Φροντίδα Ψάχνω βασικές πληροφορίες για κοκατιλάκι

KanarAlexis

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιαν 2017
Μηνύματα
22
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπερα στην παρεα αφου πηρα τα καναρινακια δωρο απο τον θειο για το νεο και σωστο ξεκινημα ειπα να φερω και ως μελος ενα κοκατιλακι τωρα ψαχνουμε ακομα με τα καναρινακια σημερα να δινουν τα φιλακια και θα δουμε, αλλα δε γινεται να μην λειπει η τρελα του παπαγαλου στο σπιτι μιας και ο μπαμπας πιο παλια ειχε 5,τωρα ξεκιναω και γω αντε να δουμε! Βασικες πληροφοριες ψαχνω ωστε να τον κρατησω υγιη και μαλιστα να βρω και απο εκτροφεα!
Οι ερωτησεις μου ειναι:
  1. Τι κλουβι να παρω;
  2. Πως να τον κρατησω ψυχαγωγημενο
  3. Πως να αποφυγω αρρωστιες μιας και ειναι πουλια που δεν τις δειχνουν
  4. Βασικη Εκπαιδευση αφου θα ναι αγριο αν το παρω απο εκτροφεα
  5. Ποση υπομονη να χω για τον μικρο δαιμονα;😛(αστειακη αυτο οση και να χρειαστει θα την δωσο)
 
Μπράβο σου πολύ καλά ξεκινάς... Όταν με το καλό το πάρεις στο σπίτι σου θα το κρατήσεις τουλάχιστον για ένα μήνα καραντίνα... (για τυχόν κάποιας αρρώστιας)Διαβασε εδώ πέρα το άρθρο... https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/
Διάβασε και αυτό που μιλάει για τα κοκατιλ! https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-Κοκατίλ-cockatiel-nymphicus-hollandicus.1431/
Διάβασε και αυτό το άρθρο που μιλάει για τα κλουβιά των παπαγάλων να χεις μια ιδέα... https://community.petbirds.gr/threads/Κλουβιά-για-παπαγάλους.29086/και περίμενε πιο αναλυτικές απαντήσεις...
Σου εύχομαι με το καλό να βρεις τον παπαγάλο που θέλεις και με το καλό να τον αποκτήσεις...
Καλή συνέχεια!
 
Μα και βεβαια καραντινα 😀 ποτε δε ξερουμε! Περιμενω να βρω τον καταλληλο και απο ατομο εμπιστοσυνης γιατι πλεον δεν υπαρχει εμπιστοσυνη γιατι ενα χομπυ εχουμε και πλεον καταστρεφεται... Επισης περιμενω να βρω και αυτο που θα μου κανει κλικ σαν χαρακτηρηα ξερ ποτε θα το δω και θα πω αυτος η αυτη ειναι γιατι φαινεται ο δευτερος εαυτος σου ποιος ειναι 😀 μακαρι να πανε ολα καλα και να τον την παρω συντομα!
 
Με το καλό να διαλέξεις και να αποκτήσεις ένα υγιές cockatielάκι!
Οι προδιαγραφές για το κλουβί, βρίσκονται σ' αυτό το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Κλουβιά-για-παπαγάλους.29086/, για ό,τι θα θελήσεις να ρωτήσεις, λεπτομέρειες, τιμές κτλ άνοιξε θέμα στην φροντίδα παπαγάλων.
Πρόσεξε και το σημείο που θα διαλέξεις για να βάλεις το κλουβί https://community.petbirds.gr/threads/Επιλογή-θέσης-κλουβιού-στο-σπίτι.25549/
Δεν θα το έλεγα ψυχαγωγία ακριβώς, τα πουλιά έχουν ανάγκη από ένα σταθερό καθημερινό πρόγραμμα, μια ρουτίνα, που σ' αυτήν θα περιλαμβάνεται και μια επαφή μαζί σου τουλάχιστον 1-2 ώρες.
Τις υπόλοιπες ώρες για να εκτονώνει την ενέργειά του, του προσφέρεις μικρά αυτοσχέδια παιχνίδια, που παίζοντας τα καταστρέφει.
Μια προσεκτική και πλήρης διατροφή καθώς και μια φυσιολογική καθαριότητα, αποτρέπει τον κίνδυνο ασθενειών που να οφείλονται σ' εσένα και τις πιθανές αμέλειές σου. Πρέπει επίσης κάποιες μέρες της εβδομάδας για λίγα λεπτά να το βλέπει ο ήλιος ή να αγοράσεις ειδική λάμπα ακτίνων uvb.
Φρόντισε το πουλί που θα πάρεις να είναι άνω των 3 μηνών και θα μπορούσε να είναι και ήμερο ή σχετικά ήμερο. Απόφυγε ταΐσματα στο χέρι και βρες έναν καλό και καθαρό εκτροφέα.
Η εκπαίδευσησ την ουσία είναι, πως θα αποκτήσουμε μια καλή σχέση με τον παπαγάλο μας.
Διάβασε αυτά και θα έχουμε τον καιρό να τα λέμε
https://community.petbirds.gr/threads/Συμπεριφορά-και-επικοινωνία-των-παπαγάλων.27822/
https://community.petbirds.gr/threads/Εκπαίδευση-παπαγάλων-εξημέρωση.5707/
Ρώτησε ότι άλλο θέλεις και κράτα και τον οδηγό φροντίδας παπαγάλων, που έχει όλα τα άρθρα που χρειάζεσαι, να τα διαβάζεις σιγά-σιγά.
Υπομονή χρειάζεται και διάβασμα χρειάζεται :)
 
Μαρια ενα σιγουρο τωρα που εφυγα απο το πολυ μπουγιο των δραστηριοτητων μιας και τελειωσα τα Αγγλικα θα χω και χρονο παραπανω απο 2 ωρες μιας και θα διαβαζω και μαζι του νομιζω το να με ακουει να διαβαζω βιβλια δε θα του νε ευχαριστο μιας και ειμαι βιβλιοφαγος 😀 πιστευω θα διαλεξω εναν ηρεμο χαρακτηρα στο κοκατιλακι μου μιας και παντα με την 1η ματια καταλαβαινα ποιο ειναι... φετος να δουμε θα ναι η χρονια μου με τον μικρο φιλο! Ελπιζω να βρω εκτροφεα ακομα και απο την σελιδα να ναι ακομα καλυτερα
 
Καλησπερα.
Μπηκες δυναμικα στον χωρο των πουλιων ετσι; χαχα και πολυ καλα κανεις :)
Λοιπον για να απαντησω στις ερωτησεις σου.
1) Διαβασε εδω λιγα πραγματα για το κλουβι που θα σε βοηθησουν.
Καλο ειναι το κλουβι που θα παρεις να εχει υψος, μιας και οι παπαγαλοι ειναι πουλια που τους αρεσει το σκαρφαλωμα.
Καλες διαστασεις θα ηταν 60x50×70.
Στο περιπου σου λεω. Βασικα να εχεις στο μυαλο σου οτι εχουν μακρια ουρα και δεν πρεπει να ακουμπαει στα καγκελα γιατι θα χαλασει.
2)Οι παπαγαλοι ειναι πολυ εξυπνα ζωα που πρεπει συνεχεια να εχουν κατι να ασχολουνται για να ακονιζουν το μυαλο τους.
Μπορεις να του φτιαχνεις παιχνιδακια με απλα υλικα, οπως χαρτι, καλαμακι, ξυλαρακια, κουκουναρι κλπ.
Αν ψαξεις εδω μεσα θα βρεις και ομορφες ιδεες για κατασκευες απο τα μελη μας :)
Μπορεις να διαβασεις εδω:
https://community.petbirds.gr/threads/Παιχνίδια-για-παπαγάλους.17868/
https://community.petbirds.gr/threa...δια-παπαγάλων-ιδέες-και-κατασκευές-μου.18387/
https://community.petbirds.gr/threads/Χειμερινές-κατασκευές-παιχνίδια-για-parrotlet.28937/
για να παρεις καποιες ιδεες :)

3)Οσον αφορα την υγεια να ξερεις οτι ολα ξεκινανε απο την καλη διατροφη.
Πρεπει να τρεφεται πλουσια και σωστα για να παιρνει τις απαραιτητες βιταμινες.
Επισης να προσεξεις στο μερος που θα ειναι το κλουβι να μην εχει ρευματα και φυσικα το καλοκαιρι να το βγαζεις λιγη ωρα στον ηλιο (ποτε ομως τις πολυ καυτες ώρες).
Επισης ενας σημαντικος παραγωντας ειναι και η σωστη ψυχολογια.
Αν πχ ξαφνικά σταματησεις να ασχολεισαι μαζι του τοτε θα εχει προβληματα επειδη ειναι ενα κοινωνικο ζωο που αποζηταει την παρεα.
4)Δεν καταλαβαινω γιατι να ειναι αγριο αν το παρεις απο εκτροφεα..
Ισα ισα οι εκτροφεις μετα απο καποιο διαστημα τα παιρνουν απο τους γονεις και τα ταιζουν στο χερι για να ειναι φιλικα και εξοικιωμενα με το ανθρωπινο χερι :)
Να ψαξεις καποιον καλο εκτροφεα και να παρεις το μικρουλι σε ηλικια 3 μηνων.
Παρολα αυτα εσυ μπορεις να διαβασεις για την εκπαίδευση τους και εδω επισης ειναι ο οδηγος παπαγαλων που ειναι καλο να διαβασεις.
5) Παπαγαλοι= υπομονη 😉

Οτι αλλο θελεις εδω ειμαστε!

Ps Τωρα ειδα τις υπολοιπες απαντησεις! Εψαχνα να βρω τα λινκς και αργησα να ποσταρω το δικο μου 😀. Σορρυ, τωρα φαινεται σαν να επαναλαμβανομαι
 
Και δικιο εχεις δυναμικοτατα 😀! Παμε να δουμε τωρα για το νεο μελος οικογενειακα θα ψαξουμε και θα κανουμε αναζητησεις!
 
Back
Top