Ασθένειες Ψείρες στους νεοσσούς μου

natasa--dr

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2010
Μηνύματα
26
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα..χρειάζομαι τα φώτα σας και παλι.. Πριν λιγο καιρο αντιμετωπίσαμε προβλημα στο σπιτι εξ αιτίας των γειτόνων μας..άφησαν περιστέρια να γεννήσουν στο μπαλκονι του και γεμισαμε ψειρες! Γενικα προσπαθούσα να ερχομαι σε επαφή με τα καναρινια μου οσο λιγοτερο γινοταν.. Τς εβαζα μια αμπουλα π μ έδωσαν και τα ελεγχα (αλλα προφανως δεν αναγνώριζα το υπάρχον προβλημα) οταν έσκασαν μύτη οι νεοσοι μου ειπαν οπως δεν πρεπει να τους βαλω τιποτα πανω.. Και σημερα που αναγκάστηκα να πιασω ενα νεοσσο στα χερια μ και ειδα οτι ηταν γεμάτος ψειρες! Και ειμαι σχεδον σιγουρη οτι διαθέτω και τι 2 ποικιλίες (κόκκινη και μαύρη) διαβασα αντίστοιχα ποστ και πηγα στο pet shop να το πω διαβασμένη.. Αλλα εκει η κτηνίατρος μ εδωσε το pinax σε σπρέι (αν θυμαμαι το ονομα καλα γτ πέταξα το μπουκαλάκι) λέγοντας μ οτι θα ψεκασω κλουβί και πουλιά οχι ομως νεοσσούς μεχρι να φτάσουν 1 μηνα (ειναι 10 ημερών) εν τελεί έπλυνα τα κλουβιά με χλωρίνη και τα ψέκασα με το υγρό..ψέκασα τα μεγάλα και τα μικρα προσπάθησα να τα καθαρισω οσο μπορουσα απο τις ρουφήχτρες και στο τελος τους περασα με μπατονετα λιγο υγρό στα σημεία που εχουν αρχισει να βάζουν πούπουλα.. Θα ηθελα τη γνωμη σας για το τι πρεπει να κανω η το τι δεν εκανα καλα.. Και συγνωμη για το τεράστιο ποστ!
 
Εδώ νομίζω τα λέμε όλα:
Καθαρίζοντας το κλουβί βρήκα στα κάγκελα κόκκινα μαμουνια
Πρόβλημα στην φωλιά (ψείρες)
Βοηθεια! Ψειρες κατα την αναπαραγωγη!

Αν δεν καλυφθείς μη διαστάσεις να μας ρωτήσεις!

Εγώ γενικότερα 3 προϊόντα χρησιμοποιώ και μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένη! Pinex Powder και Chevitren για πρόληψη και ψεκάζω τα πάντα (πουλιά, κλαδιά, κλουβιά κτλ) και Ardap όταν υπάρχει η ψείρα αλλά χωρίς τα πουλιά!
 
Στην φωλιά θα βάλεις PINEX σε σκόνη. Να εισχωρήσει ανάμεσα στα υλικά και απο κάτω.
 
Ευχαριστω πολυ! Ξερω πως στα πουλιά λεει ψεκασμός καθε 15 μερες. Για τα κλουβιά ισχυει το ιδιο η αν δω πως υπαρχει ακομη ψείρα συνεχισω αλλαγές; Μπορω να ρίξω συνδιαστικα και την ψειροσκονη; Σημερα π κοιταξα στον πάτο π εχω βαλει Α4 ειδα αρκετές κόκκινες ακίνητες, στην φωλιά π εβαλα τσοχα λευκή δεν φαινεται κατι..στα 3 π ειχα μεγαλώσει δεν φαινεται κατι.. Θα κανω το κόλπο με την χαρτοπετσέτα απόψε να δω σε τι κατασταση ειμαστε..
 
Τι εννοείς αλλαγές; Ναι μπορείς να ρίξεις συνδυαστικά και την σκόνη.
Πολλοί εκτροφείς βάζουν την σκόνη στην φωλιά πριν εμφανιστούν ψείρες!
 
Αν από την αρχή πριν την γέννα είχες φροντίση να ψεκάσης το κλουβί και την τσόχα με Chevitren και κατά την διάρκεια της ωοτοκίας και μέχρι να απογαλακτιστούν έβαζες τακτικά Pinex έχω την εντύπωση ότι δεν θα είχες τέτοιου είδος προβλήματα. Ελπίζω έστω και τώρα να κάννης ότι σου έγραψαν οι προλαλύσαντες και να είναι όλα καλά.
 
Εννοειται πως αν ειχα προσέξει δεν θα ειχαν παθει τιποτα.. Το θεμα ειναι ομως οτι δεν διαθέτω γνώσεις για πουλια.. Δεν το έκρυψα ποτε αλλωστε.. Προσπαθω να τους προσφέρω οτι καλυτερο μπορω..10 χρονια που ειχα πουλια διαφόρων ειδών στο σπιτι και με καθημερινές επισκέψεις απο δεκαοχτουρες δεν ειχα δει ψείρα ποτε.. Και αφου οι γνώσεις μ μεχρι πριν λιγο καιρο περιορίζονταν σε αυτα π μ ελεγαν στο εκάστοτε pet shop (ουτε στα βασικα κατα την γνωμη μ) αγνοούσα την ύπαρξη της ψειρας. Οταν δε αναγνώρισα μετα απο 3 μερες τι ηταν αυτο π περπατούσε στα κρεβάτια και στο σωμα μας ηταν αργα.. Αν γνώριζα και επειδη η πρόληψη περνούσε καθαρά απο το χερι μου δεν θα τα άφηνα σε καμια περιπτωση να περάσουν ολο αυτο.. η ζημιά ομως εχει γινει και το πάθημα εγινε μαθημα.. Προφανως ο σκοπός σ δεν ηταν να με θίξεις αλλα ένιωσα λιγο περιεργα με το τελευταιο μήνυμα.. Τελος παντων. Γιάννη να απαντήσω στην ερωτηση σου. Αυτο που ηθελα να πω πριν ειναι πως αν δω ψείρα συνεχίζω να τα μεταφερω τα πουλια και να απολυμαίνω και να ψεκάζω με υγρό τα κλουβιά;η ο ψεκασμός στα κλουβιά πρεπει να γινεται και αυτος ανα 15 μερες..;και κατι αλλο οι μεταφορές αυτες υπαρχει πιθανότητα να ενοχλήσουν την καναρα και να παρατήσει τα μικρα;
 
Όχι τους γονείς μην τους ενοχλείς. Όταν υπάρχουν μικρά στην φωλιά ενοχλούμε όσο το λιγότερο μπορούμε.
Μπορείς να ψεκάσεις το κλουβί τους με αυτά μέσα και να ρίξεις σκόνη στην φωλιά.
Μπορείς να ψεκάσεις και τους γονείς αλλά όχι στο πρόσωπο τους.
Αν χρησιμοποιείς εφημερίδα ή χαρτί στο πάτο του κλουβιού να βάλεις σκόνη από κάτω από το χαρτί, βοηθάει.
Επίσης να ψεκάσεις το περιβάλλον χώρο του κλουβιού, δηλαδή αν το κλουβί κρέμεται στον τοίχο ψέκασε τον ειδικά στης ρωγμές αν υπάρχουν.
Πρίν ψεκάσουμε αφαιρούμε τροφές και νερό.
Στη φάση που είναι προσπαθείς να περιορίσεις το πρόβλημα. Όταν μεγαλώσουν τα μικρά τότε μπορείς να κάνεις γενική απολύμανση στον εξοπλισμό σου.
 
γεια και πάλι
σχετικά με το θέμα έχω μια ερώτηση.
χθες μου βγήκαν 4 πουλάκια και την περασμένη βδομάδα 2.
στα πόσο ημερών είναι ασφαλές να τους ρίξω πούδρα για τις ψείρες.
είναι τα τελευταία 2 από τα 6 ζευγάρια που έχω για φέτος, και τέλος του μήνα περιμένω και το τελευταίο ζευγάρι να τα βγάλει
ρίχναμε πούδρα στα αυγά, στην φωλιά και στους γονείς απλά ήθελα να μάθω από πόσο ημερών είναι ασφαλές να ρίχνουμε και στα νεοσσά
 
Εγώ ρίχνω από την πρώτη μέρα και δεν έχω θέμα! Μόνο προσέχω όταν τα μικρά έχουν μεγαλώσει και ανοίγουν το στόμα τους να μην φάνε τη σκόνη προφανώς! Κατά τ αλλά ρίχνω και στα αυγά και στους νεοσσους από τότε που βγουν απ το αυγό!
 
Back
Top