Φροντίδα Ψείρες στα παπαγαλάκια μου

JOANNA123

PB New Member
Εγγραφή
12 Απρ 2018
Μηνύματα
22
Πόλη
Καρδίτσα
Καλησπερα και απο εμενα. Εχθες λοιπον που καθαρισα τα παπαγαλακια μου παρατήρησα κατι μαμουνακια γκρι μικρουλια και μερικα ηταν κοκκινα και μόλις τα πάτησα εβγαλαν αιμα και καταλαβα οτι ειναι ψειρεσ. Πηρα το pirene spray της raff ψεκασα παντου απολυμανα τα κλουβια και το βραδυ που πηγα να τα δω η παπαγαλινα ειχε πανω της καμμια δεκαρια. Τα ψεκασα παλι και τα σκεπασα με ενα σεντονι να μη μου τα φαει τιποτα. Το πρωι που σηκωθηκα εβγαλα το σεντονι και εννοειται περπαταγαν πολλα.

Πηγα σε κτηνιατρο και μου εδωσε ενα που ειναι για σκυλους και μου ειπε να βγαλω τα πουλια να ψεκασω τα κλουβια να τα κλεισω σε σακουλες για 2 ωρες να τα ξανααπολυμανω και ετοιμα. Ομως τωρα που πηγα να τα πλυνω ακομα περπαταγαν. Το ξαναψεκασα και το ξαναεκλεισα. Τι αλλο να κανω ρε παιδια για να απαλλαγω;
 
Αν αυτό το φάρμακο που είναι για σκυλιά το λένε Frontline ή Effipro τότε η δράση τους δεν είναι άμεσα ορατή.
Πρώτα θα περάσει στο αίμα των πουλιών και στη συνέχεια θα απομακρύνει τα παράσιτα.
Ασφαλώς όμως πρέπει να έρθει αυτό το φάρμακο σε άμεση επαφή με το δέρμα των πουλιών για να δράσει και δεν αρκεί απλά να ψεκάσουμε πάνω στο φτέρωμα.
Είναι σαν αυτά που σου έγραψα το φάρμακο ή κάτι διαφορετικό.
Γράψε μας πως το λένε και πως έχεις κάνει εφαρμογή του φαρμάκου στα πουλιά.
 
Ναι το effipro ειναι. Κοιτα μου ειπε η κτηνιατρος να ψεκασω μια φορα πανω στα πουλια και να τα βαλω σε αλλο κλουβι. Μετα τα εριξα σπρευ ολα πατηθρες και ολο το κλουβι γενικα και μου ειπε να τα βαλω σε μεγαλες μαυρες σακουλες να τα ψεκασω και να τα αφησω δυο ωρες στον ηλιο να σκασουν ολα και τα αβγα και μετα να τα πλυνω καλα και να βαλω τα πουλια μεσα.
 
Αύριο πρωί θα πιάσεις ένα ένα τα πουλιά... και θα πατήσεις από μια μικρή δόση κάτω από τις φτερούγες. Για να "πιάσει" το φάρμακο το δέρμα.
Στα φτερά όσο κι αν ψεκάζεις πάει χαμένο.
Το ίδιο χαμένο είναι και το φάρμακο που ρίχνεις πάνω στα σκεύη και τον εξοπλισμό. Γιατί ακόμη και να τα πνίξεις με το υγρό.. Δεν θα κάνεις τίποτε..
Αυτό το είδος φάρμακο δρα μόνο μέσα από το αίμα των πουλιών...
 
Ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση. Αυριο πρωι θα τα ψεκασω παλι. Χτες ομως μου κανει εντυπωση γιατι τα ψεκασα με το spinex μετα τα σαπουνισα και εβαλα και ξυδι στα κλουβια και το βραδυ που τα ειδα ηταν γεματα. Υπαρχει καποιος τροπος για τα κλουβια να κανω κατι αλλο;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι...
Επείγει πρώτα να βάλεις στα πουλιά... Να τους αλλάξεις όλο τον εξοπλισμό με νέο καθαρό και τον παλιό θα τον απολυμάνουμε σε ισχυρότερα "δηλητήρια".
Σημαντική προϋπόθεση είναι να αλλάξεις και το μέρος που έχεις τα πουλιά

Σημείωση: Δε γράφουμε με κεφαλαία...
 
Η ψείρα θέλει σχολαστική καθαριότητα θα σου πρότεινα να ελέγξεις και την τροφή σου.
Θα την ελέγξω γιατί από αύτον που την πήρα μου είπε ότι και αυτός έχει πρόβλημα με τις ψείρες. Ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι.

Ναι...
Επείγει πρώτα να βάλεις στα πουλιά... Να τους αλλάξεις όλο τον εξοπλισμό με νέο καθαρό και τον παλιό θα τον απολυμάνουμε σε ισχυρότερα "δηλητήρια".
Σημαντική προϋπόθεση είναι να αλλάξεις και το μέρος που έχεις τα πουλιά

Σημείωση: Δε γράφουμε με κεφαλαία...
Ευχαριστώ πάρα πολύ θα τα κάνω όλα τώρα και συγνώμη για τα κεφαλαία δεν ήξερα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top