Αναπαραγωγή Ψείρες στη φωλιά με 15 ημερών νεοσσούς

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mina

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2020
Μηνύματα
93
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα σε όλους! Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα σήμερα, με 15 ημερών νεοσσούς κάτω από την τσόχα πολλά αυγά από ψείρες. Έπαθα σοκ. Έβγαλα αμέσως την φωλιά. Ευτυχώς, είχαν κλαρώσει οι νεοσσοί και την πέταξα ολόκληρη. Μετά έπλυνα το κλουβί, τα σκεύη κτλ και ψέκασα και τα πουλάκια με ειδικό σπρέι για εξωπαράσιτα. Ελπίζω να πρόλαβα το κακό...
 
Ειστε σίγουρη οτι ειδατε αυγα ψειρας? Μπορείτε να μας δειξετε τι ειδατε? Εαν είχατε ψειρες θα βλέπατε πανω στα πουλια ολα.
 
@sarpijk Καλησπέρα σας κι ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Η τσόχα ήταν γεμάτη μαύρα στίγματα από κάτω και είδα μια ψείρα να κινείται. Την πέταξα αμέσως. Στα πουλάκια δεν έχω δει τίποτα μέχρι στιγμής.
 
Πιθανόν να κόλλησαν ψείρες κ τα πουλάκια
[automerge]1622926889[/automerge]
Λογικά αφού τα έπλυνε όλα κ δεκάδες τα πουλάκια θα το προλάβεις
[automerge]1622926940[/automerge]
Ψεκασες
 
Ελπίζω να το πρόλαβες. Προσωπικά, πριν τοποθετήσω την τσόχα την ψεκαζω με τέτοιο σπρέι και παράλληλα ρίχνω και λίγη σκόνη για ψείρες και από τις δύο πλευρές ως πρόληψη για τέτοιες καταστάσεις. Σκόνη επίσης ρίχνω ελάχιστη στον πάτο του κλουβιού επάνω και κάτω από το χαρτί, στη σακούλα του κλουβιού αλλά και περιμετρικά στο ράφι.
 
@Dimnik Ναι, έπρεπε να ψεκάσω πριν... Δεν το σπουδαιολόγησα. Το πάθημα, έγινε μάθημα.Θα τα ψεκάζω 3 φορές το μήνα, τώρα που κάνει ζέστη. Θα τους βάζω και στο μπανάκι τους μηλόξυδο και ελπίζω να αποφύγω τα χειρότερα... Έχω 14 καναρίνια μαζί με τα μικρά. Τα ψέκασα όλα. Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον! Να είστε καλά!
[automerge]1622965612[/automerge]
@kom Ψέκασα με το insectical bird spray της beaphar...
 
Καλημέρα σας ,ΕΚΕΚΤΟΡ, Για μενα κορφή για της ψείρες ,ψεκασμα παντου κλουβια πουλιά δίχως να βγάλεις ουτε νερά ουτε τροφές,λεω τη γνώμη μου απο πρωσοπικα δικιά μου εμπειρία, με μαύρη και κόκκινη ψειρα, με 4 ψεκασματα εξαφανιστικαν,λεω (καθαρα τη γνώμη μου σύμφωνα με το πρόβλημα που αντιμετώπισα)ευχαριστώ!
 
Back
Top