Ασθένειες τι εχει το καναρινι;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikolino
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikolino

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
γεια σε ολους. Αγορασα προσφατα ενα καναρινι και καποιες φορες φταρνιζεται και βγαζει εναν συριγμο σαν να σκουζει. και το σφυριγμα του ειναι λιγο βραχνο. Του δινω αντιβιωση. Η θεραπεια κρατα 7-10 μερες. Θα περασει η αρωστια;

Πριν απ' όλα μετέφερε το πουλάκι σε ζεστό μέρος χωρίς ρεύματα αέρα.
Προσπάθησε το περιβάλον του να είναι συνεχώς ζεστό.
Αντιβίωση, πώς άρχισες να δίνεις; Το είδε κάποιος γιατρός;
Ξέρεις απο τί πάσχει;
Οταν λές ΦΤΑΡΝΙΣΜΑ;(κάνε μια περιγραφή για το τί βλέπεις ακριβώς)
-Η πρώτη εντύπωση, απ'την περιγραφή σου δείχνει -Ακαρη της τραχείας- και όχι ασθένεια που χρειάζεται αντιβίωση. Γι' αυτό σου ζητώ να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες. Μή το "στείλουμε" το ζωντανό αδιάβαστο.

θα συμφωνησω με τον μακη σε ολα αλλα θα προσθεσω οτι ειναι καλυτερα να το βαλεις κατω απο μια λαμπα {60 βατ 20 εκατοστα αποσταση} για να ζεστενεται αν διψαει κα ινα πινςει το φαρμακο

ρωτησα καπου και μου ειπαν να του δινω αντιβιωση. ρωτησα στο μαγαζι που το αγορασα. Μου ειπαν αν δεν του περασει σε 10 μερες να το παω απο εκι να το δουν

Για να μή γίνουμε και εμείς "ρώτησα κάπου και μου είπαν"
πρέπει να καταλάβουμε ακριβώς την εικόνα του πουλιού
για να βοηθήσουμε.
Πώς είναι; Τρώει κανονικά; Ειναι ζωηρό;
Εχει αδυνατίσει ή όχι; κοιμάται καθόλου την ημέρα;
βλέπεις να είναι φουσκομένο;βγάζει καθόλου βλένα όταν
κτυπά την μύτη στο κλαράκι του; Αναπνέει με ανοικτό το στόμα;
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

-Αν είναι ήδη, αδύνατο και αδύναμο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα με την αντιβίωση
που πέρνει να μη προλάβεις "να τους το πάς να το δούνε".

φιλοι μου καλοι ευχαριστω για τις συμβουλες. το καναρινι ειναι ζωηρο κυριως οταν το κοιταει ο ηλιος μεσα απο το παραθυρο. Τρωει κανονικα. καθεται στο κλαρι καμια φορα φταρνιζεται και φουσκωνει καπως για να αναπνευσει καλυτερα. mgerom mixalh eyxaristw και παλι περιμενω απαντηση. Παντως σημερα ειναι καλυτερα. mgerom αυτο που ειπες να το βαλω στη ζεστη ισως να βοηθησε. ειχα καλοριφερ και το εβαλα σχετικα κοντα. Οχι στο πολυ δυνατο.

Back