Φροντίδα Ψείρες στο κλουβί

Εγγραφή
5 Μαρ 2015
Μηνύματα
182
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα. Τελικά μετά από μια κουβέντα μαζί σας τα καναρίνια μου τα έχω ξεχωριστά και όχι σε κλούβα. Όμως έχω ένα σοβαρό θέμα που δεν μπορώ να λύσω. Έχει γεμίσει το κλουβί ψείρες μαύρες και κόκκινες. Εβγαλα το Σάββατο τα πουλιά και έπλυνα όλα τα κλουβιά πατηθρες κλπ με νερο και χλωρίνη σχολαστικά. Ψέκασα το έπιπλο που έχω τα πουλιά με τέζα. Ψέκασα τα κλουβιά κλπ και τα πουλιά με το repeli. Σήμερα μετά από 4 μέρες πάλι βλέπω ψείρες. Ξαναψεκασα. Τι να κάνω!
[automerge]1559208748[/automerge]

[automerge]1559208853[/automerge]
Η φωτογραφία είναι το φάρμακο που ψέκασα

repello-bird-spray.webp
 
Ψέκασα το έπιπλο που έχω τα πουλιά με τέζα.

Tι έπιπλο είναι αυτό? Ξύλινο;

elector είναι η λύση σου.

Το μέλος μας @misalouris έχει μεγάλη εμπειρια τόσο επί του θέματος όσο και στην χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος.

Κανε λίγο υπομονή και η βοήθεια έρχεται 😉
 
Μια συρταριερα είναι και την έχω διαμορφώσει να βάζω τα κλουβιά.

Μάλλον έχεις φωλιές εκεί... Έχω ακούσει διάφορα για τα ξύλινα έπιπλα. Ωστόσο, δεν ξέρω εάν το teza είναι κατάλληλο για τις ψείρες..
 
Είναι ασύμφορη η χρήση του elector για ένα κλουβί...
Πιθανότατα θα πρέπει να πας σε άλλα παρασιτοκτόνα...
Ένα για πάνω στο πουλί π.χ. frontline και ένα πολύ ισχυρό π.χ sebacil για το χώρο, τη συρταριέρα που σίγουρα θα έχει τη μεγαλύτερη απόκρυψη στο φώλιασμα της αποικίας όπως θα διαβάσουμε στο σχετικό άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Ανιχνεύοντας-την-κόκκινη-ψείρα.32915/
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μόνο το έπιπλο έκανα όχι τα κλουβιά και τις φωλιές με το τεζα
Αν το έπιπλο το ψέκασες (σε εντελώς άλλο χώρο) και δεν άφησες να ξεθυμάνει το σπρέυ-φάρμακο-δηλητήριο, μακριά απ΄τα πουλιά 2-3 ημέρες, επικίνδυνο θεωρείται για τα πουλιά.
 
Αν το έπιπλο το ψέκασες (σε εντελώς άλλο χώρο) και δεν άφησες να ξεθυμάνει το σπρέυ-φάρμακο-δηλητήριο, μακριά απ΄τα πουλιά 2-3 ημέρες, επικίνδυνο θεωρείται για τα πουλιά.
Το έπιπλο είναι στο μπαλκόνι και το άφησα πριν βάλω τα κλουβιά 5 ώρες
[automerge]1559216988[/automerge]
Μέχρι να προμηθευτώ όταν βρω τα φάρμακα τι μπορώ να κάνω;
 
Έχεις δυνατότητα να ξεφορτωθείς αυτό το έπιπλο και να βάλεις τα κλουβιά σου κάπου αλλού; Εγώ εκεί βλέπω την ρίζα του κακού.. Ξέρω ότι σου προτείνω μια λύση που θα σε βάλει σε πιθανά έξοδα αλλά νομίζω πως είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Elector, my friend!
Ακριβό, αλλά αξίζει τα λεφτά του!
Θα ησυχάσεις για πάντα από αυτά τα μαμούνια.
Τα υπόλοιπα είναι για να να ζεις μόνιμα με την αγωνία, αν θα ξαναδείς και πότε, τις ψείρες να κόβουν βόλτες στα κλουβιά σου.
 
Back
Top