Φροντίδα Ψάχνω κτηνίατρο για κοπή ράμφους budgie

Antiateira

PB New Member
Εγγραφή
13 Αυγ 2022
Μηνύματα
104
Πόλη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κάθε 1,5-2μήνες το ράμφος από το budgie χρειάζεται κοπή. Ενώ το πήγαινα στον Σαντοριναιο, πλέον που έκλεισε το ιατρείο του, με πολύ κόπο βρήκα ένα pet shop για κοπή ράμφους. Όσους κτηνιάτρους πήρα τηλέφωνο, δεν αναλαμβάνουν. Σήμερα που κάλεσα για να ξανά κλείσω ραντεβού, με ενημέρωσαν ότι πλέον δεν έχουν κτηνίατρο.
Όποιος έχει πληροφορίες για κτηνίατρο ή pet shop που να αναλαμβάνει, παρακαλώ ενημερώστε με. Αφορά Θεσσαλονίκη είτε ανατολικά είτε έως το κέντρο.
 
Κάθε 1,5-2μήνες το ράμφος από το budgie χρειάζεται κοπή.
Απαραίτητα; Τα δικά μου έχουν νορμάλ ράμφος και δεν το έχουν κόψει ποτέ. Το σουπιοκόκκαλο και η πέτρα ασβεστίου δεν χρησιμεύουν στο να διατηρείται το ράμφος σε φυσιολογικά επίπεδα;
 
  • Like
Αντιδράσεις: kika
@KONSTANTINOS MICHAIL

Από τα τέλη του 2022, αν θυμάμαι καλά, πρέπει να του το έκοψα πρώτη φορά. Μέχρι τα μέσα του 2023 η 2η φορά. Από εκεί και ύστερα χρειάζεται περίπου κάθε 2 μήνες. Στο περίπου τώρα αυτά τα γράφω.
Πιθανότατα να έχει θέμα από τα πολλά φάρμακα που έχει πάρει λόγω των ασθενειών. Αρχές Καλοκαιριού λογικά γινόμαστε και 10 ετών.
Είναι υγιέστατο πλέον, προσέχουμε πολύ (βάρος , πατηθρες, αμαρα, κουτσουλιές κτλ) αλλά δυστυχώς το ράμφος χρειάζεται συνεχώς κόψιμο. Τα νύχια θα τα κόψουμε για 2η φορά.
Για αυτό το λόγο ψάχνω απεγνωσμένα.
Βρήκα ένα pet shop στο κέντρο αλλά τα πτηνά τα είχαν σε άθλια κατάσταση και δεν θέλω να το πάω. Είναι εμπειρικος αλλά και μόνο που είναι υπεύθυνος για την αθλιότητα των πτηνών, αρνούμαι.
 
@Antiateira μήπως μπορείς να απευθυνθείς στην κτηνιατρική του ΑΠΘ;
 
@MARY58 Δεν έχουν καθόλου καλές κριτικές και τους έχουν πεθάνει αρκετά ζωάκια.
Γενικότερα, όσοι είναι από Θεσσαλονίκη και έχουν εντοπίσει κάποιον καλό κτηνίατρο, καλό θα ήτανε να το αναφέρουν καθώς η λίστα από Θεσσαλονίκη είναι άκυρη. Εκτός από ένα που είναι Δυτική Θεσσαλονίκη που δεν γνωρίζω και δεν μπορώ και να πάω.
 
Back
Top