Γενικά Ωρες υπνου καναρινιου

Magdalena1

PB Member
Εγγραφή
7 Αυγ 2008
Μηνύματα
295
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας. Ειμαι καινούργιο σχετικά μέλος και έχω ένα ομορφο καναρινάκι άσπρο με καφέ φτερά. Μου τον χάρισαν πριν πέντε μήνες και πρέπει να είναι δυο ετών. Οταν λοιπόν μου τον έδωσαν ήταν άνοιξη και τον έβαζα μέσα γύρω στις επτά με οκτώ το βράδυ για ύπνο διότι εκείνη την ώρα μαζευόταν. Το χειμώνα που σκοτεινιάζει γύρω στις πέντε θα κοιμάται τότε και θα πρέπει να τον βάζω τόσο νωρίς μέσα;Εγώ όμως που κοιμάμαι εκείνη την ώρα για μεσημέρι ξυπνάω γύρω στις έξι. Οπότε δεν θα έχω επαφή μαζίτου και θα τον αφήνω να συνεχίζει τον ύπνο του η μπορώ να τον ξυπνάω και να παίζω για λίγο μαζί του και να τον αφήνω να κοιμηθεί αργότερα. Γιατί αλλιώς θα χάσω καθε επαφή μαζί του αφού δουλεύω το πρωι. Εχετε να μου προτείνετε κάτι γιατί τον λατρεύω και δεν θέλω να χάσω την επαφή μαζί του ούτε βέβαια και τον μεσημεριανό μου ύπνο γιατί κουράζομαι πολύ στη δουλειά και χρειάζομαι αντοχές για τις δουλειές μου γενικώς. Ευχαριστώ.
 
Την άνοιξη έξω και κατα τις οκτώ τον έβαζα μέσα. Τώρα έξω σε δύο διαφορετικά μπαλκόνια ανάλογα τη ζέστη και τον ήλιο. Τοχειμώνα τι θα κάνω αν κοιμάται απ΄τις πέντε;Να τον ξυπνάω; Το όνομα μου Γωγώ.
 
Γωγώ, φαντάζομαι πως το χειμώνα θα τον φέρνεις μέσα στο σπίτι για να μην κρυώνει. Βρες μια σχετικά ήσυχη γωνια του σπιτιού, όχι την κουζινα ή το σαλόνι που εχει φώτα και κινηση, και βαλε εκεί το κλουβακι. Μπορείς εκει να το παρατηρείς, να του μιλάς και να το φροντίζεις μέχρι να κοιμηθεί.
 
Εχετε να μου προτείνετε κάτι γιατί τον λατρεύω και δεν θέλω να χάσω την επαφή μαζί του ούτε βέβαια και τον μεσημεριανό μου ύπνο γιατί κουράζομαι πολύ στη δουλειά και χρειάζομαι αντοχές για τις δουλειές μου γενικώς. Ευχαριστώ.
Αυτό που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τα πουλιά είναι ο σεβασμός στις δικές τους ανάγκες και όχι στις δικές μας. Η τήρηση ορισμένων κανόνων που αφορούν βιολογικό τους ρυθμό είναι ζωτικής σημασίας για τα πουλιά.


Διάβασε αυτό, νομίζω πως θα βοηθήσει Φροντίδα των πουλιών και συνθήκες περιβάλλοντος :)
 
τα πουλια καταλαβαινουν και μονα τους ποσο και ποτε θελουν να κοιμουνται! Αυτο αλλαζει αναλογα με την εποχη! Αστο να κοιμαται οσο θελει! Πρεπει οπωσδηποτε να συμπληρωνει 12 ωρες υπνου! Οταν ξυπναει μπορεις να παιζεις μαζι του!
 
Back
Top