Φροντίδα Ψείρες στη φωλιά καναρινιών

Panagiotis staffy

PB New Member
Εγγραφή
13 Οκτ 2012
Μηνύματα
51
γεια σας. Έχασα δυο μικρά στην φωλιά και έβγαλα να πετάξω το νήμα και ήταν γεμάτο από ψείρες. Τι μπορώ να ρίξω στις άλλες φωλιές με αυγά και τι πάνω στα ζευγάρια ώστε να μην έχω πρόβλημα; και με τι μπορώ να ψεκασω τον χώρο χωρίς να διμιουργησω θέμα στα καναρίνια;
 
Μέσα στη φωλιά αφού σηκώσεις τα αυγά μπορείς να ρίξεις σκόνη για ψείρες.
Το χώρο και τον εξοπλισμό μπορείς να τον ψεκάσεις με κάποιο σπρέι, αφού βγάλεις πουλιά και όλα τα σχετικά με την τροφοδοσία.
Πάνω στα ενήλικα πουλιά μπορείς να βάλεις από μια σταγόνα frontline στη γυμνή μασχάλη τους, αφού ανασηκώσεις προσεκτικά τη φτερούγα τους
Υπάρχει φυσικά και το elector... είναι απίθανα αποτελεσματικό και σε μεγάλη διάρκεια... αλλά κοστίζει αρκετά (όσο τα άλλα τρία μαζί), αλλά το ρίχνεις όπως είναι χωρίς να χρειαστεί να κάνεις τίποτε από τα παραπάνω.
 
Αν ριξω στις φωλιες PINEX POWDER και βαλω στους γεννητωρες απο μια σταγονα FRONTLINE στο σβερκο και ψεκασω μια φορα με FRONTLINE τον πατο απο τα κλουβια θα εχω καποιο προβλημα;
 
Το frontline είναι πολύ ισχυρό φάρμακο κατάλληλο για θηλαστικά, που το χρησιμοποιούμε με ιδιαίτερη προσοχή ακόμα και σε γάτους και σκύλους.
Προσωπικά δεν θα το χρησιμοποιούσα επ' ουδενί σε πουλί. Το να ψεκάσω το κλουβί το θεωρώ εγκληματικό. Τώρα τι να σου πω... Περίμενε πιο τολμηρές απόψεις και αποφασίζεις.
 
Το frontline είναι πολύ ισχυρό φάρμακο κατάλληλο για θηλαστικά, που το χρησιμοποιούμε με ιδιαίτερη προσοχή ακόμα και σε γάτους και σκύλους.
Προσωπικά δεν θα το χρησιμοποιούσα επ' ουδενί σε πουλί. Το να ψεκάσω το κλουβί το θεωρώ εγκληματικό. Τώρα τι να σου πω... Περίμενε πιο τολμηρές απόψεις και αποφασίζεις.
οκ. σε ευχαριστω
 
ψεκασω μια φορα με FRONTLINE τον πατο απο τα κλουβια
Το συγκεκριμένο φάρμακο δεν δρα απ' ευθείας πάνω στα έντομα ως εντομοκτόνο αλλά λειτουργεί ως απωθητικό μέσα από το αίμα - οργανισμό των ζώων που το φέρουν.
Και μιλάμε για μια σταγόνα του σκευάσματος σε γυμνό μέρος (κάτω από τη φτερούγα) του καναρινιού κι όχι στο σβέρκο ή κάπου αλλού.
Αν ριξω στις φωλιες PINEX POWDER
Επίσης είναι ένα καλό εντομοκτόνο αλλά η δράση της εξαρτάται κι από το μέγεθος της προσβολής.
Αν δηλαδή έχει γεμίσει ο τόπος (έτσι το φαντάζομαι) με αυγά ψείρας, πόση βοήθεια θα μας προσφέρει η σκόνη και για πόσο;
 
τι σκευασμα μου προτεινετε να χρησιμοποιησω εκτοσ απο το elector και για τα ποθλια και για τισ φωλιεσ και για τον χωρο;[/QUOTE]
 
Σου πρότεινα τις λύσεις στο δεύτερο post.
Απλά να ξέρεις πως θα σε παιδέψουν πάρα πολύ και ασφαλώς ούτε λόγος πως θα τα καταφέρεις να τις εξαλείψεις με αυτά τα μέσα... σύντομα.
 
Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο δεν φαίνεται να λύνεται η κατάσταση.
Τα δεδομένα: ψείρες + αυγά στη φωλιά.
Τα ερωτήματα:
  1. Οι ψείρες με τι σκοτώνονται πάνω στο σώμα των πουλιών;
  2. Με τι επίσης θανατώνονται στη φωλιά και στο υλικό επίστρωσης αυτής
  3. Πώς πεθαίνουν οι ψείρες πάνω σε αντικείμενα (κλουβί και σκεύη)
  4. Πώς εκριζώνονται στο γύρω από το κλουβί χώρο
  5. Ποιος ο κύκλος ζωής της ψείρας, δλδ, σε τι ηλικία κάνουν αυγά, σε πόσες μέρες αυτά εκκολάπτονται, ώστε να δούμε πως μπορούμε να τον διασπάσουμε, με άλλα λόγια θα πρέπει να γίνει επανάληψη ίσως και δύο φορές ώστε οι νεο - εκκολαφθείσες ψείρες να μην προλαβαίνουν να κάνουν αυγά.
Πρόβλημα επίσης αποτελεί και το γεγονός των αυγών στη φωλιά διότι:
  • Για να γίνει η όποια παρέμβαση σε πουλιά, φωλιά, σκεύη, κλουβί και γύρω χώρο θα πρέπει να αφαιρεθούν τα αυγά. Πόση ώρα λοιπόν το περισσότερο χρειάζεται η όποια επέμβαση γίνει, να στεγνώσουν και τα πουλιά αν ψεκαστούν;
  • Προλαβαίνουν να μην χαλάσουν τα αυγά; Πόσες ημέρες κλωσσά το θηλυκό;
Δυστυχώς ο ίδιος δεν μπορώ να απαντήσω σε κανένα από τα παραπάνω ερωτήματα. Αλλά αν μπορεί κάποιος - κάποιοι άλλοι, ας το κάνει - κάνουν, ώστε να σχηματίσουμε ένα τύπου πρωτόκολλο για να βοηθήσουμε το μέλος μας, και κυρίως τα πουλάκια τα ήδη ζωντανά, αλλά και τα μέλλοντα.
 
Το. e lector υπάρχει στα μαγαζιά"κτηνιατρικη";
Το έχει δουλέψει κάποιο μέλος;
Το βίντεο το είδα αλλά θέλω πιο δική σας γνώμη και άποψή!
 
Το έχει δουλέψει κάποιο μέλος;
Το βίντεο το είδα αλλά θέλω πιο δική σας γνώμη και άποψή!
δεν σε καλύπτει αυτό που υπάρχει στο άρθρο που προτάθηκε με σύνδεσμο στο δεύτερο post?
Υπάρχει φυσικά και το elector... είναι απίθανα αποτελεσματικό και σε μεγάλη διάρκεια...
 
Aν μιλάμε για κόκκινη ψείρα (το πιθανότερον) ΔΕΝ υπάρχει λύση με ημίμετρα. Δυστυχώς η αναπαραγωγή δεν μπορεί να συνεχιστεί αν αποφασιστεί να γίνει ο πρέπον καθαρισμός. Καθαρισμός σημαίνει, Frontline και μεταφορά των πουλιών ένα-ένα σε νέο κλουβί. Πλύσιμο, γενική καθαριότητα εξαρτημάτων και περιβάλλοντος χώρου. Ψεκασμοί επαναληπτικοί με Elector ή Solfac . Με άλλα λόγια γενική διάλυση, απόλυτος καθαρισμός και απεντόμωση. Παρακολούθηση της εξέλιξης και του χρόνου να είμαστε καλά. ☹
 
Να ρωτησω κατι, οι ψειρες απασχολούν τις μεγάλες εκτροφές ή υπάρχει περίπτωση να βρούμε κι εμεις με τα ένα-δυο κλουβάκια; Είναι ψειρες που μεταδίδονται και στον άνθρωπο;
 
Δεν παρασιτούν στον άνθρωπο... μόνο στα πουλιά.
Εκεί ομως δεν κάνουν διακρίσεις. Είτε υπάρχει ένα είτε εκατοντάδες πουλιά, οι επιθέσεις τους είναι αδιάκοπες.
 
Και πώς μας βρίσκουν, αν δεν είμαστε σε αυλή, αλλά διαμέρισμα σε όροφο...
 
Και πώς μας βρίσκουν
Ρωτάς πως φτάνουν σε μας; Στα πουλιά μας;
Αν αυτό ρωτάς, μπορούν να κάνουν εκατοντάδες μέτρα μέσα σε ένα και μόνο βράδυ μέχρι να μετοικήσουν στους νέους ξενιστές τους και να τους παρασιτήσουν.
Μπορούν άλλωστε να παραμείνουν για μήνες χωρίς τροφή... αλλά όταν τη "βρουν" παρασιτούν και πολλαπλασιάζονται σε τεράστιους αριθμούς με φοβερά μικρό αναπαραγωγικό κύκλο...
Απίθανο παράσιτο...
Κυριολεκτικά μάστιγα.
 
Back
Top