Αγορά Ψάχνω για αγορά Blue Fronted Αμαζονίου

Δεδομένου ότι οι αμαζόνες αναπαράγονται αποκλειστικά εποχιακά (την άνοιξη) ίσως δεν σταθείς και πολύ τυχερός/ή αυτή την περίοδο. Ρώτα στο εκτροφείο που σου πρότεινε η Σίσσυ, κανονικά ο Ηλίας έχει.
 
Ευχαριστω πολυ παιδια θα ρωτησω! Το γνωριζω οτι αναπαράγονται την ανοιξη ωστοσο δε με πειραζει να ειναι μεγαλυτερο απο 1 ετους αρκει να ειναι ηρεμο.Βρηκα καποιο το οποιο ο κατοχος λεει οτι ειναι 14 μηνων αλλα δε φοραει δακτυλιδι οποτε δε το πηρα...
 
Ευχαριστω πολυ παιδια θα ρωτησω! Το γνωριζω οτι αναπαράγονται την ανοιξη ωστοσο δε με πειραζει να ειναι μεγαλυτερο απο 1 ετους αρκει να ειναι ηρεμο.Βρηκα καποιο το οποιο ο κατοχος λεει οτι ειναι 14 μηνων αλλα **δε φοραει δακτυλιδι οποτε δε το πηρα...

*Έχε υπ΄όψιν σου πάντως ότι ένα ταϊσμένο=ήμερο πουλί, ταΐζεται για να πουληθεί... Οπότε (λογικά) εάν έχει ''ξεμείνει'' σε αυτή την ηλικία (μεγάλο δηλ) στο εκτροφείο, το πιθανότερο είναι να έχει αγριέψει (ποιος θ΄ασχοληθεί ως pet μαζί του, άλλη είναι η δουλειά τους),
ή κάποιο πρόβλημα μπορεί να έχει
**Και πολύ καλά έκανες!
 
Ναι το εχω περασει με ενα μονκ που εχω τον πηρα 8 μηνων κ ηταν αγριμι... Τον εχω τρια χρονια κ τωρα ειναι αρνακι μετα ομως απο πολυ αγαπη κ υπομονη κ πηγαινοντας με τα νερα του. Ηταν ταισμενος στο χερι αλλα επειδη ειχε ενα προβλημα στο δακτυλακι του δε τον ηθελε κανεις κ ξεμεινε κ αγριεψε... Τωρα ειναι ενας γλυκας μιλαει ζηταει χαδια απιστευτος.
 
Οπότε (λογικά) εάν έχει ''ξεμείνει'' σε αυτή την ηλικία (μεγάλο δηλ) στο εκτροφείο,
Σίσσυ αν έχει γεννηθεί φέτος την άνοιξη (περίπου Μάιο) δεν θα είναι πάω απο 6 μηνών (και λέω και πολύ) το πουλί. Προσωπικά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει τέτοιο θέμα.

@alanfer23 μπορείς σαφώς να ζητήσεις να το δεις προτού αποφασίσεις αν θα το πάρεις.
 
Σίσσυ αν έχει γεννηθεί φέτος την άνοιξη (περίπου Μάιο) δεν θα είναι πάω απο 6 μηνών (και λέω και πολύ) το πουλί. Προσωπικά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει τέτοιο θέμα.
Φυσικά συμφωνώ με αυτό που αναφέρεις Ανέστη😉
:)αναφερόμουν στο...
...ωστοσο δε με πειραζει να ειναι μεγαλυτερο απο 1 ετους αρκει να ειναι ηρεμο.
 
@Sissy σχετικά με αυτό που αναφέρει το μέλος (σόρυ αλλά δεν μας έχεις πει κι όνομα :)
δε με πειραζει να ειναι μεγαλυτερο απο 1 ετους αρκει να ειναι ηρεμο.
να συμπληρώσω ότι αν ψάχνει αμαζόνα με καλή ικανότητα ομιλίας (γι'αυτό διάλεξε αυτό το είδος) ίσως να μην περιμένει θαύματα με πουλί που έχει κλείσει το 1 έτος σε εκτροφείο. Τα αμαζονάκια είναι σφουγγάρια απο 3 μηνών και μέχρι 2 ετών η ικανότητα τους να μαθαίνουν καινούρια πράγματα είναι στο ζενίθ της. Σαφώς και μαθαίνουν και μέχρι πολύ αργότερα αλλά πρέπει η ικανότητα τους να έχει εκπαιδευτεί απο μικρή ηλικία. Αν απο αυτά τα 2 χρόνια έχεις "χάσει" το 1 (που προσωπικά θεωρώ βασικό) δεν λέω ότι δεν θα μιλήσει αλλά αν αυτό είναι σημαντικό κριτήριο στην επιλογή κάποιου απλά λέω ότι καλό είναι να το έχει υπόψιν του.

Επίσης να περιμένεις νεύρα, φωνές και αλλοπρόσαλλη ίσως συμπεριφορά κοντά στην ενηλικίωση (περίπου 4-5 χρονών). Το καλό με τις αμαζόνες είναι ότι έχουν ξεκάθαρα σημάδια της διάθεσής τους και σχεδόν πάντα σε προειδοποιούν για το αν είναι καλή ιδέα αυτό που τους ζητάς. :)
 
Αγγελος ειναι το ονομα μου παιδια. Εχω διαβασει αρκετα πραγματα για τα Amazon γνωριζω κ για την "εφηβεια"τους κ για τα ορμονικα τους. Σαφως κ με ενδιαφερει η ομιλια αλλα κυριως να ειναι υγιη το πουλι κ για υτο το θελω μικρο σχετικα ωστε να του προσφερω σωστη διατροφη κ συνθηκες διαβιωσης και ελεγχο στον πτηνιατρο μου καθε χρονο. Με λιγα λογια θελω να ξερω το ακριβες ιστορικο του. Ξερω επισης τα προβληματα που προκυπτουν απο λαθος ταισμα με κρεμα..
 
και ελεγχο στον πτηνιατρο μου καθε χρονο.
Άγγελε, θέλεις να μας αναφέρεις ποιος είναι ο γιατρός που γνωρίζεις; (μπορείς, ελεύθερα ν΄αναφέρεις όνομα) :)
 
Ευχαριστώ! Τον έχω προσθέσει και στην λίστα μας :) #34
Αν και δεν βλέπω να υπάρχει στην συγκεντρωτική λίστα στην αρχή του θέματος
(νομίζω πως πρέπει να λείπουν κι άλλοι) @Stavros
 
Back
Top