Ασθένειες μηπως εχει ακαρεα?

carina81gr

PB New Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2008
Μηνύματα
31
Πόλη
Αθήνα
διαβαζα εδω τα ποστ σχετικα με τα ακρεα ου προσβαλουν το αναπνευστικο, κ ειπα να ρωτησω για παν ενδεχομενο, η καναρα μου εχω παρατηρησει, το βραδυ ανασαινει πιο εντονα, κουνιεται ολοκληρη σε σχεση με το αρσενικο που ισα ισα διακρινω τισ ανασες τουκαι αν τρομαξει μενει με ανοιχτο το στομα, την εχω βαλει κοντα στο αυτι μου δεν φενεται να ακουγονται συριγμοι. Και γενικα ειναι ευδιαθετη, εκτοσ απο μερικες φορες νωρις το απογευμα που κουρνιαζει
προλιπτικα ρωταω μηπως και ειναι κατι που ειναι καλυτερα να το προλαβω απο νωρις
 
Το ότι ανασαίνει λίγο πιο βαριά το βράδυ δεν είναι και τόσο ανυσηχητικό. Φυσικά από την περιγραφή δεν είναι δυνατόν να καταλάβουμε και το πόσο βαριά ανασαίνει.Αν στο παρουσίασε ξαφνικά βέβαια πιθανών να έχει κάποιο πρόβλημα και να είναι ακόμη στην αρχή. Την έχεις καιρό; Αν ήταν πάντα έτσι είναι απλά ο τρόπος που ανασαίνει. Πολλά πουλιά μου όταν κοιμούνται ανασαίνουν με τον τρόπο που περιγράφεις και τα έχω χρόνια. Μόνο στην περίπτωση που παρουσίασε κάτι ξαφνικά θα πρέπει να ανυσηχείς.
 
Το ότι ανασαίνει βαρυά δεν είναι και απόλυτο ότι έχει ακάρεα. Η βαρυά αναπνοή μπορεί να οφείλεται σε στρεσάρισμα σε αναπνευστικό ή και σε ακάρεα. Στην πρώτη περίπτωση ο τρόπος που την πλησιάζεις πρέπει να γίνει πιο ήρεμος με απάλές κινήσεις για να μην την τρομάζεις. Στην δεευτερη περίπτωση που μπορεί να είναι και πιο πιθανή μπορεί το πουλί να έχει μία ήπια μορφή αναπνευστικού προβλήματος. Το aviomicin θα λύσει το πρόβλημα. Η περίπτωση των ακάρεων το πουλί εμφανίζει πιο έντονα συμπτώματα. Μπορεί να έχει φτέρνισμα να είναι κακόκεφο να μην τρώει. Στην περίπτωση των ακάρεων το Pulmosan κάνει δουλεία.Απομάκρυνε την λίγο από τα άλλα πουλιά και προσπάθησε πάνω απόλα να εντωπίσεις τι μπορεί να είναι από τους τρεις παράγοντες, μόνο έτσι θα ακολουθήσεις και μία σωστή αγωγή.
 
δεν την εχω πολυ καιρο,12 μερες και ητανε απο την αρχη ετσι, δεν βλεπω να χειροτερεψε, απλα σαν χαρακτηρας δεν ειναι νευρικη ή κινητικη και δεν μπορω να προσδιορισω αν ειναι λογω πουλιου η αν εχει κατι, και με μπερδευει, την ξανα κοιταξα το βραδυ κ δεν ανασαινε ετσι περιεργα οπως πιο πριν.
 
12 μέρες που την έχεις είναι μικρό διάστημα. Το πουλί μπορεί απλά να νοιώθει στρεσσαρισμένο από την αλλαγή περιβάλλοντος. Αφού λες ότι μάλλον καλυτερεύει, η γνώμη μου είναι να μην δώσεις φάρμακα αλλά να την έχεις μακριά από τα υπόλοιπα πουλιά σου(για καλό και για κακό). Καλή διατροφή, ηρεμία και καμία βιταμίνη στο νερό για να ενισχυθεί ο οργανισμός της πιστεύω είναι αρκετά μέχρι να ηρεμήσει και να προσαρμοστεί το πουλί στο νέο του περιβάλλον. Φάρμακα θα κοιτάξεις μόνο στην περίπτωση που θα χειροτερέψει γιατί είναι ήδη στρεσσαρισμένη και δεν θέλεις να την επιβαρύνεις επιπλέον με φάρμακα.
 
Back
Top