Ασθένειες Ψώρα σε budgies

NikosMaria

PB New Member
Εγγραφή
14 Νοε 2020
Μηνύματα
26
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους! Μετά από επίσκεψη σε πτηνιατρο την περασμένη εβδομάδα, για άσχετο λόγο, και ρίχνοντας μια μάτια στα budgies μου, μας είπε ότι ισως να βλέπει σε πολύ πρώιμο στάδιο ψώρα σε ένα από τα παπαγαλάκια. Πρότεινε παρακολούθηση και σε περίπτωση που εξελιχθεί να ξεκινήσουμε θεραπεία με ενέσιμο φάρμακο μια φορά την εβδομάδα, και για διάστημα 3 εβδομάδων. Ψάχνοντας λίγο στο φόρουμ βρήκα αναφορές τόσο στο epithol όσο και στο podagrine.
Υπάρχει διαφορα στο ποια θεραπεία θα ακολουθήσουμε; Το podagrine και το epithol μεταξύ τους τι διάφορες έχουν;
Και τέλος, ανεξάρτητα από τη θεραπεία, τι πρέπει να αλλάξω στην καθαριότητα του κλουβιού και των εξαρτημάτων του; Φτάνει το απλό καθημερινό καθάρισμα; Να πετάξω τις ταιστρες και τις πατηθρες; Χρειάζονται θεραπεία όλοι οι παπαγάλοι που είναι στο ίδιο κλουβί η μόνο αυτος που το εμφανίζει; Υπάρχει πρόληψη;
 
πρόληψηΤο podagrine και το epithol μεταξύ τους τι διάφορες έχουν;
Εδώ μπορείς να τα δεις αναλυτικά:
Το podagrine διαθέτει πινελάκι που κάνει εύκολη την χρήση του στα σημεία με το πρόβλημα.
Το epithol εφαρμόζεται με τα δάκτυλά μας.
να ξεκινήσουμε θεραπεία με ενέσιμο φάρμακο
Ποιο είναι αυτό ?
Φτάνει το απλό καθημερινό καθάρισμα;
Ναι
Να πετάξω τις ταιστρες και τις πατηθρες;
Όχι, απλά φροντίζεις να είναι καθαρά.
Χρειάζονται θεραπεία όλοι οι παπαγάλοι που είναι στο ίδιο κλουβί
Όχι αλλά δεν είναι κακό να κάνεις μια επάλειψη 1-2 φορές τον χρόνο σαν πρόληψη.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Δε μου είπε ποιο φάρμακο θα είναι αυτό. Είπε μόνο για ενέσιμη θεραπεία. Αλλάζω ποτίστρες και ταιστρες καθημερινά. Αλλάζω τον πάτο του κλουβιού επίσης καθημερινά και καθαρίζω σχάρα ανά δυο ημέρες. Φροντίζω να μην υπάρχουν ποτε κουτσουλιές. Μια φορά την εβδομάδα βγάζω τα πάντα από το κλουβί και το πλένω όλο. Για αυτό μου κάνει εντύπωση ότι μπορεί να κόλλησαν κάτι τέτοιο.
 
@Tony Forpus δεν γνωρίζω το όνομα. Τα πουλιά τα πηγαίνω στο animal medical center και τα βλέπει η κα. Gray. Επειδή όμως είναι κτηνιατρικό κέντρο, υπάρχουν και άλλοι γιατροί εκεί. Σε μια από τις επισκέψεις τα είδε ένας κτηνίατρος και μου είπε αυτό σαν συμβουλή. Δε μιλήσαμε αναλυτικά με τον άνθρωπο. Στον χώρο αναμονής τα είδε. Ούτε είχα ευκαιρία μετά να το συζητήσω με την κυρία Gray.
 
Οι ενεσεις για τις οποιες σου μιλησαν ειναι για την ψιττακωση και το ιδιο παραμυθι λενε σε ολους οσους πανε εκει.
Και ειναι παραμυθι γιατι εμβολιο για την ψιττακωση δεν υπαρχει και επισης στα πουλια χορηγουμε αγωγη για την συγκεκριμενη ασθενεια εφ'οσον διαγνωσθουν και οχι προληπτικα.
 
@Tony Forpus όχι ήταν σίγουρα για την ψώρα το ράμφους η κουβέντα. Το λέω γιατί ο λόγος που είχα πάει ήταν ακριβώς αυτος που λέτε. Το να συζητήσουμε για την ψιττακωση. Είχα πάει τα πουλιά εδώ και μερικές ημέρες για απλό έλεγχο. Εκεί μου είπαν ότι επειδή στο παρελθόν είχε κάνει το ένα για μερικές μέρες διάρροια καλό θα ήταν να κάνουν όλα προληπτικά τη θεραπεία για την ψιττακωση. Δεν είχα πειστεί και έτσι είπαμε να τα έβλεπαν πάλι και να αποφασίζαμε αν θα κάναμε τη θεραπεία των 5 εβδομάδων. Είναι όντως τόσο συχνή η ψιττακωση στα budgies; Στατιστικά μου είπαν το ένα στα τέσσερα είναι θετικό. Και πως είναι ρίσκο να τα κρατάω σπίτι χωρίς να ξέρω τι συμβαίνει. Έχω προβληματιστεί πολύ με αυτή την ιστορία.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
@NikosMaria συμφωνώ απόλυτα με τον @Tony Forpus , τα περιστατικά με την συγκεκριμένη κυρία για το συγκεκριμένο θέμα είναι παρα πολλά! Προτείνω να επισκεφθείτε και κάποιο άλλο πτηνιατρείο
 
Η Κ.Δουκάκη σου πέφτει μακριά;
 
@giannisvlg ψάχνωντας την είχα βρει την κυρία Δουκάκη και μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση από όσα είχα διαβάσει. Δε με βόλευε πολύ ο Πειραιάς και για αυτό πήγα άλλου. Ωστόσο νομίζω πως θα τον κάνω τελικά το δρόμο..
 
@NikosMaria Στην προτείνω σαν μία καλή γιατρό πάνω σε αυτό! Μου έχει σώσει αρκετά μικρόζωα <<ετοιμοθάνατα>> (ως παράδειγμα το θέτο) και ναί εγώ θα έλεγα ότι αξίζει τον κόπο!Πάντως με όποιο τρόπο την μεταφέρεις, να έχεις κουτσουλιές μαζί σου να τις ελέγξει😁
 
Στατιστικά μου είπαν το ένα στα τέσσερα είναι θετικό.
Θα ήθελα πολύ να δω τη στατιστική έρευνα αυτή. Εκτός αν πρόκειται για δική τους, "του ποδαριού". Για να κάνω κι εγώ τη δική μου στατιστική, να σου πω ότι μέχρι τώρα δεν έχει γραφτεί ούτε ένας άνθρωπος στο φόρουμ που να πήγε στο συγκεκριμένο ιατρείο και να του έκαναν στα πουλιά του εξέταση για την ψιττάκωση. Μόνο προσπάθησαν να του πουλήσουν τις ενέσεις. Προληπτικά αντιβίωση 😒.
 
@NikosMaria Κι εγώ πήγα τα δύο budgies μου πριν δύο εβδομάδες για να τα δουν γιατί φοβομουν ότι έχουν ακάρεα αλλά μου πούλησε ο βοηθός της κα. Gray την ίδια θεραπεία για ψιττάκωση, χωρίς να μου εξηγήσει γιατί το ένα αναπνέει γρήγορα, δεν κελαηδάει όπως πριν και ξυνονται συνέχεια, που ήταν ο λόγος που τα πήγα. Όλα καλά ήταν η απάντηση αλλά πρέπει σύντομα να κάνετε την ενέσιμη θεραπεία προληπτικά. Εννοείται ότι δεν θα ξαναπάω γιατί είμαι ακόμη με την αμφιβολία αν ασχολήθηκε καθόλου μαζί τους την ώρα της εξέτασης.
 
Back
Top