Ασθένειες Ψείρες

Πόλη
Κιάτο
Όνομα
Γιώργος
Κωδ.
ΚΛΕΟΠΑΣ EOO-O 1
Όπως είχα πεί στο παρελθόν έχω δεχθεί επίσκεψη από ψείρες.
Αποτέλεσμα να αλλάζω συνεχώς φωλιές και να ψεκάζω με αντιπαρασιτικά καθώς δεν μπορώ να κάνω λόγω αναπαραγωγικής περιόδου, πλήρη και ενδελεχή απολύμανση και αποπαρασίτωση.
Έτσι πάω συμπτωματικά από περίπτωση σε περίπτωση όπου εμφανίζεται για να σώσω όσους μπορώ περισσότερους νεοσσούς.
Ήδη είμαι στη τελευταία σειρά καθώς δεν αντέχω κι άλλο θάνατο κι άλλων νεοσσών, ούτε μου αρέσει να ταλαιπωρώ και τα πουλιά, σώνει και καλά.
Μερικές φωτογραφίες όσο το δυνατόν πιό καθαρές.
Ο νεκρός νεοσσός είναι gloster corona, που βγήκε από γονείς consort και ήθελα πολύ να δώ την εξέλιξή του γιατί δεν γνωρίζω αν έχει συμβεί ποτέ αυτό. Πρώτη φορά φέτος έβαλα 2 ζευγαράκια gloster.

Συνημμένα

• P5131045.webp
    P5131045.webp
    56,2 KB · Προβολές: 163
  • P5131046.webp
    P5131046.webp
    33 KB · Προβολές: 167
  • P5011006_edited.webp
    P5011006_edited.webp
    27,7 KB · Προβολές: 144
  • P5011008_edited.webp
    P5011008_edited.webp
    26,9 KB · Προβολές: 149
Κάποιος ή κάποιοι ματιάζουν από εδώ μέσα.
Ααα, δέν θα σας βρώ,...
Πλάκα κάνω. Να είστε όλοι καλά.
Απλά πονάει να έχεις κάποιες δεκάδες σχεδόν νεκρά πουλάκια και να μην μπορείς να καταπολεμήσεις το παράσιτο, παρά μόνο με δυνατά αντιπαρασιτικά, που εκ των πραγμάτων απαγορεύεται να είναι εντός τα πουλιά.
Γι αυτό και για μένα τελειώνει κάπου εδώ κοντά η φετινή αναπαραγωγική περίοδος με τραγικά αποτελέσματα.
Ας ελπίσουμε ότι τα λίγα πουλάκια που έβγαλα θα πάνε καλά μέχρι και το διαγωνισμό το Δεκέμβρη.
Φιλικά,

φιλε γιωργο στην αρχη της αναπαραγωγικης περιοδου εχασα και εγω νεοσους αλλα μετα οποτε εβλεπα ψειρες εβγαζα τους νεοσους ψεκαζα την φωλια και γυρω γυρω 2 φορες (2 ψιτ) με frondline και σε 1 μπατονετα εβαζα φροντλινε και εβαζα κατω απο τα φτερα και στο λαιμο και γενικα τα πουλακια και δεν ξανα εχασα νεοσο

Εγώ tony είχα κάνει απολύμανση από το Δεκέμβριο, και είχα βάλει spot on της Tafarm, αλλά την έφερα μάλλον κατά τα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου με κάποιο αδιευκρίνηστο ακόμα τρόπο, και έβαζα μόνο chevitren, και στα μπανάκια τους.
Μετά χρησιμοποίησα και Pinex σε σκόνη και σε σπρέι, και ένα νέο προϊόν τώρα τελευταία το exnar, αλλά ενώ στην αρχή πήγαινε καλά, δεν έκανα επανάληψη στην 3η ημέρα λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων. Και γενικώς δεν έχω ακόμα απαλλαγεί από την εμφάνισή της.
Με φίλο και κουμπάρο κτηνίατρο και γνωρίζοντας το frontline, δεν τους έβαλα παρά μόνο κάτω από τις φωλιές.
Σήμερα πρίν λίγο το απόγεμα, απογοητευμένος, τα έπιασα ένα - ένα όλα τα πουλιά και τα ψέκασα στο ουροπήγιο με frontline.
Λάθη από αμέλεια που δεν μπορώ να μου τα συγχωρήσω, γιατί αν μη τι άλλο, τα πουλιά δεν φταίνε σε τίποτα, πόσο δε μάλλον οι μικροί νεοσσοί που έχασα, που αγωνίζονταν για να επιβιώσουν.
Ξέρεις τι στεναχώρια είναι να έχεις γύρω στα 85 αυγά γονημοποιημένα, να έχεις φωλιές από 3-4 νεοσσούς και να επιβιώνουν κανένα ή 1 ή το πολύ 2;
Συνολικά μέχρι τώρα έχω 16 μικρά στο κλαρί. Δεν τάιζαν και οι κανάρες στην αρχή, στεναχώρια μεγάλη και πάλι, λέω, για την ταλαιπωρία πρώτα απ' όλα, των γεννητόρων.

Φιλε Γιωργο ειλικρινα λυπαμαι γι'αυτο που σου συνεβη, θεωρω ομως οτι σου οφειλουμε ενα ευχαριστω για την λεπτομερη ενημερωση που μας παρεχεις κυριως '' στα δυσκολα ''. Σου ευχομαι να ξεπερασεις το προβλημα και του χρονου να ανταμειφθουν οι κοποι σου με τα διπλα

Κρίμα φίλε Γιώργο ειλικρινά λύπαμε πολύ. Εύχομαι από εδώ και πέρα να σου πάνα καλά τα πράγματα χωρίς άλλους θανάτους. Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες συμβουλε΄ς σου.

Φίλε Γιώργο, πρίν τρείς ημέρες αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με έσένα, δηλαδή νεοσοί και φωλιά γεμάτα ψείρες. Το ίδιο απόγευμα ψέκασα φωλιά, κλούβα και πουλιά με frontline και αυτό ήταν. Εξαφανίστηκε και η παραμικρή ψείρα. Και όταν λέω ψέκασα τα πουλιά το εννοώ με όλη τη σημασία της λέξεως... Οχι λίγο κάτω από τα φτερά και άλλα τέτοια. Κανένας νεοσός δεν έπαθε το παραμικρό και όλοι χαίρουν άκρας υγείας. Αυτά και από εμένα.

Φιλε Γιωργο, λυπαμαι πολυ για τις απωλειες και την στεναχωρια σου! Αλλα ειμαι σιγουρη οτι εχεις θυμωσει αρκετα και θα βρεις λυση!

γιωργο λυπαμαι τον κοπο σου ρε φιλε με τοση γκαντεμια τι να σου πω αλλο;, ελπιζω να ανταμειφθεις στον διαγωνισμο κα ινα πας καλα ωστε να χαρεις εστω με κατι φετος γιατι γενικα τα πραγματα εινα ιπολυ δυσκολα φετος για ολους

Back