτι αυτη ειναι η τροφη τους. όμως τα πουλακια τρωνε μονο την παπαγαλινη! Δεν πειραζουν φυστικια σπορακια κλπ.
να προσθεσω οτι δεν τρωνε ουτε φρουτα ουτε μαρουλι ουτε τπτ. Παρα μονο παπαγαλινη. εισαι φυσιολογικο αυτο; τι μπορω να κάνω;
Αγορασα μια τροφη ποιο καλη με μαρκα πανω που εχει φωτογραφια κοκατιλ για να δω αν θα την φανε ολη ή θα την διαλεξουν και αυτη.
 
Γνωμη μου ειναι να αγοραζεις συσκευασμενες τροφες για το κοκατιλακι σου και οχι χυμα. Οι χυμα τροφες δεν ειναι ελεγμενες. Μπορει να ειναι ληγμενες, μπορει να εχουν ζωυφια μεσα. Γιατι να διακινδυνευσεις τη ζωη του μικρου σου φιλου; Τα φρουτα και τα λαχανικα δεν τα τρωει διοτι δεν ειναι συνηθισμενο. Να του βαζεις εσυ καθε μερα μεχρι να συνηθισει και ας τα πετας στην αρχη ολοκληρα. Καποια στιγμη θα φαει και σιγα σιγα θα μαθεις και εσυ τι του αρεσει. Μπορεις να ξεκινησεις με μηλο, μπανανα, καροτο. Να τα βγαζεις ομως μεσα σε 4 ωρες διοτι δεν εχουν βιταμινες μετα, χαλανε και ειναι ανωφελο. Ελπιζω να σε βοηθησα.
Καλη χρονια να εχεις.
 
ta zoifia den einai tipota...isa-isa an tha feei kanena zoifio tha parei extra proteines...kai zoifia ayta pou zoune sti trofi h sti aleyri einai kathara...to provlima einai oti h trofi ayti (xyma) einai poli poli vromiki...me mayri skoni kai poli sixna toso ksiromeni pou den tin trone katholoy ta poulia...

...dialekse kalitero gia to papagalo sou...agorase tou mia siskeyasmeni trofi...p.x. versele laga PRESTIGE h PRESTIGE PREMIUM...poli kali siskevasmeni trofi apo to Velgio.
 
βασικα θα παρω οτι συσκευασμενη βρω στα πετσοπ. και θα την κοψω την χυμα. την χυμα την πουλαει μεσα σε διαφανες σακουλακι καλα κλεισμενο που δεν μπενει αερας!) δεν μου φανηκε να εχει σκονες κτλ. καθαρη μου φανικε, αλλα δεν περνω και ορκο.
 
Πηρα δυο κοκατιλακια πριν απο μια βδομαδα. Πηγα σε ενα pet shop και τους πηρα χυμα τροφη την οποια ετρωγαν με βουλιμια. Μετα διαβασα το θεμα και αφου εψαξα αρκετα, οι περισσοτεροι εδω στο Ρεθυμνο εχουν μονο χυμα τροφη γιατι η αλλη ειναι ακριβη λεει (!) βρηκα μια συσκευασμενη της vitacraft και την πηρα. Τους την εχω βαλει 2 μερες αλλα δεν την πολυτρωνε και τη διαλεγουν. Θα επιμεινω να δουμε τι θα γινει!
 
Πηρα δυο κοκατιλακια πριν απο μια βδομαδα. Πηγα σε ενα pet shop και τους πηρα χυμα τροφη την οποια ετρωγαν με βουλιμια. Μετα διαβασα το θεμα και αφου εψαξα αρκετα, οι περισσοτεροι εδω στο Ρεθυμνο εχουν μονο χυμα τροφη γιατι η αλλη ειναι ακριβη λεει (!) βρηκα μια συσκευασμενη της vitacraft και την πηρα. Τους την εχω βαλει 2 μερες αλλα δεν την πολυτρωνε και τη διαλεγουν. Θα επιμεινω να δουμε τι θα γινει!

Η τροφη που πηρες πρεπει να ειναι και η καταλληλη για το συγκεκριμενο ειδος. :)
 
χεχε Ανεστη :) Ειναι για κοκατιλ η τροφη, εχει απεξω το κοκατιλ και λεει οτι εχει φυτα απο αυστραλια που ειναι και η χωρα προελευσης τους και σπορια που τρωνε οταν ειναι ελευθερα στη φυση!Η θηλυκια ειναι ηλιοσπορου και οτι και να της βαλω το δοκιμαζει πρωτη η φαγανα! Ακομα και φρουτα. Ο αρσενικος ειναι πολυ 'ψειρας' :) Δεν αγγιζει τον ηλιοσπορο (καλυτερα) και τρωει τους πιο μικρους σπορους!
 
Nα βαζεις στην ταιστρα περιπου την ποσοτητα που τρωνε σε μια ημερα ωστε να την τρωνε ολη και ολα τα ειδη των σπορων και οχι να διαλεγουν μονο τους ηλιοσπορους η μονο καποιο αλλο ειδος.

Καλα κανεις και τους δινεις φρουτα και λαχανικα, αφου τρωει το ενα νομιζω δεν θα αργησει και το αλλο. 😉
 
...dio koutales tis soupas einai hmerisia merida gia ena cockatiel... kai logiko einai na minei ligo trofi sto telos tis imeras, epidi prepei na exei ligo epilogi... 😉
 
αχα! Δυο κουταλιες ε; Εγω τους εβαζα μεχρι τωρα με το ματι! Αλλα κατα πασα πιθανοτητα περισσοτερη απο τεσσερις κουταλιες που χρειαζονται δυο κοκατιλ!Βεβαια φοβαμαι οτι θα παει η Νινα και θα φαει ολο το φαι και ο Κοκος θα μεινει νηστικος! 🙄
 
"οσο παρει κι οσο σηκωσει"που λεει και η γιαγια μου! Νβαλε γεματες, μην τα υποσιτισεις κιολας😛
 
Back
Top