Γενικά καρδερινια με καναρινια

tsampinio

PB Member
Εγγραφή
30 Ιαν 2008
Μηνύματα
119
Πόλη
Άρτα
αν θελουμε να βγαλουμε καρδεροκαναρα(στραβοκαναρα στην Αρτα) διασταυρωνουμε αρσενικο καναρινη με θυληκο καρδερινι ή το αντιθετο;
 
Ο κατ' εξοχήν συνδυασμός ειναι αρσενική καρδερίνα με θηλυκό καναρίνι :)
 
αν εχεις ενα μεγαλο εξωτερικο κλουβι μιλαω για διαστασεις 2.5χ0.80χ1.5 με καναρινια και καρδερινια τα αφηνεις να κανουν αναπαραγωγη μονα τους ή διαλεγεις τα ζευγαρια που θες και τα βαζεις σε μικρο κλουβακι; Ασχετο με το προηγουμενο απλα επειδη σκεφτομαι να φτιαξω ενα τετοιο κλουβι θελω να μαθω πως αντιμετοπιζουμε εκει το ζευγαρωμα.
 
Άν το ζευγάρωμα δεν γίνει σε ελεγχόμενο περιβάλλον (κλουβί) το πιο πιθανό είναι τα καναρίνια να ζευγαρώσουν με καναρίνι και οι καρδερίνες με καρδερίνες.

Άν επιμένεις για κλούβα, βάλε μόνο θηλυκά καναρίνια και μόνο αρσενικές καρδερίνες αλλά και πάλι δύσκολο το βλέπω.
 
Το ζευγάρωμα που αναφέρεις (καναρίνι - καρδερίνα) θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αναγκαστικό. Εάν υπάρχουν καναρίνια και καρδερίνες και των δύο φύλων στον ίδιο χώρο, τότε θα προτιμήσουν να ζευγαρώσουν το καθένα με το είδος του.

Γενικότερα όμως, ακόμη και αν πρόκειται για αναπαραγωγή πουλιών του ίδιου είδους, θα πρέπει να γίνεται σε ξεχωριστό χώρο για κάθε ζευγάρι. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να ξέρεις ποιοι απόγονοι προήλθαν από που αλλά και να προετοιμάζεις - διαχειρίζεσαι τα πουλιά καλύτερα πριν και κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής.
 
εκτος αυτων που αναφερει ο σταυρος θα δεις αν το επιχειρησεις ετσι οτι το ενα ζευγαρια θα χαλαει την φωλια του αλλουνου και ουτω καθ΄ εξης και θα απογοητευτεις μιας και δεν θα βγαινει τιποτα και ακομα αν τα καταφερει κανα ζευγαρι να κανει αυγα κινδυνευει να του φανε τα αυγα τα αλλα πουλια
 
οποτε σε μεγαλη κλουβα δεν κανουμε αναπαραγωγη δηλαδη δεν βαζουμε φωλιες.
 
Στα αρνητικά της μη ελεγχόμενης εκτροφής θα συμπληρώσω ότι δέν βοηθάει καθόλου στό σωστό εμπλουτισμό & ανάπτυξη των γνώσεών σου.
Σε ένα περιβάλλον "μη ελεγχόμενο" δεν μπορείς να έχεις στοιχεία (στατιστικά, συμπεριφοράς κτλ.) με εγκυρότητα.
Τέλος, εάν μιλάμε για μεγάλη κλούβα τα πουλιά που θα βγούνε θα είναι ψιλοαγρίμια.
Στην Άρτα έχετε & παράδοση στις καρδερίνες, καλή αναπαραγωγική χρονιά!
 
φιλε δεν εχω ακομα. σκεφτομαι για το καλοκαιρι που θα γυρισω αρτα να φτιαξω μια ωραια κατασκευη στην αυλη μου επειδη παντα με εντυπωσιαζε. ελπιζω να τα καταφερω, και μαλλον θα κανω ελεγχομενες αναπαραγωγες.
 
Αξίζει να ξεκινήσεις.

Ότι βοήθεια χρειάζεσαι, να με υπολογίζεις λόγω... Εντοπιότητος. Είμαστε & κοντοχωριανοί! Αν & με τόσους καρδερινάδες στην Άρτα, θα 'χεις βοήθεια. Μέχρι το καλοκαίρι φρόντισε να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου & ξεκίνατο. Δεν ξέρω αν το 'χεις υπ' όψιν σου, υπάρχει κάποιος "αρχηγός" στην Άρτα που κάνει τουλάχιστον εκτροφή αν όχι αναπαραγωγή ελληνικού αηδονιού.
 
σε ευχαριστω πολυ φιλε. Δεν τον εχω ακουστα αν και ξερω πολους που ασχολουνται με αυτα και με ωραιες κατασκευες. Θεληση και ορεξη να υπαρχει και ολα γινονται.
 
Back
Top