Ασθένειες νεοσσος εκτος φωλιας με πιθανο προβλημα, HELP!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jk21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jk21

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2007
Μηνύματα
1.756
Πόλη
Περιστέρι
πριν λιγο βρηκα ενα νεοσσο εκτος φωλιας (υπαρχουν αλλοι 4) τον οποιο βρηκα ενα βημα πριν το τελος. Το ταισα δειχνει καλυτερα αλλα με προβληματιζει το οτι το ενα ποδαρακι φαινεται να μην παταει σωστα και την ιδιας πλευρας φτερουγα να την αφηνει πιο ανοιχτη. Επισυνναπτω φωτο. Τινα κανω να τον ξαναβαλω στη φωλια.φοβαμαι μην τον ξαναπεταξει και λειπω και πεθανει
 

Συνημμένα

  • Image0040.webp
    Image0040.webp
    6,6 KB · Προβολές: 115
  • Image0041.webp
    Image0041.webp
    6,7 KB · Προβολές: 106
Πως ξερεις αν τον πεταξαν η αν επεσε; 😕 Θα σου προτεινα να τον ξαναβαλεις και να παρακολουθησεις τι θα κανουν οι γονεις. Αν δεις και τον τσιμπανε παρτον αμεσως. Τον ταισες με συριγγα εννοεις; Αν δεν τον βλεπεις στα καλα του γενικα ισως το στριμωξιδι της φωλιας να μην ειναι καλο γι αυτον. Εσυ νομιζω μπορεις να κρινεις καλυτερα αναλογα με την κατασταση του πουλιου πως το βλεπεις.
 
Υπαρχουν δυο τινα. Η η καναρα βγαινοντας απο τη φωλια παρεσειρε τον μικρουλι η τον πεταξε εσκεμενα.Αν εισαι στην πρωτη περιπτωση βαλτον κανονικα στη φωλια. Παρατηρησε την καναρα πως μπαινοβγαινει στη φωλια ισως να χρειαζεται να την αντικαταστησεις με μεγαλυτερη.Αν εισαι στη δευτερη περιπτωση λυπαμαι αλλα η καναρα θα το θεωρησει ξενο σωμα. Θα σου το ξαναπεταξει η θα το αφησει αταιστο. Το πουλακι μπορει να εχει καποια γεννετικη ανωμαλια και επειδη τα ζωα ενστικτωδως το καταλαβαινουν εγινε αυτο. Για μενα ξαναβαλτο στη φωλια και παρατηρησε την καναρα. Δε μπορεις να κανεις και τιποτε αλλο παρα να περιμενεις. Οτι ειναι να γινει θα γινει. Ποσων ημερων ειναι ο νεοσσος;
 
Φίλε μου το πιθανότερο είναι η κανάρα να το παρέσυρε μαζί της μετά από απρόσεχτη έξοδοκαι επειδή είναι 5 και αρχίζουν να μην χωρούν στην φωλιά, επίσης μπορεί ζητώντας να φάει να έπεσε μόνο του από την φωλιά, αν τα φοράς δακτυλίδι μάλλον το πέταξε θέλοντας να βγάλει το δακτυλίδι. Σε όλες τις περιπτώσεις βάλτο να το ζεστάνει και μετά ταίσε τον εσύ και πιστεύω να είναι οκ , αν είναι πρόβλημα με το δακτυλίδι μπορεί να στο ξαναπετάξει.
Φιλικά Γιάννης
 
επειδη ηταν να φυγω για λιγο επειγοντως και φοβηθηκα να τον αφησω μονο το εβαλα στη φωλια οπως και σεις αποτι βλεπω προτεινεται. Τωρα που γυρισα η μητερα του το εχει κρατησει ευτυχως και κυριως το εχει ταισει. Το καταλαβα γιατι η φουσκα εχει μεγαλωσει. Εγω δεν του εδωσα αποτομα πολυ γιατι δεν ηξερα να το αντεξει στην κατασταση του. Ελπιζω να πανε ολα καλα και να μην εχει προβλημα γενετικο αλλα να ειναι ιδεα μου. Ευχαριστώ παιδια. Αν καποιος ξεχωρζει κατι περισσοτερο απο τις φωτο ας μας το πει
 
jonny ωρα ειδα την απαντηση σου. Ναι εχει δακτυλιδι. Οπως ολα ομως. Θα δειξει.σε ευχαριστω και σενα!
 
Δεν έχει τίποτε το μικρό μάλλον έπεσε μόνο του, αν είναι το πιο μεγάλο, πολλές φορές ζητώντας να φάνε πέφτουν μόνα τους, αφού είναι όλα καλά δεν υπάρχει πρόβλημα.
Φιλικά Γιάννης
 
jonny μου φαινεται οτι το ενα ποδαρακι ηταν πιο αδρανες ειδικα το πισω δακτυλο και αφηνε ελαφρα πιο ανοιχτα την φτερουγα.

*αν μου στειλετε μηνυμα και δεν απαντησω θα φταιει η πιτσιρικα μου. Επειγεται να της βαλω το barbie .com:D
 
Δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα, φαντάσου ότι ήταν ένα βήμα πριν ψοφήσει,όταν δυναμώσει θα είναι μιά χαρά, δεν έχει πρόβλημα γιατί τα δακτύλα τους σ αυτήν την ηλικία είναι πολύ μαλακά και δεν σπάνε εύκολα.
Φιλικά Γιάννης
 
jk21 είπε:
*αν μου στειλετε μηνυμα και δεν απαντησω θα φταιει η πιτσιρικα μου. Επειγεται να της βαλω το barbie .com:D
First things first :D

Δεν αποκλείεται αυτό που περιγράφεις να οφείλεται στο πέσιμο. Οι τραυματισμοί σε αυτή την ηλικία (εάν δεν είναι πολύ σοβαροί) αποκαθίστανται πολύ γρήγορα. Το θέμα είναι να μείνει στη φωλιά και απ' ό,τι φαίνεται όλα πηγαίνουν καλά.
 
οκ παιδια


*σταυρο θα σου στειλω pm (ξερεις γιατι)το μεσημερι λογω μικρης και γιατι επειγομαι να φυγω.
 
Back
Top