Ασθένειες πρόβλημα με θηλυκό παραδείσιο

stefanos2007

PB Member
Εγγραφή
22 Σεπ 2007
Μηνύματα
901
Πόλη
Καρδίτσα
Τα παραδείσια όλα τα χρόνια τα έχω σε ζευγάρια όλο το χρόνο και ποτέ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Χθες λοιπόν το πρωί πήγα να αλλάξω το νερό τόσο στα παραδείσια όσο και στα καναρίνια. Όλα μια χαρά. Το μεσημέρι που γύρισα από τη δουλεία πήγα να δω αν όλα είναι καλά και να τους βάλω φρουτάκι και είδα το θηλυκό παραδείσιο να έχει πίσω στον πρωκτό κάτι που κρεμότανε. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι ήταν και όταν το παρατήρησα καλύτερα και το έπιασα διαπίστωσα ότι ήταν ένα αυγό το οποίο είχε μεν βγει αλλά ήταν κολλημένο μέσα σε μια μεβράνι και μάλιστα στην προσπάθεια να το αφαιρέσει από μόνο του είχε σπάσει. Με πολύ προσοχή το καθάρισα αλλά εξακολουθεί στην περιοχή να προεξέχει κάτι. Το πουλί βέβαια μέχρι τώρα και τρώει κανονικά και κινητικό είναι. Που μπορεί να οφείλεται αυτό και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει; Να σημειώσω ότι είναι περίπου ένα χρονών και είναι πρώτη φορά που πήγε να γεννήσει και μάλιστα χωρίς να υπάρχει φωλιά.
 
απάντηση: πρόβλημα με θηλυκό παραδείσιο

στέφανε το κομμάτι που εξακολουθεί να υπάρχει είναι υπόλειμμα από το αβγό που έχεις αφαιρέσει; αν είναι κάτι που έχει μείνει και μπορεί να βγει πρέπει να βγει. στη θέση σου θα προσπαθούσα να καθαρίσω εντελώς την περιοχή, πολύ προσεκτικά με χλιαρό νερό και μπατονέτα προσπαθώντας παράλληλα να αντιληφθώ αν πρόκειται για υπολείμματα ή για κάτι άλλο.

εάν τελικά ήταν υπόλειμμα από το σπασμένο αβγό, αφού το καθάριζα θα του έδινα αντιβίωση για μερικές ημέρες για την αποφυγή επιμολύνσεων και τα φρόντιζα να μάθω ποιος είναι ο τρόπος διαχείρισής τους για αυτήν την εποχή. Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν πρέπει να είναι μαζί όλο το χρόνο ή θα πρέπει να χωρίζει το ζευγάρι για την αποφυγή ανεπιθύμητης ωοτοκίας σε μη αναπαραγωγική περίοδο.
 
στέφανε συμφωνώ με τον σταύρο. επιπλέον εγώ θα σου πρότεινα να δώσεις σταγόνες ασβεστίου στο νερό του πουλιού, προληπτικά, για την περίπτωση του δεσίματος αυγού.
 
Back
Top