Γενικά παπαγαλάκια και καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης teo2
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

teo2

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
174
Πόλη
Μεταμόρφωση
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα άμα βάλω το κλουβί των παπαγαλακίων μου δίπλα στο καναρίνι; η θα κάνουν παρέα;
 
αν τα παπαγαλακια ειναι τα μικρα {μπλε, πρασινα, κιτρινα μπαρτζεριγκαρ δηλαδη}ναι μπορεις {αν δεν σε ενδιαφερει να πας σε καποιο διαγωνισμο τα καναρινια σου}και μαλιστα μετα απο λιγο καιρο αν γνωριστουνε τα πουλια μπορεις να τα βαλεις και μαζι στο ιδιο κλουβι
 
Φιλε ΤΕΟ, έχω πολλά χρόνια στο σπίτι κοινό παπαγαλάκι σε κοντινό κλουβί με κλουβια καναρινιών. Ουδέποτε εμφανίστηκε το παραμικρό πρόβλημα.

Αν και πολλοί υποστηρίζουν οτι τα καναρίνια κλέβουν φωνές από τα παπαγαλάκια, εγω προσωπικά το μόνο που διαπίστωσα, ηταν οτι ο παπαγάλος κλέβει τις φωνές τους και μερικές φορές κελαηδάει σαν καναρίνι.:D

Είναι μόνο η προσωπική μου άποψη και αφορά τα κοινά παπαγαλάκια. Αν αναφερεσαι σε άλλο ειδος παπαγάλων δεν γνωρίζω να σε βοηθήσω. Δεν θα σου συνιστούσα να βάλεις μαζί στο ίδιο κλουβί δύο πουλιά διαφορετικών ειδών, γιατί έχουν άλλες διατροφικές συνήθειες αλλά κα προσωπικότητες. 🙂
 
Το είχα σκεφτεί και εγώ να το κάνω γιατί λατρεύω και τα καναρίνια, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις αλλά το ένα θέλει κανναβούρι και το άλλο παπαγαλίνη. Άμα το κάνεις πάντως, ενημέρωσε με.
 
θα κοιταξω αυριο ενα βιβλιο που εχω για πουλια εχει μεσα καναρινια με μπαρτζεριγκαρ το προβλημα της διατροφης λυνεται ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ, παιρνεις μειγμα σπορων με κεχρι σενεγαλης, κεχρι, νιζερ,ρουχεν κοκκινο, περιλλα, βρωμη σπασμενη και ηλιοσπορο ξεφλουδισμενο, αν δεν μπορεις να βρεις τετοπιο μειγμα το φτιαχνεις εινα ιευκολο
 
Πριν μερικά χρόνια ένα καναρινάκι που μάλλον το έσκασε από κάπου, ήρθε στο μπαλκόνι που είχα το κλουβί με τα παπαγαλάκια μου. Κατάφερα και το έπιασα, το έβαλα σε άλλο κλουβάκι, το χα δίπλα με το άλλο και με τον καιρό το παπαγαλάκι μιμούταν το κελάιδισμα του καναρινιού:D
Είχα ρωτήσει σε ένα pet shop και μου χαν πει πως δεν πρέπει να έχουμε τα κλουβιά δίπλα γιατί το καναρινάκι μπορεί να σταματήσει να κελαηδάει.
 
Κι εμένα το ιδιο μου είπαν αλλά δεν τους πηστεύω και γι αυτό ρώτησα εδώ
ευχαριστώ
 
Τεο, αν έχεις κοινά παπαγαλάκια, δεν νομίζω να τίθεται θέμα, ούτε να έχει πρόβλημα το καναρίνι σου, μιας και οι φωνούλες τους είναι πολύ χαμηλών τόνων. Αν έχεις κάποια άλλη ράτσα παπαγάλων, οι φωνές των οποίων είναι δυνατές και άγριες και σε ενδιαφέρει να πας το καναρίνι σου σε διαγωνισμό φωνής τότε καλύτερα να απομακρύνεις τα δυο κλουβιά.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι διαγωνισμοί τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα... Δυο κλουβάκια σε ενα σπίτι δεν είναι υπερβολή ωστε να πρέπει να τα βαλεις μαζί. Το καθένα στον προσωπικό του χώρο θα νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια.
 
εγω πριν περιπου 6 μηνες ειχα εναν παπαγαλο μεγαλο πρασινο με ενα δαχτυλιδι μαυρο στον λαιμο και τον ειχα κολλητα με ενα απο τα καναρινια μου αλλα οταν το καναρινι μου πλησιαζε το κλουβι του παπαγαλου ο παπαγαλος ορμαγε και εβγαζε τα πουπουλα του καναρινιου αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να ξεπουπουλιαστει το μισο μου καναρινι μεχρι να το καταλαβω.
 
Τeo εγω εχω ένα παπαγαλο κοκατιλ και εδω και πεντε χρονια ζει στον ιδιο χώρο με καναρινια (οχι στο ιδιο κλουβί). Την πρωτη χρονια που τον εφερα είχα και το πρωτο μου καναρινι και αυτο δεν κελαιδουσε. Ετσι πιστεψα στα λογια των ιδιοκτητων petshop που μου ελεγαν οτι αν μπει καναρινι κοντα σε παπαγαλο δεν κελαιδα, ξερεισ τι ανακαλυψα λιγο καιρο αργοτερα; το καναρινακι μου ηταν θυλικο.
Απο τοτε αρχισα να ασχολουμαι με την αναπαραγωγη καναρινιων και τωρα εχω 6 καναρινια και τον παπαγαλο. Ζουν ολα μαζι και το ωραιο ειναι οτι "μιλουν" μεταξύ τους (ή ετσι μου φαινεται) και εχω παρατησησει οτι οταν τυχει και χωριστουν αναζητουν το ενα το αλλο. και τωρα τελευταια ο παπαγαλοσ εχει αρχισει και πεταει κατι σφυριγματα σαν των καναρινιων.
απο οτι καταλαβεσ συμφωνα με την δικη μου προσωπικη εμπειρια ειναι ολα μια χαρουμενη παρεα.
 
Ψάχνοντας στο youtube, βρήκα αυτό. Παπαγάλος Cockatiel και καναρίνι να κάνουν μαζί μπανάκι.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Back
Top