Ασθένειες Ψύλλοι στο σπίτι, με τι να ψεκάσω προληπτικά τον παπαγάλο μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης valasia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

valasia

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουλ 2018
Μηνύματα
388
Πόλη
Νέα Φλογητά
Καλησπερα σας, εδω και κατι εβδομαδες εγω και ο γιος μου ταλαιπωρουμαστε απο σπυρακια και τρελη φαγουρα.
Πιστευα πως ειναι απο τις καμπιες γιατι το σχολειο των παιδιων ειναι γεματο πευκα, πηραμε τα παντα σιροπια, χαπια, κρεμες και οτι αλλο υπηρχε αλλα δεν ειδα να γινετε δουλεια οποτε πηγα στην παιδιατρο για να μου πει τελικα πως ειναι... ψυλλοι!
Θα πρεπει να ξεσηκωσω ολο το σπιτι πλησιμο ρουχα, σεντονια πετσετες και οτι αλλο με καυτο νερο, να βγαλω στρωματα και να τα ψεκασω με ειδικο σπρει οπως επισεις και στους καναπεδες και τα χαλια.
Οι ψυλλοι πιθανον να ηρθαν απο το παρκο ή απο το σχολειο των παιδιων, ειμαι σηγουρη πως δεν ειναι απο τον Ρικο γιατι λογο καιρου δεν τον εβγαζα ουτε στο μπαλκονι.
Θελω να σας ρωτησω αν υπαρχει καποιο σπρει να μου προτεινετε για να τον ψεκασω προλιπτικα γιατι πλεον μπορει να εχει κολλησει και αυτος οπως και να μου πειτε αν υπαρχει καποια διαδικασια απολυμασης του κλουβιου.
 
Δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό που ρωτάς. Επειδή όμως θα ψεκάσεις με το άλλο σπρέι σχεδόν παντού και ο πιτσιρίκος κυκλοφορεί επίσης σχεδόν παντού να ελέγξεις τι είδους σπρέι είναι και αν μπορεί να τον βλάψει.
Καλή δύναμη εύχομαι!
 
Ψύλλοι τέτοια εποχή; Περίεργο μου φαίνεται. Από ότι ξέρω οι ψύλλοι δεν είναι σαν τις ψείρες. Δεν παρασίτουν πάνω σε πουλιά δηλαδή, όμως δεν είναι και σίγουρο. Σπρέι... Δυστυχώς δεν γνωρίζω... Καλή καταπολέμηση εύχομαι!
 
τι είδους σπρέι είναι και αν μπορεί να τον βλάψει
Λεω για ενα 24ωρο να τον κατεβασω στην πεθερα μου για να μην εχει προβλημα, το Σαββατο θα παμε στο πατρικο μου για 2ημερο οποτε πιστευω πως μεχρι να γυρησουμε θα εχουν φυγει οι μυρωδιες.

ευχαριστω πολυ!
[automerge]1552494008[/automerge]
Καλή καταπολέμηση εύχομαι!
Ευχαριστω!
 
Δεν ξέρω με τον παπαγάλο τι θα κάνεις αλλά μην μπαίνεις στη διαδικασία να ψεκάζεις και να πλένεις μετά. Ο ψύλλος γεννάει γρήγορα και σε 15μερες θα πρέπει να ψεκασεις πάλι... Και να πλύνεις πάλι τα πάντα.η κουμπάρα μου έριξε καπνογόνο και Δεν ξανά είδε ψυλλο.
 
σε 15μερες θα πρέπει να ψεκασεις πάλι... Και να πλύνεις πάλι τα πάντα
😱 Μην μου λες τετοια, ηδη εχω παθει ππανικο και δεν ξερω απο που να πρωτοαρχισω... Τι καπνογονο ειναι;Ειδικο;
 
Θα σου πω @valasia τι κάνει η μητέρα μου όταν ο σκύλος μου επιστρέφει με παρέα στο σπίτι. Αρχικά καταλαβαίνεις κατευθείαν ότι έχεις ψύλλους πάνω σου μιας και δαγκώνουν. Πετάμε λοιπόν όλοι τα ρούχα μας και μετά τινάζουμε ή πλένουμε πολύ καλά τα στρώματα και τις κουβέρτες μας! Οι ψύλλοι δεν κρύβονται σαν τις ψείρες στο σπίτι οπότε καταπολεμουνται εύκολα, γρήγορα και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ποτέ κάποιο σπρέι. Αν και πολύ σπάνια να κολλήσουμε μιας και τον έχω σε έλεγχο τον σκύλο μου.
 
Οι ψύλλοι δεν κρύβονται σαν τις ψείρες στο σπίτι οπότε καταπολεμουνται εύκολα
Πιστευα πως ειναι καμπιες και ειμαστε ετσι εδω και 3 εβδομαδες οποτε μαλλον εχουν γινει αρκετοι πλεον!
 
😱 Μην μου λες τετοια, ηδη εχω παθει ππανικο και δεν ξερω απο που να πρωτοαρχισω... Τι καπνογονο ειναι;Ειδικο;
Μη πανικοβάλλεσαι... Είχα κ εγώ πριν δύο χρόνια αλλά ήταν ένας! Το βράδυ είχα αφήσει λάμπα μικρή και από κάτω μπολ με νερό κ έπεσε μέσα... 😉τιπ απ' το ίντερνετ! Το καπνογόνο είναι σίγουρα ειδικό... Μπορεί να εxει σε γεωπονικά είδη!
 
Για το σπίτι:

Για τους ψύλλους, επειδή το έχω πάθει πριν 3 χρονιά, την λύση θα σου την δώσει μόνο εξειδικευμένο συνεργείο που θα έρθει να σου ψεκάσει τα σωστά σημεία με τα σωστά χημικά. Κανενα απο τα μαντζουνια του internet δεν κανει δουλεια! Αυτά τα χημικά δεν βλάπτουν τα μικρά ζώα. Μπορείς ρωτώντας τους να το επιβεβαιώσεις.
Ωστόσο το λέω με βεβαιότητα διότι αν έβλαπταν θα είχαμε χάσει τα δικά μας. Το πλύσιμο σε όλα τα ρούχα κλπ κλπ. Δεν το γλυτώνεις.
Ναι μεν είναι μια διαδικασία που αναστατώνει άλλα δεν είναι το τέλος του κόσμου. Σωστή αντιμετώπιση θέλει και.. Δυστυχώς κάποια έξοδα.

Για το πουλάκι:

αν υπαρχει καποιο σπρει να μου προτεινετε για να τον ψεκασω προλιπτικα

Σαν γενική οδηγία θα πρότεινα τα παρακάτω:

Προσωπικά και προληπτικά χρησιμοποιώ https://community.petbirds.gr/threads/anti-veerluis-beaphar.36004/

να μου πειτε αν υπαρχει καποια διαδικασια απολυμασης του κλουβιου.

Βραστό νερό, σαπούνισμα με υγρό πιάτων και ξύδι και εάν θες και χλωρίνη. Καλό, επίμονο ξέπλυμα μέχρι να είσαι σίγουρη ότι μπορείς να ακουμπήσεις το φαγητό σου πάνω στο κλουβί. Αφού στεγνώσει χρήση του παραπάνω spray.
 
Για μέσα στο σπίτι ακόμη και πάνω σε στρώματα κατάλληλο είναι το Pubex spray. Είναι ασφαλές για όλα τα κατοικίδια και τα πτηνά ακόμη και πάνω τους να πέσει. Μπορείς να το βρεις σε κτηνιατρικά ή γεωπονικά καταστήματα.
61347

Μην πανικοβάλλεσαι, κι εγώ τους μισώ τους ψύλλους αλλά θα τους καταπολεμήσετε. Καλά ξεμπερδέματα!
 
Παιδια ευχαριστω παρα πολυ! Με σωζετε! Το πλησιμο και το καλο καθαρισμα εννοειτε πως δεν το γλυτωνω. Ο αντρας μου ειπε να παρουμε καποιο συνεργειο απεντομωσης αλλα φοβηθηκα για τον παπαγαλο, αν ομως δεν ειναι επικινδυνο για τον μικρο θα το ξανασκευτώ. Προς το παρον θα προσπαθησω μονη και αν δεν δω αποτελεσμα θα απευθυνθω σε ειδικο.
 
Back
Top