Γενικά Ψάχνω τον κατάλληλο παπαγάλο

vasiliki99

PB New Member
Εγγραφή
30 Οκτ 2023
Μηνύματα
9
Καλησπέρα σας ! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα από τα 3 είδη παπαγάλων ..
Monk,ringneck η moustache!
Θα ήθελα να μου δώσετε πληροφορίες σε σχέση με την ομιλία τους αν υπάρχει δυνατότητα ,με τον χαρακτήρα τους και τη φροντίδα τους ώστε να διαλέξω πιο είναι το κατάλληλο είδος για μένα !!
Να τονίσω ότι θα έχει να κάνει με πολύ κόσμο καθώς η οικογένεια μου είναι μεγάλη και ότι είναι το πρώτο παπαγαλάκι που θα έχω ..
 
Να πω πρώτα απ' όλα ότι τα Monk, τα Ringneck και τα moustache είναι μεσαίοι, αν όχι μεγάλοι παπαγάλοι. Απ' όσο ξέρω είναι όλα κοινωνικά και ομιλητικά είδη, αλλά για να μιλήσουν χρειάζονται τακτική εκπαίδευση. Επίσης αυτοί οι παπαγάλοι είναι θορυβώδη είδη και μπορεί να σας προξενήσουν πρόβλημα αν μένετε σε πολυκατοικία. Μπορούν να σας συμβουλέψουν και μέλη με πολύ μεγάλη εμπειρία (εγώ δεν έχω κανένα από αυτά τα είδη γιατί τα θεωρώ ακατάλληλα για αρχάριους και γιατί τα παιδιά ήθελαν μπάτζι γιατί τα θεωρούν πιο γλυκούλικα.) Εγώ προσωπικά λατρεύω τα Monk 😍! Επισυνάπτω και μερικά χρήσιμα άρθρα:









 

Συνημμένα

@KONSTANTINOS MICHAIL Από ότι φαίνεται για μονκ πάω και εγώ γιατί είναι πολύ αγαπησιάρικο σαν είδος …τα αλλά δυο είδη μου αρέσουν πολύ και εχουν και πολύ πλάκα αλλά το έχω ακούσει από πολλους ότι είναι πολύ απαιτητικοί σαν χαρακτηρες και πολύ θορυβωδης αν δεν γίνεται το δικό τους ..σε ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες 😍θα μου είναι χρήσιμες πριν τον αγοράσω ☺️
Έχω αγχωθεί πολύ κυρίως για την τροφή και το Ποσα παιχνίδια πρέπει να αγοράσω για να είναι αρκετά 🤷‍♀️πιο πολύ άγχος και από όταν πήρα το πρώτο μου σκυλι🤷‍♀️🤷‍♀️
 
Θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάτι …θέλω να αγοράσω έναν μονκ παπαγάλο ..έχω μιλήσει με εκτροφέα μου είπε μετά τον Φλεβάρη για μωράκι ! Μου έστειλε και μια κοπέλα ότι έχει 2 τελευταία 4 μηνων ημερα και θέλω να ρωτήσω προτείνετε να περιμένω η δεν έχει σημασία που είναι λίγο μεγαλύτερο το παπαγαλάκι σε ηλικία !
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Γενικά θεωρώ πιο ασφαλές ένα πουλάκι να δίδεται πλήρως απογαλακτισμένο, υπό την έννοια να τρέφεται επαρκώς από μόνο του. Έτσι λοιπόν και μια και τα δύο πουλάκια των 4 μηνών είναι και ήμερα, θα σου έλεγα να πας να τα δεις και αν σου κάνει κάποιο από τα δύο κλικ, το παίρνεις. Μόνο σκέψου να το έχεις σε ένα άνετο και όσο το δυνατό μεγαλύτερο κλουβί και αν έχεις άλλα πουλιά να το κρατήσεις 40 ημέρες καραντίνα.
 
Τα τεσσάρων μηνών ήμερα είναι πολύ καλή επιλογή! Τεσσάρων μηνών είναι πάλι πολύ μικρό και αφού θα είναι ήμερο θα δεθεί πολύ εύκολα μαζί σου. Θα πρότεινα όμως, αν είναι εφικτό, να παραλάβεις εσύ τον παπαγάλο για να επιθεωρήσεις και τις συνθήκες εκτροφής του. Επίσης θα πρότεινα να έχεις τα πάντα έτοιμα (κλουβί, παιχνίδια, πάρκο κλπ.) πριν πάρεις το πουλάκι.
Να και ένα χρήσιμο άρθρο για το τι να προσέξεις:
 
Λοιπόν χθες ανέβασα ένα ποστ όπου ρωτούσα αν αξιζει να παρω παπαγαλάκι μονκ 4 μηνών αντί για μωράκι ..σήμερα μίλησα με τον άνθρωπο και μου είπε ότι τα πουλάκια είναι πολύ ημέρα ήδη έχουν αρχίσει να λένε κάποιες λεξούλες ,μου είπε επίσης πριν του δώσω τα χρήματα να τους κρατήσω και τους δυο να δω πως θα είναι στο σπίτι μου να μου επιβεβαιώσει δηλαδή ότι είναι ήρεμα και μετά να του πω πιο θέλω να κρατήσω ..το θέμα είναι ότι δεν έχει δαχτυλίδι διότι δεν είναι εκτροφέας απλά του αρέσουν τα πουλιά και το κάνει σαν χόμπι … τι προτείνετε να κάνω ;;;
 
Πρώτα από όλα να πω ότι (και δεν "πάει" σε εσένα αυτό) με την καμία δεν θα έδινα ένα πουλί (πόσω μάλλον δύο) πουλιά για δοκιμή και να πάρω πίσω το ένα μετά....ειλικρινά αυτό δεν το καταλαβαίνω, εκτός κι αν ο εκτροφέας προσδοκεί ότι δεν θα μπορέσεις να αποχωριστείς στη συνέχεια κανένα από τα δύο, το οποίο και πάλι δεν μπορώ να το κατανοήσω. Τα πουλάκι να υποθέσω ότι δεν έχουν τεστ DNA που να υποδεικνύει το φύλο τους, έτσι λοιπόν αν τελικά δεν μπορέσεις να αποχωριστείς κανένα από τα δύο, και προκύψουν αντίθετου φύλου, μπορεί και να έχεις προβλήματα αιμομιξίας στο μέλλον, αλλά ίσως η φαντασία μου να καλπάζει.
Τον εκτροφέα πού τον βρήκες; Από αγγελία; Σε ρωτώ διότι κυκλοφορεί κι ένας επιτήδειος που άλλα λέει, άλλα συμφωνεί, άλλα κάνει και άλλα στέλνει. Αν είναι αγγελία και θέλεις, ανέβασέ την στο φόρουμ, να δούμε μήπως και πρόκειται για το ίδιο άτομο.
Επίσης, θα πας στον χώρο του να παραλάβεις το πουλί;
Ναι, προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να πάρω κάποιο χωρίς δαχτυλίδι, όμως να έχεις υπόψη σου ότι το συγκεκριμένο είδος είναι πλέον παρόν στην ορνιθοπανίδα της Ελλάδας, με την έννοια ότι ζουν κι αναπαράγονται ελεύθερα και έτσι μπορεί να κατεβάσει κανείς μικρά που έχουν γεννηθεί ελεύθερα από τις φωλιές τους, οπότε καλό θα ήταν να έβλεπες και τους γονείς τους, αν θα πας από εκεί.
 
@ianos ναι θα πάω από κει να τα παραλάβω ..μου είπε και τα δυο γιατί θέλει να μου δώσει και τα δυο σε καλύτερη τιμη επειδή έχει και αλλα ειδη πουλιών η αν θέλω το ένα να κρατήσω όποιον μου κάνει το κλικ..δεν έχει ανεβάσει αγγελία στο φβ όπου με βρήκε ..εγώ είχα κάνει ένα ποστ σε μια ομάδα και με βρήκε και μου έστειλε μήνυμα … και όχι λέει δεν ξέρει το φυλλο των παπαγάλων !!
 
Ύποπτα φαίνονται όλα αυτά. Πολύ πρόθυμος και ευγενικός μου φαίνεται. Και τα στοιχεία που μας είπες δεν κολλάνε και πολύ. Και δύο ίδιοι και άλλα πουλιά στον χώρο και πολύ μικρά και μιλάνε; Απ' όσο ξέρω τα Μονκ θέλουν πολύ και εντατική εκπαίδευση για να μιλήσουν, και η παρουσία άλλων πουλιών τα αποσπά. Σου ζήτησε μήπως να προπληρώσεις; Με προβληματίζει επίσης η απουσία δαχτυλιδιού. Αν ξέρει κάποιος πιο έμπειρος πώς να ξεχωρίσουμε την ηλικία των Μονκ εμφανισιακά, θα σε βοηθήσει πολύ. Μην αγοράσεις και κανένα υπερήλικο πουλάκι. Αν θέλεις στείλε και το προφίλ του χομπίστα εκτροφέα για να δούμε μήπως είναι αυτός στον οποίο αναφέρεται ο @ianos.
Συγνώμη που είμαι καχύποπτος😂
 
θα πάω από κει να τα παραλάβω
Βασιλική εφόσον θα πας εσύ στο σπίτι ακόμη καλύτερα.
Θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των παπαγάλων και των άλλων πτηνών.
Θα εστιάσεις στην καθαριότητα, και θα ζητήσεις να δεις και τους γονείς τους.
Εάν κάτι δεν σου αρέσει τους ευχαριστείς και φεύγεις.
Εάν όλα είναι καλά η γνώμη μου είναι να διαλέξεις ένα πουλάκι (όποιο σου κάνει καλύτερο κλικ) και να μην μπεις στην διαδικασία να πάρεις και τα δύο.
Δεν πειράζει εάν δεν έχει δαχτυλίδι, αρκεί να είναι υγιές.
Αν πρόκειται για τα κλασσικά monk, πράσινο - γκρι να μην δώσεις πάνω από 100€, και 80€ καλά είναι.
 
@vasiliki99
Δεν το λες και ευκαιρία.
Πολλά μου φαίνονται για ένα monk χωρίς δαχτυλίδι, τεστ DNA, και φυσικά χωρίς παραστατικό αγοράς.
Πώς πήγε η επίσκεψη σου;
Είδες τίποτα περίεργο;
Την τιμή πιστεύω ότι μπορείς να την διαπραγματευτείς, άλλωστε σ'αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος που περνά είναι υπέρ του αγοραστή.
 
@Vada δεν πήγα ακόμα είπαμε από την άλλη βδομάδα αλλά δεν ξέρω αν αξιζει τον κοπο ..το άλλο που ήθελα να πω είναι ότι τα πουλιά μιλούσαν ..δεν είναι λίγο νωρίς για να μιλάει 4 μηνών όπως μου είπε ;;
 
Ναι είναι! Το είπα και προηγουμένως. Ή θα είναι μεγαλύτερα απ' ότι σου λέει ή δεν μιλάνε και το λέει μόνο για να νομίσεις ότι είναι "κελεπούρι" κάτι το οποίο σίγουρα δεν ισχύει με αυτήν την τιμή! Ακόμη και αν είναι τέλεια τα πουλιά αλλά κάτι μικρό δεν σου αρέσει θα σου πρότεινα να φύγεις αμέσως. Όπως είπε και ο @ianos μην ξεχάσεις να ζητήσεις να δεις τους γονείς του! Μην δεχτείς δικαιολογίες του τύπου οι γονείς είναι άρρωστοι Είναι πρόβλημα αυτό με τους ελεύθερους παπαγάλους στην Αθήνα! Εγώ είχα πάει με τα παιδιά σε ένα άλσος και είδαμε 5 ringneck να πίνουν νερό. Και κάποιοι έξυπνοι πουλάν πανάκριβα τέτοια πουλιά που τα έχουν πιάσει με μια απόχη. Ας μην μιλήσω και για το Σχιστό. Θα μπορούσες να ψάξεις και για εκτροφέα εδώ στο forum. Στέλνω το ποστ με τους εκτροφείς καθώς και κάποιες αγγελίες. Αν δεν σε ικανοποιήσει το πανάκριβο "εκτροφείο" (μην με παρεξηγήσεις μπορεί να είναι και άριστοι εμπειρογνώμονες) απευθύνσου σε κάποιον. Εγώ προτείνω τον @μιχαλης91 γιατί κάνει αποστολές σε διάφορες πόλεις και πολλοί στο forum γνωρίζουν ότι τα πουλιά του είναι άριστα. (Εγώ δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά για τον επόμενο παπαγάλο σίγουρα θα τον εμπιστευτώ.)

https://community.petbirds.gr/threads/Εκτροφείς-Παπαγάλων-Μέλη-του-petbirds.24825/




 
Βρες έναν εκτροφέα που έχει τις minimum προϋποθέσεις να ονομάζεται εκτροφέας.
Οτιδήποτε διαφορετικό είναι λαχείο.
 
Back
Top