Αναπαραγωγή Ψέκασμα πριν την αναπαραγωγή καναρινιών

ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2014
Μηνύματα
240
Πόλη
Βούλα
Καλησπέρα στην παρέα, ποιά είναι η γνώμη σας πάνω στο θέμα πρόληψης ψείρας ή ότι άλλο εξωπαράσιτο, πριν την εξωτερική αναπαραγωγή καναρινιών; Πολλοί φίλοι μου πρότειναν ψέκασμα στο σβέρκο των καναρινιών EFFIPRO η' FRONDLINE (μία φορά) πριν τα ενώσω για ζευγάρι. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Καλό είναι πριν την αναπαραγωγή να προηγείται ένα προληπτικό ψέκασμα για τις ψείρες. Μπορείς να ψεκάσεις τα πουλιά, τη φωλιά και την τσόχα με κάποιο ελαφρύ σκεύασμα. Τα δύο σκευάσματα που αναφέρεις είναι αρκετά δυνατά και τα πουλιά την "ακούνε" για κάποιο μικρό διάστημα μετά τον ψεκασμό. Αν τα χρησιμοποιήσεις θα βάλεις μόνο μια σταγόνα στο σβέρκο κάθε πουλιού. Η υπερβολή των συγκεκριμένων σκευασμάτων μπορεί να αποβεί μοιραία. Σου εύχομαι καλή αναπαραγωγή!
 
Εγώ από την άλλη πλευρά δεν έχω ψεκάσει ποτέ, εδώ και κάμποσα χρονια και όλα καλά. Βέβαια το καλοκαίρι στο χαρτί που τους στρώνω ρίχνω σχεδόν παντα ξύδι και ίσως αυτο να απωθεί τις ψείρες, αλλά ίσως να ειναι και ιδέα μου. Φυσικά διατηρώ μικρό αριθμό πουλιων...
 
Ο μεγάλος αριθμός πουλιών, η γειτνίαση με αλλα πουλιά, οι επισκέψεις από άλλα άγρια πουλιά και το άσχημο ιστορικό, είναι παράγοντες που θα πρέπει να συνεκτιμηθούν στην προληπτική χρήση τέτοιων σκευασμάτων.
Αν οι παραπάνω λόγοι δεν συντρέχουν τοτε κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να πάμε σε ποιο ήπια σκευάσματα.
Διαφορετικά σε λίγα χρόνια θα έχουμε υπέρ παράσιτα που δεν θα τα ακουμπά τίποτε.
 
Οπωσδήποτε πριν την αναπαραγωγή χρήση αποπαρασιτικων !
Φέτος γνωστός μου έμπλεξε με κόκκινη ψείρα, 3 μήνες προσπαθούσε να καθαρίσει.
Έχασε και 3 πουλάκια, εφιαλτικό παιδιά, μη σου τύχει, ταλαιπωρία.
Προσωπικά και φροντλαιν θα εφαρμοσω στα πουλιά και ψεκασμα τα κλουβιά φωλιές κλπ.
 
Καλησπέρα, όντως πρέπει να τα βάλω σε μία ζυγαριά, για τα υπέρ και τα κατά! Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Στα κλουβιά με ποιο ήπιο σκέυασμα ή πάλι με φροντλαιν;
 
Το frontline δεν σκοτώνει την ψείρα.
Την απωθεί από τα πουλιά μέσω της κυκλοφορίας του αίματος.
Γι αυτό και χρειάζεται να βάζουμε μια σταγόνα απ' το φάρμακο απ ευθείας στο δέρμα του πουλιού. Μας βολεύει να το ρίχνουμε κάτω από τις φτερούγες του, στη "μασχάλη" τους αν μπορούμε να το πούμε έτσι.
Αν ψεκάσουμε τα σκεύη η το χώρο απλά ξοδεύουμε ένα πολύ καλό και ακριβό φάρμακο.
Το ίδιο ισχύει και για το άλλο συναφές σκεύασμα Effipro.
.
 
... Το chevitren της chevita?

Και εγώ αυτό χρησιμοποιώ, χρόνια τώρα, από τον Οκτώβριο δηλαδή που το ανακάλυψα... 😀
Μια φορά κάθε μήνα στην Μεγάλη Γενική Καθαριότητα ψεκάζω χώρους, κλουβιά χωρίς τα σκεύη και μπάνιο τα πουλιά...👍
Επίσης μόλις τους βάλω τις φωλιές θα ρίξω και ψειρόσκονη της Pinex.
Ελπίζω και εύχομαι να είναι αρκετά σε συνδιασμό πάντοτε με την γενικότερη καθαριότητα των εγκαταστάσεων.
 
Καλημέρα, έχω 5 καναρίνια, 2 παπαγαλάκια και λίγα παραδείσια. Μέχρι τώρα έπλενα με καυτό νερό και ξύδι τα κλουβιά και pinex στο κλουβί και σε διάφορα εξαρτήματα. Φέτος επειδή θα ασχοληθώ με την αναπαραγωγή των καναρινιών μήπως θέλει κάποια ενίσχυση στο θέμα ψείρας. Μέχρι τώρα πάντος δεν είχα θέμα. Το pinex λήγει που έχω από πέρυσι;
 
Ελπίζω και εύχομαι να είναι αρκετά σε συνδιασμό πάντοτε με την γενικότερη καθαριότητα των εγκαταστάσεων.
πολύ σωστά κινείσαι,Σπύρο..σε συνδυασμό πάντα με την τακτική εβδομαδιαία καθαριότητα!👍
ακριβώς τα ίδια κάνω και γω.. Και 3 χρόνια τώρα(φτου να μη μας ματιάσει κανείς) ποτέ δεν αντιμετώπισα το παραμικρό. 🙂
 
Εγώ όταν φτιάχνω τα ζευγάρια και τα βάζω στις ζευγαρώστρες χωρισμένα εκείνη την μέρα κάνω μια καλή γενική και ψεκάζω με Chevitren. Και τις τσόχες τις βουτάω σε διάλυμα Chevitren με νερό. Από κέι και πέρα μπορεί να ξαναψεκάσω σε κάποια από τις γενικές, αλλά πριν υπάρχουν αυγά ή φωλιές. Όταν η φωλιά στρωθεί ψεκάζω με Pinex Powder.

Και εγώ τον θεωρώ απαραίτητο τον προληπτικό ψεκασμό! Προσέχουμε για να έχουμε. :)
 
Προσωπικά σου συστήνω το FRONTLINE είναι το πιο αποτελεσματικό αλλά μια σταγόνα στο σβέρκο και ψειρόσκονη PINEX POWDER στη φωλία μόλις τελειώσει η ωοτοκία και πριν σπάσουν τα αυγά και θα είσαι καλυμμένη στο 100%.
 
PINEX POWDER στη φωλία μόλις τελειώσει η ωοτοκία και πριν σπάσουν τα αυγά
Το έκανα και εγώ αλλά έμαθα πως η σκόνη μπορεί να βλάψει το αυγό και τη ζωή που έχει μέσα του οπότε πλέον δεν το συνιστώ. Παουντερ μόλις στρωθει η φωλια και μετά αν χρειαστεί στους νεοσσους που μακάρι να μη χρειαστεί...
 
Back
Top