ο νόμος για στείρωση και η ανακολουθία

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης falkonis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

falkonis

PB Member
Εγγραφή
13 Οκτ 2014
Μηνύματα
239
Πόλη
Νέα Ιωνία
Επανέρχομαι στο θέμα της στείρωσης των κατοικίδιων ζώων με αφορμή την ψήφιση του νέου νόμου

Νόμος 4830/2021 - ΦΕΚ 169/Α/18-9-2021 (Κωδικοποιημένος)

Ο νόμος αυτός λοιπόν προβλέπει ότι τα οικόσιτα θα στειρωθούν εκτός και αν ο έκαστος Κηδεμόνας αποφασίσει να δώσει δείγμα DNA στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς του άρθρου 13.

Άρθρο 13

Σύσταση Εργαστηρίου Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών


1.Συστήνεται στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς (ΕΦΑ- ΓΥΖΣ), το οποίο υπάγεται στο Ελληνικό Κέντρο Γονιδιωματικής.

2.Το ΕΦΑΓΥΖΣ έχει ως αντικείμενο τη συγκέντρωση, τη φύλαξη, την επεξεργασία και την ανάλυση γενετικού υλικού ζώων συντροφιάς και ιδίως σκύλων και γατών, τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την προαγωγή της ευζωίας τους, καθώς και τη συνεργασία με τα όργανα ελέγχου του άρθρου 3 για την ταυτοποίηση γεννητόρων εγκαταλελειμμένων, νεκρών ή κακοποιημένων ζώων.

3.Το ΕΦΑΓΥΖΣ μπορεί να συνεργάζεται με πιστοποιημένα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας ή του εξωτερικού για την επίτευξη των σκοπών του.

4.Για την ίδρυση και την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΑ-ΓΥΖΣ, το ΙΙΒΕΑΑ λαμβάνει εφάπαξ επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους έως δύο εκατομμύρια ευρώ (2.000.000€).

Η προθεσμία ήταν ο Μάρτιος 2022 και δεν υπάρχει η διαδικασία.

Εγώ όμως δεν έχω στειρώσει το κατοικίδιο μου και αναρωτιέμαι αν βρεθεί κανένας ‘’έξυπνος’’ κατά πόσο μπορεί να εμπλακώ σε περιπέτειες.

Για άλλη μια φορά το κράτος συνεχίζει την ασυνέπεια του σε άλλο ένα κοινωνικό θέμα.

(Παρακαλώ πολύ μην αρχίζουν σχόλια που σκοπό έχουν την κρίση της κυβέρνησης αλλά να αφορούν την συνέπεια του κράτους ανεξάρτητα περιόδου και συγκεκριμένης κυβέρνησης)
 
Back
Top