Ασθένειες καναρα φερεται περίεργα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης glafkos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

glafkos

PB Member
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα την Κυριακή καθάρισα τα κλουβιά απο τα καναρίνια μου, έβαλα καναβούρι, αυγό (βρασμένο περίπου 15 λεπτά), νερό και τους έβαλα να κάνουνε μπάνιο(τα έχω σε εσωτερικό χώρο)
Το απόγευμα είδα ένα θυληκό να κάθετε στο κλαρί και να κοιμάτε ενώ το πρωί ήταν πολύ κινητικό. Μού έκανε εντύπωση και είχα τον νού μου σε αυτό.
Πρίν σκοτεινιάσει πήγα να το δώ και το είδα στον πάτο του κλουβιού να κοιμάτε το ξύπνισα και αμέσως ανέβηκε στο κλαδί.
Την δευτέρα το πρώι το είδα πάλι να είναι μία χαρα και και να πηδάει απο κλαρί σε κλαρί το απόγευμα που γύρισα το είδα πάλι στον πάτο φουσκομένο. Το πήρα και το εξέτασα στην κοιλία αλλά ήταν καθαρή και πίεσα λίγο να δώ μήπως έχει κανένα αυγό αλλά τίποτα. Την τρίτη το πρωί το παρατηρούσα, στην αρχή ήταν όλο χαρά και ενέργεια και μετά το είδα πάλι χαλαρό. Οποτε πλησίαζα στο κλουβί ερχότανε στο κάγκελο διπλα σε εμένα και την ταίστρα, τού έβαλα ένα μικρό μπόλ στον πάτο με καναβούρι και αμέσως πήγε και έτρωγε. Το περίεργο είναι ότι αυτό το πούλι πάντα είχε την ίδια ταίστρα γιατί δέν τρώει απο αυτή και τρώει απο τον πάτο; Ενώ απο το νερό πίνει; Σήμερα το πουλί ήταν παλί μία χαρά το πρωί μέχρι την ώρα που έφυγα για το γραφείο. Ολές αυτές τις μέρες το έχω απο την Κυριακή ως και σήμερα μόνο με καναβούρι και πολυβιταμίνες στο νερό. Μήπως κάποιος ξέρει τι μπορεί να έχει πάθει;

Όταν αναφέρεσαι στην τροφή του, λέγοντας καναβούρι εννοείς σκέτο καναβούρι ή ονομάζεις έτσι το μείγμα σπόρων που του δίνεις;

Οταν άρχισα να ασχολούμε με τα μαλινουά μου είπε ενας φιλος εκτρωφέας να περνω ειδικό μειγμα σπορων απο τον μαστροπέτρο που έχει για μαλινουά και όχι καναβούρι απο τα πετ σοπ

αρα δινεις μειγμα σπορων τις πολυ βιταμινες καθε ποσο καιρο αλλαζεις οταν βαζεις στο νερο;καθε μερα καθε δευτερη;καθε ποτε;

απο την Κυριακή εώς σήμερα και μονο σε αυτο αυτες τις μέρες

κοιταξες καλα εαν εχει πρησμενο εντερο.συκωτι; Εχει αδυνατισει καθολου; Το εχεις μαζι με αλλα; Ειναι κοντα τα αλλα;

είναι ολα καλα απο κατω που το κοιταξα, δεν εχει αδυνατισει, και τα έχω όλα ξεχωριστα σε δικά τους κλουβια μονα τους, Αυτο έχει σε αλλο κλουβι διπλα του ενα αρσενικο και τα αλλα ειναι απο επανω χωριστα
το μονο που είδα προχτες είναι οτι εκανε πρασινες κουτσουλιες αλλα σημερα ειναι κανονικες

Άκη, μήπως υπάρχει κάποια ομοιότητα με αυτή την περίπτωση

λοιπον αφου δεν εχει αδυνατισει τρωει και πινει βαλτο καπου κοντα σε ενα καλοριφερ λαμπα οτι εχεις να εινα ιζεστα και ΑΛΛΑΞΕ προμηθευτη σπορων η γνωμη μου ειναι οτι επαθε διαρροια απο τα χαλασμενα σπορια που εφαγε. Οι αρρωστιες λογω αλλοιωμενου φαγητου ειναι πιο συχνες απο τις ιωσεις και τις αλλες ασθενειες

σταυρο μαλλον τρογικη δηλητηριαση εχει παθει το πουλι και γλαυκε μην δωσεις αλλες πολυβιταμινες 4 μερες ειναι υπεραρκετες

Μισό λεπτό βρε Λευτέρη, η διάρροια από πού προέκυψε;

Περιμένετε μισό λεπτό, ας πάρουμε απάντηση για το θέμα της σύγκρισης των δύο περιπτώσεων στο οποίο αναφέρομαι πιο πάνω. Για την ιστορία να σας πω ότι στην προηγούμενη περίπτωση το πουλί δεν έχει απολύτως τίποτα.

δεν έχει καμια σχεση Σταυρο με το άλλο θέμα.
Αν είναι έτσι με τους σπορους τότε τα άλλα γιατι δεν έχουνε τίποτα; Εντύπωση μου κάνει να είναι απο αυτό αλλά θα δοκιμάσω ισως κάποιος ήταν χαλασμένος

οντος στην αλλη περιπτωση δεν είχε τιποτα το πουλι και είναι μια χαρα

σταυρο αναφερει ο γλαυκος οτι φανηκαν λιγο πρασινες κουτσουλιες ενω τρωει το ιδιο μειγμα σπορων συνεχεια και την αλλη μερα εγιναν ξανα "φυσιολογικες" αυτο δεν σε προβληματιζει;

ολα τα πουλια δεν εχουν τις ιδιες αντιστασεις αλλα να ξερεις αν φταιει η τροφη θα εχεις μακροπροθεσμα προβληματα

Εμένα δεν με προβληματίζει καθόλου η αλλαγή του χρώματος για μια μέρα. Ποιος είπε ότι κουτσουλιές έχουν την ίδια σύσταση και το ίδιο χρώμα κάθε μέρα;

Back