Αγορά Ψάχνω εδώ και μέρες να αποκτήσω ένα καναρίνι

birdenthusiast

PB New Member
Εγγραφή
31 Οκτ 2018
Μηνύματα
96
Καλησπέρα! Ψάχνω εδώ και κάποιες μέρες να αποκτήσω ένα καναρινάκι, γιατί μου αρέσει η φωνή τους. Έχω ψάξει για κοινά καναρίνια και τιμπράντο, αν και θα ήθελα να αποφύγω τα τιμπράντο, γιατί έχουν ιδιαίτερα έντονη φωνή. Επιπλέον το τραγούδι των καναρινιών χρώματος και τύπου με καλύπτει. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάποιο πουλάκι στην αγορά που να είναι υγιές και να κελαηδάει. Θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει;
 
το τραγούδι των καναρινιών χρώματος και τύπου με καλύπτει.
Αν σε καλύπτουν οι φωνές από τα καναρίνια χρώματος και τύπου είναι απορίας άξιο πως ακόμη δεν έχεις βρει.
Υπάρχουν πάρα πολλά.. και σε χαμηλές τιμές.
Περίμενε και πιστεύω πως θα βρεις ακόμη κι εδώ.
 
Οσα καναρινια εχω αγορασει φροντιζα πριν το κανω, να προσπαθω να τα ακουσω και να τα (οσο κι αν σου φαινεται περιεργο) συμπαθησω.. Υπαρχει ενα γνωστος "πετσοπας" οπου αγοραζω τις τροφες μου για χρονια αλλα εχω και το θαρρος να πινω κι ενα καφε στο μαγαζι του. Στον καφε λοιπον παρατηρω.. Ακουω.. Βλεπω συμπεριφορες και διαλεγω αυτο που μου αρεσει ή αυτο που νιωθω οτι μπορει να με προτιμα. Γιατι (οσο κι αν σου φαινεται περιεργο και αυτο) εχουν και τα καναρινακια τις προτιμησεις τους.. Ενα παιχνιδαριακο τσιου σε τονο που θα διεγειρει το νευροσυμπαθητικο μου συστημα ειναι αρκετο για να θεωρησω οτι.. Του αρεσω :)Τουλαχιστον ετσι μου αρεσει να παραθυμιαζομαι εγω 😉

Καλη τυχη στην επιλογη σου και να ξερεις οτι, οποιο και να επιλεξεις εαν το φροντιζεις σωστα θα στο ανταποδωσει τα μεγιστα!
 
Έσπευσα να καταθέσω την εμπειρία αυτή της αναζήτησης που έκανα στο forum, διότι ασχολούμαι με τα ζεβράκια. Εύκολα βρίσκει κάποιος τα πουλάκια αυτά, γιατί είναι ανθεκτικά και αναπαράγονται εύκολα. Δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία στα καναρίνια. Διάβασα τα γενικά κριτήρια ασφαλούς επιλογής και αγοράς πουλιών στα άρθρα της ιστοσελίδας, καθώς και προηγούμενες συζητήσεις για την αγορά πουλιών. Σίγουρα όμως οι εμπειρικές γνώσεις ανθρώπων που ασχολούνται συστηματικά είναι πάντα πολύτιμη βοήθεια. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω πέρα από αυτά που διάβασα στα άρθρα. Έγραψα λοιπόν με την επιφύλαξη ότι μπορεί να ειπωθεί κάτι περισσότερο ή πιο συγκεκριμένο σε θέματα υγείας, εμφάνισης, φωνής από έμπειρους ανθρώπους. Το ψυχολογικό υπόβαθρο που περιβάλλει την αγορά ενός νέου φτερωτού φίλου παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο σε πολύ προσωπικό επίπεδο.
 
το τραγούδι των καναρινιών τύπου με καλύπτει. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάποιο..
επικοινώνησε με το μέλος vasilliotsom.. έχει πολύ καλά gloster, με άριστες διακρίσεις φέτος και πίστεψε με.. Θα σε κερδίσουν οι "μπαλίτσες''. Για δες εδώ..
https://community.petbirds.gr/threads/Δύο-κορόνα.33577/
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top