Αναπαραγωγή για δητε αυτο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης muthos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

muthos

PB Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2006
Μηνύματα
821
Πόλη
Περιστέρι
καλο ειναι να μην κανουμε οτι κανει ο τυπος
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Μα τι κανει; Παει καλα; 😱

Με την ευκαιρια Τι κανουν τα τσοφλια οι γονεις οταν βγουν τα μωρακια;
Ρωταω γιατι περιμενω κ εγω κ θελω να ξερω!
 
Άλλα τα πετάνε έξω από τη φωλιά και άλλα τα τρώνε :)
 
Ευχαριστω! Η καναρα μου εχει κανει 4 αυγα και εχει βγει το ενα. Ειπα κ εγω που ειναι τα τσοφλια δεν υπαρχε ιχνος! :)
 
Πολυ ομορφα τα μικρα στο βιντεο.Βεβαια αυτο που κανει εκεινος ο κυριος στο βιντεο δεν ειναι καθολου καλο. Παντως αυτα τα βιντεο με νεοσσους ειναι πολυ ωραια. Μπραβο Γιαννη.
 
Πολλές φορές φίλε gardelini το τσόφλι είναι κολημένο πάνω στο μικρό και χρειάζεται να βγει. Εκεί το βοηθάς λίγο. Όπως και όταν έχει τρυπήσει το αυγό αλλά δεν μπορεί να το ανοίξει άλλο.
Πάντως εγώ στο βίντεο του φίλου Γιάννη είδα και μην σας φαίνεται περίεργο είδα έναν μικρό φτερωτό άγγελο. Παρατηρήστε και το φωτοστέφανο γύρω από το κεφάλι του.
 
Ειναι πολυ μωρα και πολυ ευαισθητα για να βαλεις χερια αν δεν υπαρχει λογος πιστευω. Οι γονεις ξερουν να κανουν καλυτερα τη δουλεια τους απο εμας εκτος απο καποιες περιπτωσεις. Αυτο που μολις ειχε βγει απο το αυγο και ειχε κουραστει τοσο απο τη μεγαλη του προσπαθεια να ελευθερωθει πιστευω πως το ζορισε αδικα τοσο. Ειχε και μαμα γι αυτη τη δουλεια και δεν χρειαζοταν τα χοντροδαχτυλα του για να τα τραβαει βιντεο...

Στα δικα μας δεν βαλαμε ποτε χερια στις φωλιες και δεν ειχαμε προβλημα. Ισως ηταν και τυχερα τι να πω!
 
Γενικά οι γνώσεις μου στα μικρά πουλιά είναι πολύ φτωχές...Ωστόσο έχω αρκετή σχετική εμπειρία με κοτοπουλάκια. Πιστεύω (προσωπική άποψη) ότι οι καταστάσεις αυτές είναι όμοιες σε όλα τα πτηνά, για το λόγω αυτό αναφέρω και τα παρακάτω.
Αν το μισό αυγό είναι κολλημένο πάνω στο πουλί και με κάποιο τρόπο προσπαθήσουμε να το ξεκολλήσουμε τότε υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα αιμοφόρα αγγεία που συνδέουν το πουλί με το αυγό και να πεθάνει από αιμορραγία. Έτσι καλύτερα θα ήταν να αφήσουμε το ζώο στην ησυχία του. Μέτα από μερικά λεπτά θα στεγνώσει και θα ξεκολλήσει από μόνο του. Απ' ότι θυμάμαι σε πολύ λίγες περιπτώσεις χρειαζόταν ανθρώπινη παρέμβαση. Και αν το μικρό απελευθερωθεί μέχρι τη μέση είναι θέμα χρόνου να απελευθερωθεί πλήρως από το αυγό.
Άγαρμπος ο τρόπος του για ένα τόσο μικρό πλασματάκι. Άτυχα τα μικρά που δεν έχουν μάνα κότα να τον κανονίσειBoxing...
 
Μπραβο Εφη σωστα τα λες,το μικρουλι εχει συνηθως εναν πολυ καλο λογο που το κανει. Επιπλεον τα... χερια του κυριου το ποιο πιθανο ειναι να μεταφερουν μεγαλο αριθμο μικροβιων.
 
Παιδιά πέρσι στο διαγωνισμό του ΕΠΑΜ ένας κριτής ρώτησε τα μέλη του συλλόγου ποτε τα πιάνετε στα χερια σας τους νεοσσούς και όλοι είπαν αν θυμάμαι καλά όταν περνάνε τα δαχτυλίδια. Αυτός είπε εγώ τα πιάνο την πρώτη μέρα γιατί μένει η μυρωδιά από τα χερια μας και μετά οταν περνάμε το δαχτυλίδι δεν πετάει η καναρά το μικρό. Δεν ξέρω φέτος μπορεί να το κάνω σε καμια φωλια.
 
Ωραιο το βιντεακι αλλα με εκανα να νιωσω ασχημα ο κυριος που εβαζε συνεχεια το χερακι του στην φωλια😡☹. Αυτον θα του αρεσε να βαζουνε χερι στα δικα του παιδια; (σορρυ, αλλα μου βγηκε)
 
Back
Top