Γενικά Ψάχνω ιδέες για bird feeder

Γεωλογίσκος

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους και όλες! Ελπίζω να είστε καλά.
Δεν έχω πουλιά δικά μου, αν και μου αρέσουν πάρα πολύ. Ο λόγος είναι ότι δε μου αρέσει η ιδέα του κλουβιού.
Εδώ και καιρό όμως ψάχνω ιδέες για bird feeder, μπας και προσελκύσω κάνα πουλάκι στο μπαλκόνυ.
Ξεκίνησα λοιπόν με ένα ανοιχτό, αδιάφανο κουτί nescafe (έχει μείνει το ασημί χρώμα, βγάζοντας το αυτοκόλλητο πλαστικό με την επωνυμία), κρεμασμένο οριζόντια, αιωρούμενο ελεύθερα και έβαλα μέσα ψίχουλα. Δεν φαίνεται να το έχει πλησιάσει όμως κάποιο πουλί εδώ και 10 μέρες.
Τι κάνω λάθος;
Μήπως να έφτιαχνα εκείνο το bird feeder από διάφανο πλαστικό μπουκάλι; Μήπως φταίει η τροφή;
Αναμένω τις χρήσιμες συμβουλές σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γεωλογίσκος

Γεια σου Γεωλογίσκο καλώς ήρθες!
Πολύ ωραία η πρόθεσή σου. Διάβασε κάποια θέματα και ίσως βρεις τις απαντήσεις σου
Τροφή στα άγρια πουλιά το χειμώνα | PetBirds
Ταΐστρες κήπου και η αποτελεσματικότητά τους | PetBirds
Ξύλινες ταΐστρες κήπου
Ταιστρα κήπου από ένα καπάκι | PetBirds

Υ. Γ. Βάλε το όνομά σου στο προφίλ σου να διευκολυνθούν οι συνομιλίες μας.

Ναι ναι, τα διάβασα τα thread. Είναι πολύ ενδιαφέροντα. Απλά έλεγα μήπως είχε κανείς εμπειρία για την αποτελεσματικότητα του μεταλλικού κουτιού ως bird feeder (κάτι τέτοιο έχω κάνει):

n.webp

Παίζει να το φοβούνται όπως συμβαίνει κάποιες φορές με τα κρεμάμενα cd ή φταίει ότι δεν βλέπουν τι έχει μέσα;
Μαρία, πειράζει αν αφήσω το nickname; Για την ιστορία, το "nickname" απαντά στην ερώτησή σου 😉

Μπα δε νομίζω... είναι θέμα ημερών να το συνηθίσουν. Εμένα τα σπουργίτια τσιμπολογούν τις κροκέτες σχεδόν από το στόμα του σκύλου μου... κι αυτός απλά τα κοιτάει.

Υπαρχει μια επιλογη στις ρυθμισεις του προφιλ στην οποια βαζεις το πραγματικο ονομα και εμφανιζετε στις πληροφοριες κατω απο την εικονα σου στα αριστερα.

Ωραία ιδέα είναι, εσύ που τα έχεις κρεμάσει; Έχεις κήπο που έρχονται πουλάκια; Ή στο μπαλκόνι αιωρούμενα. Γιατί πρέπει να σκέφτεσαι πριν τα κρεμάσεις και το φυσικό σημείο που θα σταθεί το πουλί και ως εκ τούτου θα προσέξει το αντικείμενό σου. Δύσκολα θα έρθει από το πουθενά να περιεργαστεί κάτι που κρέμεται.
Το νικ εννοείται θα παραμείνει. Απλά πηγαίνοντας προφίλ, προσωπικές λεπτομέρεις, βάζεις και ένα όνομα. Αλλά θέλεις να σε "φωνάζουμε" Γεωλογίσκο; ΟΚ.

Κήπο με δυο μεγάλες ελιές έχω, αλλά είναι στα πλάγια του μπαλκονιού. Ακριβώς μπροστά από το μπαλκόνυ κ κάνα μέτρο ψηλότερα περνούν τα καλώδια της ΔΕΗ (καθημερινά βλέπω πουλάκια να κάθονται στο στύλο). Η αλήθεια είναι ότι δεν τους έβαλα κάτι για να μπορούν να σταθούν. Νόμιζα ότι θα πετούν, θα πλησιάζουν, θα παίρνουν τροφή και θα φεύγουν. Μάλλον θέλει επανασχεδίαση η ιδέα χεχε, έχεις δίκιο Μαρία.
Με το Νίκος δεν έκανε κανείς καριέρα (εκτός από τον Greek) 😀.
Εκτός και αν έχεις προηγούμενα με τους γεωλόγους, Μαρία 😛

Λοιπόν παιδιά, είμαι πολύ χαρούμενος! Μόλις μου απονεμήθηκε ένα trophy! 😀
Θέλω να ευχαριστήσω το σκηνοθέτη μου, την φουκαριάρα τη μάνα μου, τις χελώνες μου και όλους εσάς που πιστέψατε σε μένα! Αυτό το βραβείο το αφιερώνω σε σας! 😛

Καλώς ήρθες Νίκο και μπράβο σου για την όμορφη σκέψη σου! Όποια κατασκευή και να αποφασίσεις να κάνεις, θα σου πρότεινα (αν μπορείς φυσικά) να πας να πάρεις σποράκια χύμα από πετ σοπ.. Θα τα τιμήσουν δεόντως!

*έτσι για την ιστορία να πω πως σε πάρα πολλές πόλεις του εξωτερικού, φτιάχνουν μπάλες από δίχτυ και βάζουν μέσα σποράκια, τα κρεμάνε στα δέντρα και κάθε λογής πουλάκι τρέφεται από αυτές! (ενώ οι Έλληνες βάζουν σκέτο δίχτυ για να τα πιάνουν 😡 -> OFF TOPIC)

Λοιπόν παιδιά, είμαι πολύ χαρούμενος! Μόλις μου απονεμήθηκε ένα trophy! 😀
Θέλω να ευχαριστήσω το σκηνοθέτη μου, την φουκαριάρα τη μάνα μου, τις χελώνες μου και όλους εσάς που πιστέψατε σε μένα! Αυτό το βραβείο το αφιερώνω σε σας! 😛
😀 σου εύχομαι να τα εκατοστήσεις! 😛

Αλίκη, ευχαριστώ για την πληροφορία. Ήθελα να μάθω κ τι πρέπει να τους βάζω. Πλάκα πλάκα, ψάχνοντας αυτές τις μέρες στο δίκτυο, είδα αυτό το δίχτυ που λες. Φάση είχε το πώς έτρωγε μέσα από την μπάλα!

Βγαίνει κ σε κουραμπιέ; :)
Φυσικά! Μπορείς να τα κάνεις μπάλες σαν κεφτέδες ή κουραμπιέδες και αφού στεγνώσουν και τελειώσει με όλη τη διαδικασία να τα βάλεις σε διχτάκι και να τα κρεμασεις! 👍

Επειδη εγω με τις γατες που εχω στον κηπο, εχω τον καημο μου που δεν μπορω να ταισω αγριοπουλια, σε συμβουλευω να προσεξεις πολυ το που θα κρεμασεις την ταιστρα. Καλυτερα ειναι στη μεση ενος συρματος τεντωμενο απο δεντρο σε δεντρο ωστε να μην μπορει να το φτασει καποια γατα.

Και μια εικονα που εχει πολυ πλακα ωστε να μην καταληξει η ταιστρα για πουλια, να γινει ταιστρα γατιων.

[x]

Ευχαριστώ για το tip Ανέστη!
Παίδες, θα ήθελα και μερικές τεχνικές πληροφορίες: ας πούμε ότι κρέμασα το bird feeder μου, σωστά εξοπλισμένο, στο σωστό, ασφαλές σημείο. Άντε και έρχεται το πουλάκι και τσιμπάει. Στο πάτωμα του μπαλκονιού έχω μάρμαρο. Θα προκύψουν κουτσουλιές, σωστά; Ή εκεί που τρώνε, δε λερώνουν; Τι λύσεις υπάρχουν για το θέμα;

Εγώ πετάω του σπόους κατευθείαν στο έδαφος
Ευχαριστώ για το tip Ανέστη!
Παίδες, θα ήθελα και μερικές τεχνικές πληροφορίες: ας πούμε ότι κρέμασα το bird feeder μου, σωστά εξοπλισμένο, στο σωστό, ασφαλές σημείο. Άντε και έρχεται το πουλάκι και τσιμπάει. Στο πάτωμα του μπαλκονιού έχω μάρμαρο. Θα προκύψουν κουτσουλιές, σωστά; Ή εκεί που τρώνε, δε λερώνουν; Τι λύσεις υπάρχουν για το θέμα;
Φυσικά και θα λερώσουν. Για τις κουτσουλιές μπορείς να στρώσεις κάτω εφημερίδες η κάποιο χαρτόνι.

Στο μπαλκόνι δεν έχεις γλάστρες με φυτά; Γιατί τότε θα υφίστασαι πολύ λιγότερες κουτσουλιές.

Η πιο απλή ταΐστρα που μπορείτε να φτιάξετε μονοι σας. Χωρίς λεφτά και πολύ κόπο.
Ένα πλαστικό μπουκάλι 1,5-2 λίτρων με τρύπες και κλαδάκια κρεμασμένο έξω από το παράθυρο. Μέσα στο μπουκάλι βάζαμε ότι τροφή περισσεύει από τα παραδείσια και ότι αλλα άχρηστα η παλιά σπόρια είχαμε στο σπίτι. Τα πουλια το τίμησαν αρκετά όπως βλέπετε. Το χειμώνα ερχόταν κι πυρούλες).

01-21887.webp02-21887.webp03-21887.webp04-21887.webp07-21887.webp06-21887.webp05-21887.webp08-21887.webp

Σχετικά θέματα

Back