Ασθένειες Ψείρες σε φωλιά με νεοσσό

Πόπη Μπού

PB Member
Εγγραφή
25 Μαϊ 2008
Μηνύματα
748
Πόλη
Γλυφάδα
Καλησπερα σε ολους παρακαλω τη βοηθειας


η κανάρα μου έκανε τέσσερα αυγά και σήμερα μόλις έσκασε το 3ο μικρούλη...όμως με λύπη μου διαπίστωσα σήμερα ψείρες γύρω από τη φώλια τι πρέπει να κάνω είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει και δε ξέρω πως να αντιδράσω!βοηθήστε με φοβάμαι για τα μικρά δεν θέλω να τα χάσω!
 
erina αγώρασε ψυρόσκονη από το pet shop. Να την βάλεις στη φωλιά. Να το κάνεις ανα εβδομάδα. Η σκόνη είναι σε ένα λευκό μπουκαλάκι περίπου 7 εκατοστά ύψως. Την μάρκα δεν τη θυμάμε. Πάντος πήγενε στο pet shop και αγώραζε σκόνη γρήγορα γιατί τα μικρά μπορεί να ψωφίσουν αν τα αφήσεις έτσι.
 
αυτα που εχω στη διαθεση μου

tabernil insecticida spray
και
pinex powder της tafarm

τα εχω δοκιμασει όμως μόνο σε μεγάλα πουλιά. Τα μικρά είναι μολις 1 2 3 ημερών δεν θα τα βλάψει το φάρμακο;να τα ψεκάσω και αυτά; και πιο να χρησιμοποιήσω;
 
Το "pinex powder" της tafarm δεν το ξέρω αλλά το άλλο υπάρχει κι εδώ: Πίνακας φαρμακευτικών σκευασμάτων Tabernil

Τα μικρά έχουν ψείρες ή η φωλιά εξωτερικά; Θα σου πρότεινα να καθαρίσεις σχολαστικά ολόκληρο το κλουβί... Τους νεοσσούς μην τους ψεκάσεις αν δεν έχουν ψείρες.
 
Εγώ σε παρόμοια περίπτωση θα έκανα το εξής. Θα αφαιρούσα όλη την φωλιά και θα έβαζα στην θέση της τσόχα αφού πρώτα θα την είχα ψεκάσει απο κάτω με reppeli neem, ή στην περίπτωση που δεν είχα με κάποια σκόνη.
 
Εγώ σε παρόμοια περίπτωση θα έκανα το εξής. Θα αφαιρούσα όλη την φωλιά και θα έβαζα στην θέση της τσόχα αφού πρώτα θα την είχα ψεκάσει απο κάτω με reppeli neem, ή στην περίπτωση που δεν είχα με κάποια σκόνη.
Μαλλον αυτο θα κανω αλλα το 4ο αυγο δεν εχει σκασει ακομη! Επισης σε κανενα pet eδω κοντα δεν μπορω να βρω τσοχα... Τι αλλο μπορω να βαλω στη φωλια, καινουριο νημα ισως;
 
Erina μπορείς να κάνεις αυτό που λέει ο Γρηγόρης και να βάλεις καινούργιο νήμα στην φωλιά αφού θα το έχεις ψεκάσει με κάπιο σπρέι που είπαν τα παιδιά ποιό πρήν και επίσης θα ψεκάσεις την φωλιά και τους γονείς! Αυτό πρέπει να το επαναλάβης σε μία εβδομάδα ξανά!
 
Ερινα παραθετω αυτο που εριξα εγω πανω σε νεοσσους 7-8 ημερων
χωρις κανενα προβλημα εβγαλα το νημα εβαλα καινουργιο με χοντρες στρωσεις σε στρωματα πουδρα- νημα - πουδρα και εριξα και πουδρα πανω στους νεοσσους τους εκανα κατασπρους, απεφυγα μονο το κεφαλι

εαν καιγεσαι εχω ενα μπουκαλακι εδω για αυριο

Θα προτεινα να μην ψεκασεις καθολου ειδικα την μανα και τη φωλια
τα σπρευ ειναι δυνατα για τα μικρουλια ακομα και οταν δεν τα ψεκασεις απευθειας, γνωμη μου παντα

ΜΦΧ
Πανος
 

Συνημμένα

  • MVC-031F.webp
    MVC-031F.webp
    26,4 KB · Προβολές: 100
  • MVC-032F.webp
    MVC-032F.webp
    22,3 KB · Προβολές: 94
  • MVC-033F.webp
    MVC-033F.webp
    48,1 KB · Προβολές: 98
Η διαδικασία που ακολούθησα


Πάρα πολύ προσεκτικά έβγαλα τα μικρά ( μαζί με το νήμα φυσικά)από τη φωλιά. Και τα έβαλα κάτω από μια λάμπα ώστε να είμαι σίγουρη ότι θα είναι ζεστά αφού αναγκάστηκα να σηκώσω τη μητέρα.Ύστερα έβγαλα τους γονείς από το κλουβί…και τους έβαλα προσωρινά σε ένα άλλο.
Αφού έκανα το κλουβί χίλια κομμάτια,( πατήθρες, ταΐστρες, κυγοθήκες, ποτίστρες, φωλιά) και τα λοιπά, το απολύμανα με εξαιρετική προσοχή πάρα πολύ καλά, με chevi-tren. Το ξέβγαλα επίσης πολύ καλά. Μετά έπιασα τη μανά και το πατέρα και τους ψέκασα με tabernilinsecticidaspray.
Έβαλα τους γονείς στο κλουβί και μετά έραψα την τσόχα πάνω στη φωλιά, για να είναι σταθερή….έριξα μέσα στη φωλιά pinex powder της tafarm.
Τώρα τα πουλάκια μου είναι μια χαρά και μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Τα-πρώτα-μου-μικρά-καναρινάκια-για-το-2009.10068/
Επίσης η μεταφορά των πουλιών από το νήμα στη φωλιά ήταν δύσκολη και έγινε με αποστειρωμένα γάντια.
Υ. Γ σας ευχαριστω πολυ ολους για τις συμβουλες σας!
 
Ερίνα, ξεβγαλες τα κλουβιά αφού τα είχες ψεκάσει με το chevi tren; 😕 Nομιζω πως το συγκεκρινέμο φάρμακο δεν ξεβγάζεται αλλα παραμενει και στεγνωνει ως εχει (ψεκασμένο)...🙄 Εκτός και αν εννοεις οτι ξεβγαλες τις ταίστρες και τις ποτίστρες...
 
ναι τζινακι το ξεβγαλα καλα, γιατι δεν διαβασα πουθενα στις οδηγιες οτι δεν ξεβγαζεται...
λαθος;
 
chevi-tren

Καλημέρα erina. Το chevi-tren δεν το ξεβγάζουμε. Είναι απωθητικό για εξωπαράσιτα και οχι απολυμαντικό.
 

Συνημμένα

Back
Top